SchaReview

Shapee Disposable Nursing Pad Menyenangkan Para Ibu

Tuesday, July 24, 2018


*khusus untuk bacaan perempuan*

Assalamualaikum. Hai semua!

Sihat ke? Meh rapat sikit meh. Nak share something ni. Khusus untuk para ibu yang full breastfeeding, bakal ibu, ataupun yang bakal berkahwin tak lama lagi. hehe.

Pernah tak para ibu mengalami apabila berada di luar semasa memakai bra, anda rasa basah? Haaa, lagi-lagi para ibu yang masih baru dalam breastfeeding (BF) ie: masih dalam pantang, sebab time ni lah hormon-hormon penghasilan susu berada di puncak. Hehe. 

Tak ke rasa tak selesa bila kita tengah syiok menyopping beli barang, tiba-tiba je baju kita basah sebab bra bocor dek susu. Dah lah tak selesa, malu pulak kalau orang lain nampak. Dorang bukan faham pun yedak? Nak bergosip je tahu. Si suami pulak dah sibuk marah-marah sebab kata kita malukan dia. Eh, dia ni. Dia yang tak bagi duit, nak membebel pulak. Puk kang!

Haaa, jangan risau! Dengan serendah RM 0.46 sen sekeping, anda mampu mengubahnya. Ececehh. 

Shapee Disposable Nursing Pad come to the rescue!


Pihak Shapee berbesar hati beri aku sample untuk merasai sendiri keberkesanan Disposable Nursing Pad ni. Sekarang pun masih dalam pantang, leaking tu of course ada. Dah naik kepam dah bra aku. hahaa. Meh lah aku cerita tentang Nursing Pad ni.

1) Ultra-Thin Design - 1mm thickness for extra comfort
Yeap. Memang sangat nipis. Rasa macam tak ada apa-apa benda kau letak kat bra tapi padahal ada


2) Dri-Comfy Technology – stay dry for longer hours
Aku guna ni almost 10 jam, but still kering. Power tul teknologi depa ni.

3) Ultra-Water Absorber – absorb up to 55ml breastmilk
Fuhh, tengoklah berapa dia serap. Patutlah rasa selesa je.

4) 3D shaped design – comfortably and discreet fit even when wet
Yesshhh. I like the design. Menutupi betul satu kawasan bra tu.

5) Leak Proof Coverage – lock core helps absorb breastmilk for long lasting protection
No wonder lah takde leaking. Selesaaa sisss.

6) Double Anti-Slip Adhesive Strips – Peace of mind when on-the-go
Yeapp. Ada pelekat so that bila kita aktif, nursing pad ni tak bergerak.


7) Made in Korea
Hangpa kan suka produk dari Korea ni. Tak main lah Made in China okkk.

Harga pengenalan cuma, RM 13.90.
Harga runcit, RM 18.90.
Satu kotak, ada 30 pcs.

But, jangan risau! Pembaca www.schanazri.com ada diskaun okkk! Iolss baikk taw.

Korang pergi shopping dekat http://www.theshapee.com/disposable-nursing-pad-(30pcs

Pilih Shapee Disposable Nursing Pad, Add to Cart,

Nak checkout, hanya masukkan code ni ➝➝➝ 10dnpblogger09

And enjoy 10% discount you alls!

HAPPY SHOPPING! THANK ME LATER MOMMIES!

💕

anak

Maryam Sofia, Pelengkap Keluarga Kecil Kami

Friday, July 20, 2018


Assalamulaikum.


Alhamdullilah. Alhamdullilah. Alhamdullilah.

Seketul Scha telah selamat melahirkan seorang puteri ke keluarga kecil kami. Harini, 20 Julai 2018 dah genap sebulan anak kami.

Tarikh: 20 June 2018, 6 Syawal 1439H
Masa: 10.12pm
Tempat: Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, NSDK
Cara kelahiran: Emergency Csect

Nama diberi, Maryam Sofia binti Muhayat Ajwad. 

M for Muhayat, S for Syazana.


1 day old


A month old. Baru lepas kena cucuk. haha

Sesungguhnya, 5 hari kat hospital adalah pengalaman sakit dan baru bagi seorang perempuan yang pertama kali menjadi ibu. Nanti aku cerita pengalaman masa proses kelahiran. Bila aku teringat je masa aku delivery, fuhhh, boleh rupanya aku hadap. Aku fikir dah sampai hujung nyawa dah. Haha.
Alhamdullilah. Semuanya selamat.

Tu je lah short update. Tangan gatal nak blog balik and harap boleh lah bahagikan masa dengan baikknyaaa.

Hidup aku akan bertukar 360 darjah selepas lahirnya Maryam Sofia. Mampu kah aku?



Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook