#SchaTips: Cara Berbelanja di Shopback Malaysia!

Wednesday, April 08, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Wah wah wah, minggu ni banyak betul kongsi tips dengan korang eh. Takpelah. Lagipun apa yang aku nak share ni, memang dari dulu lagi nak share. Rasa macam best bila dapat share dengan korang benda yang bermanfaat and why not kita tambah duit poket kan?


Sejak kebelakangan ini, nama shopback.my semakin popular dikalangan para penggemar online shopping di Malaysia (like seorang Scha Nazri). Seakan suatu trend, fenomena online shopping sememangnya bukanlah suatu yang asing. Jika 10 tahun terdahulu, segala transaksi dilakukan secara virtual dan ramai pengguna yang amat berhati-hati untuk menggunakan perkhidmatan online. True that!


Zaman berubah, dan kini segalanya boleh anda miliki secara online. Pakaian, aksesori, gadgets, makanan, dan banyak lagi semuanya boleh menjadi milik anda dengan hanya beberapa klik sahaja. Berbeza dengan online shops atau online portals yang biasa anda lawati, Shopback Malaysia merupakan satu bentuk Affiliated Platform yang menggabungkan kesemua biggest e-commerce players di Asia.

Fashion Items? You go to Zalora. Gadgets geeks? Semua ada di Apple dan begitu juga online portals yang lain. Hotel pulak? Kita biasa buat tempahan di Booking.com kan? Nama-nama berikut merupakan nama yang begitu sinonim dengan para online shoppers di Malaysia.


Jadi, apakah kelebihan yang boleh korang dapat dengan membuat pembelian melalui Shopback Malaysia? Masih berkonsepkan online shopping, namun dengan kelebihan tambahan apabila korang akan meraih cashback pada setiap pembelian. Macam korang beli barang, tapi dapat duit balik! Magadddd

So, macam mana nak guna Shopback ni Scha?


1. Klik pada mana-mana online store yang korang suka.
2. Korang akan disambungkan terus ke laman web online store tersebut.
3. Pilih item yang korang suka dan buat pembayaran anda seperti biasa.
4. Raih cashback dalam akaun Shopback anda masa 1-2 hari bekerja.


Perlu diingatkan, untuk meraih cashback korang dengan lancar, korang harus;

1. Elakkan daripada klik pada kupon di website rasmi online stors tersebut.
2. Hanya gunakan kupon pada website Shopback.
3. Gunakan peranti yang sama sepanjang proses tersebut.
4. Sila ‘enable’ cookies pada peranti anda. Selamat mencuba gaissss!

So. Jom shopping di Shopback and dapat duit balik! Bulan ni banyak betul aku beli barang online. Hahahahaha. Yelah kan, kang bulan April dah GST. Nak transaksi online pun kena GST. Bertabah lah nak. Lepas ni kalau nak beli online, aku sanggup menapak ke bank. Hahaha. Sanggup!

Baiklah. Jaga diri semuaaaaa!

Follow and let me know!

You Might Also Like

8 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Tak pernah dengar pun pasal Shopback sebelum ni. Kira baru la ya website dia ni ya.

    ReplyDelete
  2. segalanyaa dah mudah sekarang

    ReplyDelete
  3. wah, first time dengar pasal shopback. xtahu lak ada ye. macam mudah je.. nanti bolehlah try. maceh kak Scha share ^^

    ReplyDelete
  4. Salam. Hee dh makin byk shopping online skrg ni kann ;p

    ReplyDelete
  5. woooah makin ramai leee yang menyopping lepas ni..
    makin senang semuanya.. dapat duit balik pulak tu ehehe..

    ReplyDelete
  6. Baru first time dengar pasal shop back ni. Good info scha

    ReplyDelete
  7. err.. dah lama x shopping online sbb selalu terlajak ke kedai. tkasih atas infonya

    ReplyDelete
  8. http://shopback.my/r/shfPyj daftar sini untuk dapat bonus...peace

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook