Akhirnya Scha Nazri kembali aktif?

Saturday, June 06, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!



Sihatt keee?

Sorry sebab lama gila MIA. Hahahaha. Sekarang ni dah start kerja tetap. Alhamdullilah. So, blogging hanyalah sebagai part time sahaja.

Masa mula-mula stay Nilai, susah jugaklah nak survive takde internet. Balik rumah je baru pulun unifi puas-puas. Itu pun sekejap je. Balik rumah je mesti ada kenduri, kahwin lah, tunang lah, so masa depan komputer sangat limited. Sempat download cerita and blogging memang malas lah and penat. Jadinya blog pun jadi suam-suam kuku.

Pernah juga langgan 4GB data kat phone and guna hotspot ke laptop. Tapi, line Celcom kat sini sangat sengal. Tinggi sangat agaknya sampai line tak sampai. Haha. Lagipun, data cepat habis. Dah lah aku ni kaki Youtube. Lagi laa cepat habis data.

Fikir punya fikir, aku decide nak ambil Streamyx kat bilik. Oh yer. Aku stay kat apartment. Satu bilik, dua orang. Tapi for now aku tinggal sorang. Hehehe. Sebab apa ambil Streamyx? Sebab dia unlimited and 1mps agak sesuai untuk aku since aku guna sorang.

Sebulan dalam RM116. Campur data phone dalam RM25. So dalam sebulan, bil internet and phone paling mahal pun dalam RM150. Memang aku bajet betul-betul sebab nak save duit nak kahwin. Hhaha.


Siang tadi baru pasang internet kat bilik. Perghh. Nikmatnya hanya Allah sahaja yang tahu. Boleh lah nak aktif berblog lepas ni. Hehe. Weekend memang aku nak fokus berblog and leisure time. Harap-harap seorang Scha dapat menghakis sikap pemalas. hhe.

Okay lahh. Nak berblogwalkingg ni youu allss. Ai rindu you allsssssss.

Follow and let me know!

You Might Also Like

16 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. welcome back scha!!! bestnya da ada internet kuat balik semula! yepee! hihiihih :D

    ReplyDelete
  2. KITA PON BERKURUN LAMA TA AKTIF BLOG..KALAU sempat menyinggah kita menyinggah je..ingt kita ag x ?hahhahaha

    ReplyDelete
  3. Nice one. Welcome back to blogging world :)

    ReplyDelete
  4. Tahniah kak Scha dah dapat kerja tetap :)

    ReplyDelete
  5. pergghh.. memang nikmat kan.. hahaha.. welcome sayang..

    ReplyDelete
  6. first, tahniah sebab dah dapat kerja tetap. kerja elok2, jangan main2. ^_^
    kedua, kalau ada masa sila share whether best tak kelajuan Streamyx ni.
    saya plan nak tukar broadband skarang, tapi tak dapat nak decide lagi mana satu ^_^
    ketiga, welkam bek and pasni sila rajin update entri ye. ^_^

    ReplyDelete
  7. akak ni pun baru ni lah nak update blog, sibuk =)
    dah dapat kerja ye, tahniah ye =)
    apapun welcome back n all the best

    ReplyDelete
  8. Wah, dah mengaum-ngaum dah enjin nak berblogging tu :)

    ReplyDelete
  9. welcome back kak scha!! ina pun baru je update ni.. haih, tu lah, dah start sekolah, tak sempat nk update. btw happy kak scha dh ada kerja tetap. ill pray the best for u ^^

    ReplyDelete
  10. Welcome back..
    Tahniah dh dpt keje yer :)

    Blogwalking Sini..
    Jombaca artikel baru saya

    Kriteria Blog Mesra Pembaca

    Kedudukan Giveaways EFG Terkini

    ReplyDelete
  11. welcome back Scha!dah dapat kerja ye.Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  12. BV pun baru aktif balik nie. :D memang susah kalau takdak line internet T^T

    ReplyDelete
  13. oh dah ada internet eh!!!! nice :DDDD susah blogger xde internet. parah oi parah. hahahahaha...


    kak Scha mmang nk buat post kaler kelabu ke ?? erm. macam x berapa jelas tulisan hehe

    ReplyDelete
  14. oh kita klik semua nuffnang kak Scha sekali ^^

    ReplyDelete
  15. hehehe welcome back darling.. bleh la kebaboom blog kita plak kan..
    eh =P

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook