Lelaki dan perempuan sesuai jadi kawan baik ke?

Monday, June 29, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaa!


Siapa tak kenal Kajol kannn? Aku rasa dulu aku start tengok hindustan ni masa Kajol and Shah Rukh Khan (SRK) dalam filem Kuch Kuch Hota Hai. Since then, banyak jugak aku follow depa ni taw. 


Bagi aku lah kan, dorang ni kinda the perfect couple. Sangat sepadan. Dulu selalu berharap dorang ni akan kahwin. Sekali tidak. So, aku agak patah hati di situ. Haha. Tapi dorang ni remain best friends. Sampai aku pun pelik. Macam mana dorang boleh stay sebagai kawan even dalam filem lakonan dorang banyak-banyak aksi yang tutup mata a.k.a budak-budak tak boleh tengok. 

Orang kata, lelaki dan perempuan tak sesuai jadi kawan baik. Dikhuatiri salah sorang akan jatuh hati dan boleh meruntuhkan persahabatan. Betul ke? Korang rasa macam mana? 

Bagi aku, ini soal perasaan. Kalau kau dah set awal-awal yang dia hanya sebagai seorang kawan baik, maybe hati kau takkan goyah. Tapi, kita mana tahu hati di pihak sebelah sana kan? Kot-kot dia ada simpan perasaan kat kita. Atau dia pun anggap kita sebagai kawan baik jugak. Hati ni sangat complicated yer. Kalau ada scanner hati, senang sikit nak detect. hahaha. 

Best kan kalau dapat kawan baik sebagai suami kita? Semua benda boleh share. Dia paham kita, kita pun paham dia. Harap-harap bakal suami pun begitu lah yerr? wiwiwiw. Aminn. 

Eh, aku nak cakap ni sebenarnya.

Kajol ni makin tua, makin cantik. Makan kolagen apa ntah dia makan ni. Macam vampire pun ada aku rasa. Kalau artis Malaysia pulak, Amy Mastura. Dari dulu sampai sekarang, sama je aku tengok. Comel tu tetap ada. Haha. 


Sumber: Twitter

Awwwhh. #squadgoals

Eh, sudah lah. Nak pergi meroyan jap sebab rasa insecure bila dah tua nanti. kakakaka.

Salam Ramadhan! ^^

Follow and let me know!

You Might Also Like

14 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. hehhehe.. salah mesti kan terjatuh hati wlpn awl2 dh set dia kwn je... normally mcm tu la y terjadi

    ReplyDelete
  2. hahaha...suami kan bestfriend

    ReplyDelete
  3. jarang persahabatan berbeza jantina ni yg tak pernah wujud perasan suka tu rasanya. :)

    ReplyDelete
  4. omgg yes kak!!
    tak silap bahaya gak ah nk kwn tanpa perasaan tu kihkih
    tapiiii yess nape kajol makin cantik omgggg
    amy mastura pun u_u

    ReplyDelete
  5. lama x dtg sini. :) scha . hi

    ReplyDelete
  6. susah nak dpt best friend lain gender dgn kita. bila dah end up being friendzoned, mmg renggang terus friendship yg ada. huhuhu. anyway, cantiknyaaa kajol :3

    ReplyDelete
  7. lawa gila Kajol dengan Shah Rukh Khan...Kak Scha bilooo lagiii ?

    ReplyDelete
  8. mind set sebenarnya bebenda gini
    akak pun suka dengan pasangan ni!
    layan sangat movie diorang!

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak nampak Kajol. Memang makin cantik :D

    ReplyDelete
  10. Kalau dah jodoh dengan kawan baik sendiri acaner. Jeng jeng jeng. ;P

    ReplyDelete
  11. case to case basis agaknya.ada dua orang kawan yang chemistry sesuai sekadar kawan baik saja, ada yang boleh dibawa ke pelaminan..haaa

    ReplyDelete
  12. kalau kita pun scha...kalau dah kawan baik, dia takat tuh jer...xde boleh nak lebih2...xde feeling...tgok kawan laki dgn pompuan, mcm same dah...ehheheheh :D suami kita pon best fren kita :D

    ReplyDelete
  13. kalau dapt husband/wife macam kawan memang best

    ReplyDelete
  14. sesuai kalau tak involve feeling.. hahaha.. kalau involve feeling
    lain sikit kot..

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook