Randomeness

Ahkak berhipster dgn Zalora

Sunday, August 16, 2015


Assalamualaikum. Heyy guysss! *wow, new intro!*


Wahh wahh wah, kemain ahkak berselfie dengan spek mata bentuk love ni taww. Sebenarnya aku dah lama mencari spek mata gini. Sebab aku selalu tengok minah mat salleh pakai spek gini. Kedai fizikal memang susah nak cari. 

Lepas dapat gaji haritu, saja lah cuci mata kat Zalora. Cari beg baru since beg dah agak lusuh. Tinggal masa nak putus je. Haha. Bila dah dapat beg yang berkenan, aku survey lah spek mata. 

SEKALI TERJUMPA SPEK MATA HEART SHAPE! 

Haha. Aku berkira nak beli ke tak sebab takut tak sesuai and mata and kecik. Macam tak berbaloi. But, since dah berkenan, aku gamble je lah. Click Add to Cart and terus checkout. Risau kalau lagi lama aku kat website tu, lagi tak keruan iman aku. haha.

Kalau korang berkenan, pergi lah click gambar kat bawah nii. Harga RM55 tapi kalau korang pandai guna cashback atau coupons, boleh dapat banyak less. Lagi best kalau korang first time shopping kat Zalora, boleh dapat diskaun 20%.


Gambar bawah ni packaging dia. Dia tak letak dalam case, so, dia memang seal bebetul guna benda alah ni. Macam cushion so that spek tu tak pecah.

Setakat ni memang aku puas dengan servis Zalora. Order rabu malam, sabtu dah dapat. Hhaa. Cepat dan pantasssss.


Oh yer, ini bukan sponsored post oleh Zalora. Tapi, kalau benda best, memang aku akan share dengan korang kan? hehe.

Follow and let me know!

Randomeness

Kafe Hipster : Se-hipster nama muuu

Saturday, August 15, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

KAFE HIPSTER.

Nama dah hipster. Jual apa? 

Coffee. Sandwich. Pasta.

Harga?

Mak bapak mahal gilaaaa.

Bayangkan ehh aku nak masuk satu kedai ni kat Nilai. Memang dah lama aku usha kedai ni. And aku pergilah situ. Rasa nak makan pasta. Masuk je dalam, semerbak bau kopi memenuhi kedai. Deco yang sangat nyaman dan hipster. Banyak main dengan kayu.

Then, tengok menu. Tengok pantry oven. Tengok harga.

Sepinggan pasta = RM 20.00

Mak tak mampuuu oiii

Pastu, aku takde hati nak makan sini dah and sebab aku taknak keluar dengan tangan kosong, aku order lah coffe takeaway.

Latte : RM 10
Add caramel : RM 2
Cold : RM 1
Total : RM 13.00

Okay. Aku cool down lagi maybe cawan dia besar macam kat Starbucks. Then, bila tengok dia sediakan guna CAWAN SERINGGIT, terus kelat senyuman aku. Haha. 

Ya, CAWAN SERINGGIT. Perghhh. Kalau korang nak tahu, tambah lagi RM 3 boleh dapat Caramel Frappe Venti kat Starbucks taww! Siap ada whipped cream!

Cawan yang hanya sebesar tangan aku.

Cuma, satu je okay. Rasa latte dia sedap. Aku tak rasa susu lebih. Sebab kebanyakan aku pergi kafe, rasa susu melebihi rasa coffee. Pelik kan? Haha. 

Kafe hipsturr ni kat mana? Kat area Nilai. Kome cari lah sendiri. Bukan susah nak cari kafe hipsturr kat sini. Haha. 

Kafe hipster ni lebih dari nama je. Ada yang okay, ada yang tak berbaloi. Cubalah improve sikit yer. Mungkin sewa kedai mahal so harga dia pun mahal. Pffftttt.

Bukan nak jatuhkan orang melayu, tapi, tolonglah berbaloi dengan harga. Menangis poket den weii. Baik pergi warung pak mail je. Lagi murah boleh dapat.

Pengusaha kafe ni tak tahu ke dengan adanya media sosial, kita boleh review dalam masa 5 minit? Bad reviews, hang yang takde customer nanti. 

Aduhh aduhh sayanggg, kenapa engkau mahal gilaaaaa?


Korang pernah mengalami situasi sama macam aku? Ce share sikit. 

Follow and let me know!

Randomeness

Trend Pakaian Muslimah di Malaysia

Tuesday, August 11, 2015



Assalamualaikum. Hai semuaaaa!

ADA ORANG RINDU TAK? PLEASE JAWAB ADA! Hahaha.

Meh, dekat-dekat. Aku nak cerita slash berborak dengan korang ni. Wiiiii




Muslimah di Malaysia kini tidak lagi susah bagi kita untuk mendapatkan pakaian Muslimah kan? Fesyen baju untuk golongan Muslimah kini semakin berkembang dan juga pilihan buat kita juga semakin mudah untuk didapati dalam pasaran. Malah jika diamati dengan teliti trend fesyen, gaya Muslimah semakin popular dalam industri fesyen di Malaysia. Perkembangan yang cukup positif ini turut mula mendapat perhatian di pentas antarabangsa apabila semakin banyak pihak yang mula berminat untuk memahami trend fesyen pakaian Muslimah.


Apakah pakaian Muslimah yang popular di Malaysia? Antaranya ialah baju kurung moden, baju peplum kurung, kaftan, jubah, blouse Muslimah dan baju kebaya moden. Kesemua ini telah diberikan sentuhan yang lebih segar agar dapat disesuaikan dengan trend masa kini. Malah turut senang untuk digayakan jika korang tahu cara yang betul dalam bergaya. Tak salah mix and match :)

Sama seperti pakaian lain, korang harus pilih sesuatu yang sesuai dengan gaya personaliti diri korang sendiri. Ini adalah penting untuk memperlihatkan betapa bagusnya cita rasa korang dalam menggayakan sesuatu baju. Keselesaan sepatutnya menjadi pilihan utama di mana ia adalah wajibulghunnah dalam memilih rekaan, saiz dan warna yang betul. Tanpa ini semua korang pasti akan rasa awkward dan mencacatkan keseluruhan penampilan. Tidak lupa juga, padankan juga dengan akesori seperti cincin dan rantai leher panjang bersama handbag untuk kelihatan lebih bergaya. Plus, kalau kita selesa, automatik kita akan rasa lebih yakin apabila berdepan dengan orang. Betul tak?


Mudah sahaja untuk menggayakan pakaian Muslimah moden terkini, bukan? Namun ada lagi yang lebih mudah iaitu untuk mendapatkannya. Kini korang tidak lagi perlu susah-susah keluar untuk beli pakaian Muslimah terkini kegemaran sebab korang boleh mendapatkannya secara online. Banyak butik fesyen Muslimah online di Malaysia sekarang ini menawarkan koleksi baju Muslimah terkini daripada pelbagai jenama popular dengan pilihan yang cukup meluas. Jangan rambang mata sangat okay! hehe.

So, pilih dengan betul dan memenuhi syariat Islam. Tak salah berfesyen, asalkan tahu batasnya. Hehe. 

Follow and let me know!

Randomeness

FlyFM and Mr WallaWalla!

Saturday, August 08, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!



AND YES, MY WACKIEST QUESTION WON THIS CONTEST!

And no, that is just a question. Bukan aku percaya pun. hehe


Seriously, mengigil jugak lah bila FlyFM follow and DM nak mintak details. Hahahaha. Tunggu call je. Dah lah tengah kerja. Nasib baiklah bukan waktu busy. Wiwiwi. 

Setakat ni, ada 3 kali jugaklah aku menang contest kat FlyFm. Flyfm ni contest dia menarik and aku senang nak tembus. Kalau HotFm tu mak aihh kemain susah lagi nak tembusss. FlyFm ni aku cuba nasib setahun sekali je. hehe. Alhamdullilah. Ada rezeki lebih sikit bulan ni.

Okay. See you again munchkins!

Follow and let me know!

Randomeness

Apartment Taylor Swift yang WOW!

Tuesday, August 04, 2015


Assalamualaikum and hai semuaaa!


Untuk pengetahuan semua, aku memang minat, suka, kagum etc dengan Taylor Swift. Kalau nak diikutkan, aku memang membesar dengan lagu dia bermula dengan lagu Love Story. Lagu Love Story ni kan kemain meletup zaman-zaman dulu. Haha. Dah lah tengah angau, memang lah sesuai lagu Love Story dengan aku. hehe. 

Taylor Swift At The iHeartRadio Music Festival 2014



Aku respect dengan Taylor ni sebab dia sangat menghargai peminat dia. Jenis tak berkira punya orang. Yang kisah cinta dia tu aku takleh nak comment apa-apa. Mesti ada cerita di sebaliknya kan? Yang bestnya pulak, dia boleh tulis lirik lagu berkenaan kisah cinta dia and BANG! Lagu dia meletup. Sampai kan paparazzi investigate lirik lagu Taylor sebab nak tahu lagu tu pasal ex dia yang mana satu. Haha. Dahsyat gak lah.

Okayyy. Iolls teruja nak share dengan korang gambar apartment Taylor Swift weii! Seriously, aku tak tahu sama ada satu apartment tu dia yang punya or what. And if yes, aku nak apply jadi roommate Taylor Swift! Hhaha.


OMG!





Sumber: Teen Vogue

Besar yaa amat. Haha. Hard work dia kan. Dia berhak apa yang dia dapat. Hhaa. Okay. Kitew nak sambung blogwalking, jalan-jalan blog korang. I misshh you guyss. hehe.

Follow and let me know!

Randomeness

Kisah raya paling sedih

Saturday, August 01, 2015



Assalamualaikum. Hai semuaaa! 

Ni haa nak cerita kisah sedih time raya. Sediakan tisu awal-awal ehh.


Kahkahkah. Sedih siotttt. 

Aku tak kisahlah cerita ni real atau tidak, tapi aku dapat rasa kesedihan dia tu. hahaha. 

Bertabahlah dikk. Dugaan ada macam-macam. Hehe. 

Follow and let me know!

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook