#SchaReview : B.Liv CC Pores Away

Thursday, December 03, 2015


Assalamualaikum. Hai sayang-sayang semuaaa!



Harini aku nak kenalkan kat korang produk terbaruuu! Yang semestinyaaa sesuai untuk aku! haha. Yerr aku admit yang kulit aku tak cantikk. Ada banyak pori besarrrr. Tapi, itu tak bermakna aku takde konpiden berdepan dengan orang! hahaa. Eh, apa kena mengena apa ntah. Yang pasti aku nak kabor, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. 

B.Liv Complexion Correcting CC Cream Pores Away ini adalah produk terbaru daripada B.Liv taw. Sebenarnya ada banyak lagi produk B.Liv ni haa. Tapi aku nak kenalkan produk yang sangat beshh niii

Nak tahu B.Liv tu apa?


B.Liv CC Pores Away Review

1) Packaging -- Sangat simple. Like straight to the point. Belakang kotak ada full ingredients tentang produk ni. 

2) Tekstur -- Sangat creamy. Produk ni dalam bentuk pump. So sangat senang nak keluarkan. Ada bau wangi sikit. But, jangan terkejut kalau dia warna putih taw. Dia memang warna putih. Tapi, lepas blend dekat kulit, dia akan ikut warna skin tone kita. So, sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan warna. 



3) Cara penggunaan:


Sebelum aku letak produk di muka..... Lihat lah wajah sebenarkuuu...



Aku calit macam ni je kat muka. Kasi semua bahagian muka kena kt produk.


Selepas tu, kita blend je kawan-kawan. Kasi blend elok-elok, comel-comel.


Taraaa, selepas aplikasi. Kalau nak pakai foundation, pastikan kering dulu yer. Kasi produk tu serap dulu. Tapi, kadar penyerapan dia tak lama. Kejap je. 




Kekadang pergi kerja aku malas nak pakai banyak sangat produk. So, B.Liv CC Pores Away ni aku letak je kat muka, pakai eyeliner and lipstick sikit. Siap. 

B.Liv CC Pores Away ni berfungsi untuk membaik pulih warna skin tone supaya nampak sekata sahaja. Plus, muka nampak lebih glow dan berseri kalau guna. Tak ke berbaloi? 

Dengan cuaca panas terutamanya aku ni yang kerja di kilang, B.Liv CC Pores Away ni sangat sesuai sebab ringan je letak kat muka. Kasi muka kau bernafas di samping merawat warna kulit. Power ahh!

Bahan utama dalam B.Liv CC Pores Away.

Marula Oil (Sclerocarya Birrea Oil)

Enriched with Vitamin C, anti-oxidants and oleic acid (unsaturated oil, essential oil for healthy skin), helps rebuild barrier of skin, provides in-depth hydration & repair scar, which make it a very high efficient natural oil to help tighten pores.

Brown Algae (Laminaria Ochroleuca Extract)

Extracted from Laminaria Ochroleuca, a natural plant-based UV absorbent as it grows on the sun-exposed coastal area that makes it has the ability to defense from UVA/UVB. It also act on the Langerhans cell for anti-inflammatory properties against sun damage.
Suitable for sensitive skin.

Red Algae (Gelidium cartilagineum Extract)

Contains Vitamin E & SPD (Superphyco-D, a marine free-radical scavenger) for anti-oxidant properties. Contains mucin, contributes to instant moisturize and soften the skin layer.


Haaa, menarik bukann? So, berapa harga dan mana nak dapatkan B.Liv CC Pores Away ni?




Korang click je link kat atas tu taw. Sebab sekarang ni HERMO MALAYSIA ada buat promosi! Nampak tak betapa save nyaa korang time ni! It's XMAS time! haha




CEPAT! Click banner atas ni untuk direct terus ke website Hermo! Siapa lambat beli, adan ukee. 

Okay. Jumpa lagi gaiss!

You Might Also Like

15 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. Salam singgah sini dik Scha...cantiknya...

    ReplyDelete
  2. My friend pakai juga produk B.Liv ni tapi tak sure dia pakai yang ni or benda lain.

    ReplyDelete
  3. mcm best je produk nie.. e'in dr dulu tak penah tukar produk kecantikan.. hihi

    ReplyDelete
  4. yeap1!!! i cn seee the pores are awayyyyyyyy hehehe
    kak scha cantiks!!!!!!! <3

    ReplyDelete
  5. menarik dan nampak berkesan...

    ReplyDelete
  6. menarik produk ini,kak scha :-)

    ReplyDelete
  7. Ouhh macam tu pakai dia.. Wahh boleh tryyy nanty ni hihi

    ReplyDelete
  8. Ouh mcm tu pakai dia. Boley teraii nanty nii

    ReplyDelete
  9. boleh nampak perubahan lepas pakai.. hai scha lama xsinggah sni :)

    ReplyDelete
  10. wahh. kite ni lg la. gi keje xpakai pape. hahaha truk malaih nyaa xD

    ReplyDelete
  11. wahhh menarik la scha... lama scha senyap... busy ke ui?

    ReplyDelete
  12. best cenggini.. xyah pakai foundation sebab CT ni dasar malas ngeh3..

    ReplyDelete
  13. tumpang lalu yer tuan rumah....

    ReplyDelete
  14. rambang mata masuk web hermo..btw, mcm best je B.Liv ni..hehe

    ReplyDelete
  15. Dear Scha... How are u? Ada baik kaa?

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook