#SchaReview -- Blind Devotion | Jubilee Project Short Film

Thursday, February 19, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaaa!

Sihat takk? Harap mana-mana blogger yang tidak sihat kembali sihat dan terus berblog untuk tatapan readers anda semua. Cewah. Kemain intro. hehe. Aku pun ada saki baki selesema tinggal ni haaa. Bila ntah nak reda. Macam makin banyak pulak -__-

Okay. Nak share satu video tentang DEVOTION.

But, kita paham dulu maksud devotion dahulu.

devotion
dɪˈvəʊʃ(ə)n
noun
love, loyalty, or enthusiasm for a person or activity.
"his devotion to duty never wavered"
synonyms: loyalty, faithfulness, fidelity, trueness, staunchness, steadfastness, constancy, commitment, adherence, allegiance, dedication, devoutness

Bak kata mudah, ia bermaksud kita serahkan segala usaha/cinta kita kepada seseorang atau aktiviti (dan dalam cerita yang aku nak share ni, seseorang itu tak sempurna).

Dalam Islam pula, mestilah kita kena devote our love to Allah swt kan? Cinta manusia kerana Allah swt :)


And meh lah kita layan filem pendek dari Jubilee Project Short Film. Konpem kesat hingus lepas tu.


Korang mampu jaga pasangan sebaiknya even ada cacat cela? 

Untitled

Share with me :)

Follow and let me know!

You Might Also Like

17 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. yes we must devote to allah swt hehe.

    ReplyDelete
  2. OMG....
    i just watched the video :(
    ya allah sweetnya!!!!
    eeee sedih nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    whyyy kak scha whyyyy


    'love is more than feeling'

    ReplyDelete
  3. 'i follow her everyday without her knowing'

    </3
    terus menetes air mata qila hakhak TT_TT

    ReplyDelete
  4. Oooooo... Baru laaa SS faham...

    ReplyDelete
  5. uwaaaa touchinggggnyaaaaa..
    tetiba terpikir.. mampukah pasangan kite terima kite walaupon kite x sesempurna cm dlu.. wuuu ..

    ReplyDelete
  6. nice story with nice word. T^T
    both of them shows devotion towards each other kan. :)

    ReplyDelete
  7. pasangan yang baik menerima kekurangan dan kelebihan psangan dia. ecewahhh ^^

    ReplyDelete
  8. ahhhh... love... the most powerful things on earth... percaya lah

    ReplyDelete
  9. Thanks scha sebab kasi definisi devotion itu sekali ;)

    ReplyDelete
  10. woa.. pakar cinta la.. hehehe. serah pada Allah..

    jemput join segmen Mini GA by Nina + Anies.

    ReplyDelete
  11. nanti nak layan, macam best je..tapi dah nak balik dah ni..hehe

    ReplyDelete
  12. alaaaa nape share mende2 suwit tahap potong kaki ni..
    aduh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekek suwittt tahap potong kaki tu kes diabetes parahlah, CT :)

      Delete
  13. tetiba rasa sunyi lak =P ahahaha

    ReplyDelete
  14. amboiii suwit2 plak yg scha share ni yee...

    ReplyDelete
  15. devotion ni saya teringat kumpulan devotees je. ^^,

    sedihnya cter ni.. sweet tapi sedih sangat T___T hebat kuasa cinta diorang... ni la baru kata susah senang tetap bersama. :')

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook