Peminat Cokelat Wajib ke Belgisché Chocolatier, Mont Kiara

by - Sunday, September 29, 2019


Siapa peminat kipas susah mati COKELAT? Put your hands up! And yes, including seketul Scha Nazri ya. Sebab tu chubby. Full of chocolate. haha. By the way, I've blogged about chocolate cafe first when that time chocolate cafe ni agak baru dekat Malaysia. Mesti tahu kan Dip n Dip? Korang boleh baca review kat sini --> https://www.schanazri.com/2015/01/schamakan-dip-n-dip-ioi-city-mall.html

2019. Sekarang ni banyak dah chocolate cafe yang tumbuh bak cendawan kat Malaysia ni. But, kita kena tahu apa istimewanya setiap satu chocolate cafe tu. Sama ada dari segi kualiti cokelat, pilihan menu, decoration kedai, presentation and etc. Semua itu perlu diambil serius ya sebagai chocolate lover haha. K gurau je. Bagi Scha yang penting chocolate apa mereka guna and HARGA! Yaaaa, harga main peranan sangat penting ye. 

Scha berkesempatan untuk pergi food review dengan Butterfly Malaysia di sebuah cafe cokelat di Mont Kiara. Dah lama sebenarnya tak join aktiviti dengan Butterfly ni, so since Sofia dah besar sikit, bawak lah Sofia and husband ke sana. But, Scha book Airbnb so that Sofia and husband selesa sikit. Bolehlah nak tidur ke apa kan? Tapi, jenggg. 2 jam je tinggal, laki aku dah suruh balik sebab Sofia ngamuk. Haiyoooo aiyooo! 2 hours pun enough dah for me to review this cafe! oh yeahh!

Belgisché Chocolatier, Mont Kiara

Background

Belgisché Chocolatier ditubuhkan oleh Ramon and Devan (The Chocolate Brothers). Mereka ini sangat dedicated untuk memperkenalkan kepada orang ramai tentang keistimewaan cokelat (Belgian dark, milk and chocolate). Tahu tak cafe ini menyediakan chocolate shots khusus untuk peminat cokelat? Confirm high dengan sugar nanti. Haha


Ambience, Decoration

Masa masuk ke dalam Cafe ni kan, aku rasa macam Wow, such a sweet cafe. Sungguh comel, tenang and ceria! Mana taknya, gabungan limpahan cokelat and pink sangat memberi vibes yang sangat baik! Terus tak sabar nak rasa semua menu yang ada. haha


Menus - Signature menus   

Dari segi pilihan makanan, Scha ucapkan syabas yee kepada Cafe ni. Berani mencuba sesuatu yang baru tapi tak buat everything about chocolate. The signature makanan yang popular ialah Sizzling brownies, sushi chocolate. Selain itu, ada Crispy chocolate, Fettuccine crepe, brownies crepe, churros and banyakk lagi! Scha dah rasa chocolate and sangat ssedappp. I approve okay!





Sizzling Brownies



Chocolate Sushi
Price

Harga pula sangat berpatutan. Kiranya harga RM100 untuk 5 orang makan pun dah cukup dah. Sebab chocolate kan agak pricey so sangat disyorkan untuk berkongsi dengan kawan dan keluarga. Barulah silaturrahim erat gitteww. 


Thoughts

Belgisché Chocolatier to me is the perfect cafe and foods to enjoy with your family and friends. Sesuai untuk buat majlis harijadi, baby shower, bridal shower and so on. Just call je cafe and mereka akan uruskan untuk korang. Mesti best buat majlis kat situ. Location pun cantikk. Parking mencukupi. Great ambience and foods! Definitely come back with my family.



Belgisché Chocolatier - Designer Chocolate Cafe

1F-16, 163 Retail Park, Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur




You May Also Like

3 DOA SCHA MURAH REZEKI

  1. Wahhh.. .Coklat... Tapi nmpk harga mcm mahal sikit lah. .

    ReplyDelete
  2. semenjak umur dah masuk 4 series ni...ammi macam dah kurang suka makan coklat. tp sekali-sekala layan jugak.

    ReplyDelete
  3. Menariknya ada bermacam-macam jenis dan bentuk coklat. Untung lagi dapat rasa semua tu

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)