SchaBeauty

#SchaReview : B.Liv CC Pores Away

Thursday, December 03, 2015


Assalamualaikum. Hai sayang-sayang semuaaa!



Harini aku nak kenalkan kat korang produk terbaruuu! Yang semestinyaaa sesuai untuk aku! haha. Yerr aku admit yang kulit aku tak cantikk. Ada banyak pori besarrrr. Tapi, itu tak bermakna aku takde konpiden berdepan dengan orang! hahaa. Eh, apa kena mengena apa ntah. Yang pasti aku nak kabor, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. 

B.Liv Complexion Correcting CC Cream Pores Away ini adalah produk terbaru daripada B.Liv taw. Sebenarnya ada banyak lagi produk B.Liv ni haa. Tapi aku nak kenalkan produk yang sangat beshh niii

Nak tahu B.Liv tu apa?


B.Liv CC Pores Away Review

1) Packaging -- Sangat simple. Like straight to the point. Belakang kotak ada full ingredients tentang produk ni. 

2) Tekstur -- Sangat creamy. Produk ni dalam bentuk pump. So sangat senang nak keluarkan. Ada bau wangi sikit. But, jangan terkejut kalau dia warna putih taw. Dia memang warna putih. Tapi, lepas blend dekat kulit, dia akan ikut warna skin tone kita. So, sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan warna. 



3) Cara penggunaan:


Sebelum aku letak produk di muka..... Lihat lah wajah sebenarkuuu...



Aku calit macam ni je kat muka. Kasi semua bahagian muka kena kt produk.


Selepas tu, kita blend je kawan-kawan. Kasi blend elok-elok, comel-comel.


Taraaa, selepas aplikasi. Kalau nak pakai foundation, pastikan kering dulu yer. Kasi produk tu serap dulu. Tapi, kadar penyerapan dia tak lama. Kejap je. 




Kekadang pergi kerja aku malas nak pakai banyak sangat produk. So, B.Liv CC Pores Away ni aku letak je kat muka, pakai eyeliner and lipstick sikit. Siap. 

B.Liv CC Pores Away ni berfungsi untuk membaik pulih warna skin tone supaya nampak sekata sahaja. Plus, muka nampak lebih glow dan berseri kalau guna. Tak ke berbaloi? 

Dengan cuaca panas terutamanya aku ni yang kerja di kilang, B.Liv CC Pores Away ni sangat sesuai sebab ringan je letak kat muka. Kasi muka kau bernafas di samping merawat warna kulit. Power ahh!

Bahan utama dalam B.Liv CC Pores Away.

Marula Oil (Sclerocarya Birrea Oil)

Enriched with Vitamin C, anti-oxidants and oleic acid (unsaturated oil, essential oil for healthy skin), helps rebuild barrier of skin, provides in-depth hydration & repair scar, which make it a very high efficient natural oil to help tighten pores.

Brown Algae (Laminaria Ochroleuca Extract)

Extracted from Laminaria Ochroleuca, a natural plant-based UV absorbent as it grows on the sun-exposed coastal area that makes it has the ability to defense from UVA/UVB. It also act on the Langerhans cell for anti-inflammatory properties against sun damage.
Suitable for sensitive skin.

Red Algae (Gelidium cartilagineum Extract)

Contains Vitamin E & SPD (Superphyco-D, a marine free-radical scavenger) for anti-oxidant properties. Contains mucin, contributes to instant moisturize and soften the skin layer.


Haaa, menarik bukann? So, berapa harga dan mana nak dapatkan B.Liv CC Pores Away ni?




Korang click je link kat atas tu taw. Sebab sekarang ni HERMO MALAYSIA ada buat promosi! Nampak tak betapa save nyaa korang time ni! It's XMAS time! haha




CEPAT! Click banner atas ni untuk direct terus ke website Hermo! Siapa lambat beli, adan ukee. 

Okay. Jumpa lagi gaiss!

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook