Tasneem Naturel Balm Pelengkap Kehidupan Harian Anda

Saturday, January 20, 2018


Assalamulaikum. Hai!

Apa khabar semuaaa? Ada sihat?


Nak tanya sikit.

Korang ada anak kecil umur dari 1 hari hingga ke 5 6 tahun?

Adakah anak korang ada masalah seperti berikut;

1) Liat tidur malam
2) Perut kembung
3) Tantrum
4) Kerap selesema batuk

Haa, jangan risau sebab Scha ada jalan penyelesaiannya! Cewahh. Tak sabar ni nak cerita dengan korang. Sekiranya korang tak kenal dengan produk ni, maknanya memang rezeki korang kalau dah tahu tentang produk ni lepas Scha dah bagitahuu hehe


Tasneem Naturel (TN) Balm ada 4 balm dalam 1 set;

1) Tummy time
2) CF rub (Cough flu)
3) Calm time
4) Sleep time

Apa yang istimewanya TN balm ini?

Well, TN balm ini adalah sejenis balm yang boleh menyelesaikan masalah anak korang. Jikalau anak korang ada masalah yang Scha sebut di atas, insya-Allah TN balm boleh tolong.

Apa kandungan TN balm ni?

TN balm mengandungi pelbagai Essential Oil (EO) yang diyakini boleh membantu mengatasi masalah yang biasa dihidapi oleh kanak-kanak. Bukan senang nak dapat yer EO ni, sebab EO ni kena melalui pelbagai proses untuk mendapatkan pati aslinya. Jangan tak tahu, di setiap balm TN, ada EO ni tawww. So, sangat berbaloi dan berkhasiat. Khasiat alam gitu. Tengok gambar bawah ni.





Power tak power? Mana nak dapat 1 balm dengan khasiat alam macam ni kan? Meh aku cerita satu demi satu.

1) Tummy time / T-rub


T-rub mampu mengurangkan masalah kembung perut baby. Yelah kan, baby memang selalu ada kembung perut. Sampai kita pun naik risau sekali kan? Aku yang bakal ada anak pun risau kalau anak kembung perut, apatah lagi mak-mak yang ada anak. T-rub ni berfungsi sebagai minyak telon okk. Bukan kata baby, kita pun boleh guna. Aku ni sejak pregnant banyak betul angin dalam badan. Sapu sikit je terus dibuangnya angin tu. Lega gila. Tak tahu lah nak kabor macam mana. haha. Anak susah nak berak pun boleh guna T-rub. Mana tak risau kalau anak dah 3 hari tak yak kan? Calit sikit insya-Allah teruss yakk. 

Keistimewaan T-rub
- membantu membuang toksin dalam badan
- melegakan perut sebu
Kebaikan EO dalam T-rub


Cara Penggunaan Tummy Time
- Sapu pada perut dengan pergerakan I LOVE U dan juga tapak kaki



2) CF-rub (Cough flu rub)



CF-rub ni kira penyelamat aku. Sebab tak tahu lah sejak dua menjak cuaca sejuk gila macam kat London ni, asyik sok sek je hidung aku. Selesema. Calit je CF rub kat hidung je, fuhh terus meleleh selesema aku. haha. Sorry, kotor sikit. hehe. Memang cair betul selesema aku. Sekali dengan kahak. Bukan banyak pun nak pakai, secalit dua je. Tahan berbulan pulak tu. haha.

Antara keistimewaan lain CF-rub
- membantu mencairkan kahak
- membantu menurunkan suhu ketika demam

Kebaikan EO dalam CF-rub


Cara Penggunaan CoughFlu Rub
- Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada
- Sapu dengan perlahan dan penuh kasih sayang


3) Calm time


Calm time ini fungsi memberi ketenangan kepada tubuh badan khususnya kepada bayi. EO Lavender digunakan dalam balm ni taw. Lavender bau dia ala-ala tenang gitu. Kita bau, pun rasa lega je. Sekiranya kita letih dengan kerja-kerja di pejabat mahupun di rumah, bau lah calm time ni, insya Allah kita akan rasa lebih tenang dan kurang serabut. Bila kita serabut satu apa kerja pun tak jalan kan? Kalau anak kuat meragam pun, calit je Calm time ni, nanti kuranglah ragam dia tu. Calm time ni sangat berguna kalau kita melawat rumah orang ke, anak kan, tak tentu ragamnya. Calit calm time sebelum sampai destinasi, insyaAllah, anak akan lebih terkawal. 

Antara lain keistimewaan Calm time
- meningkatkan mood bagi mereka yang mengalami gangguan tidur
- Minyak pati marjoram menyokong sistem imun tubuh badan

Kebaikan EO dalam Calm Time


4) Sleep time


Anak susah nak tidur malam? Dia aktif main sehingga pukul 12 am? Apa kata korang cuba guna Sleep time ni kat anak korang. Kawan pun guna Sleep time ni kat anak dia. Sapu sleep time pukul 10 pm, 10.40pm dah surrender dahh. Anak-anak kan memerlukan tidur yang cukup untuk tumbesaran yang sihat. Kalau lambat tidur nanti, banyak mendatangkan masalah. Kita pun penat nak layan, anak senang dapat penyakit nanti. Lagi satu, anak yang ada eczema pun boleh guna taw. Kalau anak nak sekolah esok, tidur pukul 12am, macam mana lah nak kejutkan bangun kan? Pagi-pagi dah cranky. haha. So, elok dimulakan dengan awal iaitu melatih anak tidur awal pada malam hari. Tidur yang berkualiti pun penting yer untuk anak-anak, eh tapi kita sebagai orang dewasa pun perlukan tidur yang cukup untuk menghadapi cabaran hari esok. Cewahh

Istimewanya sleep time;
- meningkatkan fokus dan daya tumpuan
- mengurangkan ketegangan otot dan memberi rasa relaks kepada tubuh badan
- membantu mengawal tekanan darah, mengawal corak pernafasan dan menurunkan paras adrenalin iaitu rasa bimbang, marah dan takut


Kebaikan EO dalam Sleep Time


Jom kita tengok testimoni pengguna Tasneem Naturel Balm



Kenapa korang perlu beli Tasneem Naturel?

  • Ada KKM
  • 90% berkesan
  • Bahan semulajadi tanpa bahan kimia
  • Jimat. Tahan sehingga 3 bulan
  • Kecil dan travel friendly
  • Tak panas, tak melekit dan tak pedih
  • Dibuat di kilang OEM bertaraf GMP (good manufacturing process)
  • Lebih daripada 5 jenis EO untuk setiap balm
  • Harga yang seiring dengan keberkesanan dan ramuan setiap balm
SENARAI HARGA TASNEEM BALM 2018



Macamana nak order Tasneem Naturel Balm?

TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

IG: TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ)
FB : TASNEEM NATUREL HQ
www.tasneemnaturel.com


You Might Also Like

5 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. botol dia kecil je senang nak bawak kemana2 pastu bau best. ainy suka yang sleep time tu. best! btw ainy follow.

    ReplyDelete
  2. ain datang terjah blog sini.-farahain zfa-

    ReplyDelete
  3. kite suka ni.. ada dua yang memang guna bawak p jalan2.. tummy time dengan flu. sedapnyeee bau oren2 gitu..

    ReplyDelete
  4. sha yang tua ni pun teringin nak try produk ni

    ReplyDelete
  5. memang bes guna balm ni...ankbatuk2 sapu kat dada terus dapat tidur..Alhamdulillah

    https://www.ohlawa.com/tips/rawatan-alternatif-masalah-jangkitan-kuman-dalam-darah/

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook