Whatsapp Web untuk PC/Laptop!

Friday, January 23, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Sekarang ni Whatsapp pun ada kat web. Tak silap telegram pun ada. Tapi, aku jarang guna telegram so, why bother? Haha. Ayat curlass betul.

Well. Tadi saja lah nak godek-godek. Tup-tup macam best pulak. Sebab kalau kat whatsapp phone, memang aku tak auto-download image. Kat web pulak, dia auto-download tapi tak save dalam komputer. So, takdelah semak sangat dalam memori kan?

Cara bagaimana untuk memulakan Whatsapp Web?

Korang boleh follow arahan kat sini --> Whatsapp Web

Senang jee. Tapi, kena update dulu whatsapp latest version. Baru boleh scan and pakai. Easy as 1,2,3!

Lagi satu, dia boleh guna Google Chrome je dulu. Browser lain dia tengah cuba. Hehe


Good luck! ^^

Follow and let me know!

You Might Also Like

48 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. nak try buat lahh. hahaha :D

    ReplyDelete
  2. Wauu..betul ker ne?.. ne mst best dapat berwasap dgn laptop hihi..nak try jg, thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  3. xtahu plak..gud info... baru tahu ja ni

    ReplyDelete
  4. boleh try ni..hahaa...besooo jdnyee

    ReplyDelete
  5. wah wah kena try ni. tapi kan nanti whatsapp dah kena byar... ada pencerahan tak pasal tu memandangkan kita juga guna kat dekstop???

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni tak kena lagi bayar. haha. kalau bayar pun Rm3.00 sahaja setahun kot.

      Delete
    2. owhh kalo 3hengget je setahun x la mahal sgt hehe

      Delete
    3. tapi tetap kena keluarkan duit jgk.. hihi

      Delete
  6. Scha.. Bilelah nak mintak awak mekap akak ea? Bestnya kalau ada orang tepek2 kat muka. Hehe..
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2015/01/maybelline.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu akak ada dinner lahh. ehehehe

      Delete
  7. Dulu, pernah buat yang download. Tapi, besar sgt capacity dia. So rasa btter guna phone la. Yg web ni, nnt zizie nk cuba.

    ReplyDelete
  8. Salam Sacha... gud morning... malam tadi kami dapat informasi pasal ni jugak... habis puas lah memgentel hp dan komputer nak masukkan tapi takleh menjadi... entah lah komputer saya ni... banyak benda takleh buat... agaknya aplikasi tu untuk Window jer tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena guna google chrome. safari and lain2 belum boleh lagi.

      Delete
  9. Baru release ea? Hehe. Ni sapa yg suka skrin besar memang puas hati nak chat.

    ReplyDelete
  10. yg kat telefon pun kita tak ada kak..hahaha..

    ReplyDelete
  11. bagusnya. utk wechat ade tak camnie? hehe. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wechat belum lagi. hehe

      Delete
    2. kalau ada wechat macam nie memang canggih sangat dah. hehe :D

      Delete
  12. Wuuu ! Mau tak jadi keje kalau macam ni. Hahahaha.

    ReplyDelete
  13. wahhh puas mandang bila masuk ke laptp . hehe

    ReplyDelete
  14. wah best nya makin senang iwiwiw
    patut lah haritu ada boy tu ckp dia on guna laptop sbb takde smartphone :O
    wahh

    ReplyDelete
  15. wah, best la whatsapp kat pc. skrin besar haa. hehe

    ReplyDelete
  16. Whatapps latest version tu bahaya... Aduss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nk try install...kalau bahaya x berani lah pulak

      Delete
    2. yang ni takyah install pun kak JM. Hanya perlu update sahaj. No worries, takde viruss

      Delete
    3. Bukan pasal virus... Tapi pasal lain...

      Delete
    4. kenapa kak SS? cepatlah habaqq. Buat den curiouss jeeee

      Delete
    5. Pasal orang boleh tahu kite baca tapi saje tak reply... Keh Keh Keh....

      Delete
  17. yay..nak try nanti.thanks share ye..

    ReplyDelete
  18. nanti msg2 yg ada dalam phone, sync terus tak? or dia macam start baru? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia akan sync terussss segala chat2 dalam phone kita.

      Delete
    2. fuhhh terbaik! haha tapi :D duk2 rumah best la kot nak guna wasap kat laptop :D

      Delete
  19. Replies
    1. yeap. ni senang. takdelah drain battery sangat. skin nak naip pun luas. hehe

      Delete
    2. Akak kalau benda2 macam ni memang lembss sikit nak paham. What's app kat hp dulu pun orang dah lama ada tapi akak baru buat.

      Delete
  20. whatsapp kat laptop best sbb skrin besar. puas. hehe

    ReplyDelete
  21. hanya sesuai untuk pengguna windows sahaja kan Scha

    ReplyDelete
  22. Salam. Hee macam2 apps untuk henfon kan.

    ReplyDelete
  23. Ahhh..sudahh. Wasapp tetibe bertukar jadik pesbuk. *pling* hahaahha

    ReplyDelete
  24. waa....benda baru nih...nnti nk godek jugak laaa...hihiihhi

    ReplyDelete
  25. Ohhh...nanti nak cubalah.

    ReplyDelete
  26. amboi amboi.. maju selangkah hahaha..
    makin sakanlah org ngadap laptop and kalo kat luar lepak2 asyik ngadap fon muahaha..

    ReplyDelete
  27. Menarik! Tapi malas lg nak instal sbb skg duk guna lappy org.. Heehuu..
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook