Tips mudah untuk dapatkan sandal wanita terbaru!

Thursday, February 18, 2016



Assalamualaikum. Hai semuaaaa!




Bila kita cakap pasal kasut yang selesa, tiada yang dapat mengatasi kepanasan musim panas kecuali sepasang kasut sandal kan? Panas-panas ni takkanlah nak pakai boot pulak kan? Tak kira lah sama ada untuk fesyen ataupun fungsi, sandal adalah pilihan yang terbaik untuk mengekalkan kesejukan pada bahagian tapak kaki pada hari yang panas! Tapi, ingat! Tak semua kasut sandal sama. Ada yang hanya semata-mata dihasilkan untuk tujuan berfesyen dan ini membuatkan tapak kaki jadi cepat letih dan sakit. 



Lagipun, sandal yang direka dengan yang kurang baik ataupun saiz yang tidak betul boleh sebabkan kelepuhan dan kesakitan pada bahagian kaki. Terutamanya bahagian buku lali. Tapi korang masih boleh dapatkan kasut sandal terbaik yang mempunyai ada fungsi dan stail PLUS memberikan perlindungan untuk tapak kaki dan selesaaa bak berpijak di atas awan! haha. Kemainn!

Well, pasaran sekarang kan banyak pilihan boleh kita dapat, tapi, nak pilih sandal yang selesa mungkin agak susah kan? So, korang kena tahu dulu tips untuk dapatkan sandal wanita terbaru sebelum korang beli sandal yang selesa dan berkualiti!

Nak tahu tips? Jom!


  • Pakai kasut sandal yang tepat untuk aktiviti yang bersesuaian. Bagi mereka yang tidak tahu, terdapat beberapa jenis sandal yang direka khas untuk aktiviti yang korang mahu lakukan pada musim panas. Selalunya, sandal untuk pergi jalan-jalan di mall ke, dekat taman kee kan?
  • Dapatkan saiz yang tepat! Apabila kita cari kasut sandal yang selesa, saiz yang tepat seharusnya menjadi keutamaan kan? Jika sandal terlalu besar, tapak kaki korang akan mudah ‘mengelincir’ dan jika ianya terlalu kecil pula akan membuatkan tapak kaki korang sakit melecet dan mengganggu keselesaan ketika berjalan. Betul tak?
  • Pilih sandal yang diperbuat daripada bahan yang berkualiti. Ini penting untuk menjamin keselesaan korang ketika memakainya. Selain daripada itu, sandal yang berkualiti boleh menjadi satu bentuk pelaburan yang baik kerana boleh dipakai untuk tempoh yang panjang. So, worth the money lah kan?




Aku pun sekarang ni memang pakai sandal je kalau ke mana-mana. Dah lah selesa kalau nak pergi jalan-jalan, nampak ada style sikit berbanding pakai selipar jeee kann. haha. So, ladies, time to get your new pair of sandal! 

See you in my next post guyss!

Randomeness

Quick update!

Tuesday, February 16, 2016


Assalamualaikum!

Hai semuaaa!

Aaaaa, sorrry guysss. Lama gila tak update! Seriusss. Banyak sangat benda dan masalah yang kena hadap sekarang. Wuwuwu. 


Kat luar nampak happy, tapi dalam hati, hanya Allah je yang tahu beban yang aku tanggung sekarang. haha. 

Sebab tu macam dah kurang sangat blog. Sekadar update di Instagram je. Kekadang nak tengok dashboard pun segan, sebab ada yang masih sudi datang komen tanya khabar even aku dah lama senyapp. 

Alhamdullilah. Aku baik-baik ajee. Cuma, ada seketul dua masalah yang harus ku hadapi dengan tenang. Ececehh. 

Anyway, rindu blog balik. Mana tahu mood rajin datang balik lepas nii! hehe. 

Sebelum tu, nak share satu lawak sikit. Janji korang gelak taw!


Dah kbai!

Mmuah ciked!

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook