Pemenang dan Ulasan Anugerah Juara Lagu (AJL) 29!

Sunday, January 18, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Pheww phewww. Gempaklah performance malam tadi. Ada jugak yang meremang bulu roma!

Jom tengok dulu finalis AJL 29!

Judul lagu -- Penyanyi / kumpulan

Masih Aku Cinta -- Shila Amzah
Di Pintu Syurga -- Dayang Nurfaizah
Romancinta -- Mojo (dibawa oleh Caliph Buskers)
Gilalah -- Stacy
Percayalah -- Indah Ruhaila
Gadis Jolobu -- Dato Hattan dan Waris
Matahari -- Hafiz Suip
Rentak Laguku -- Bunkface dan Amy Search
Sesal Separuh Nyawa -- Alyah
Lelaki -- Yuna ( dibawa oleh Najwa Mahiaddin)
Apa Khabar -- Joe Flizzow dan Sonaone
Malaikat -- Hazama

Yang part meremang bila kumpulan Mojo buat performance dengan Caliph Buskers. Serius sedap gilaaa suara vokalis Caliph Buskers ni. Syabas Edry! Syabas! Semua penonton berdiri kott! *salute*

Caliph Buskers

Persembahan Mojo ft Caliph Buskers


Komen persembahan AJL 29 bagi pendapat Scha Nazri. 

Hazama : Okay je. Baju out. haha. Vokal, Hazama kottt. Cuma lagu je macam tak kena. Malaikat untuk jaga kekasih? Hmm

Alyah : Power sebab dia dah tukar baju awal-awal. Kreatif. Eh, takyah nak zoom in sangat Dato' Ramli Ms tewww. 

Dato' Hattan dan Waris : Gadis Jolobu memang best okay. Mantap weii!

Mojo : Yang ni aku dah describe kat atas. Hehe. Apa-apapun, ce tengok video kat bawah ni.




Bunkface : Biasa jee. Outfit gothic betul. Bertenaga!

Joe Flizzow ft Sonaone : Simple jee tapi kalau korang dalami lirik lagu Apa Khabar ni, aku rasa lagu ni ditujukan dekat Malique Too Phat. Rindu Malique. Miss old times. Hanya budak 90s je tahu betapa besarnya impact Too Phat ni semasa membesar.


Stacy : Persembahan yang meriah. Warna warni. Vokal tak dapat nak komen apa-apa lah kan.

Dayang Nurfaizah : Even dia sorang je perform, tapi, memang sedap betul vokal dia ni. Lagi sekali, tak nak komen apa-apa tentang vokal Dayang Sayang Kamu. Tak suka okay provoke Dayang and Qu Puteh. Nak Dayang stay macam tu je. No putih, putih!

Hafiz Suip : Hafiz ni vokal dia live and dalam studio, memang samaaa! Takde shaky pun. Tahun ni dia bawak imej serba putih sambil dibantu oleh backup vocals yang power!

Najwa Mahiaddin and The Pahlawan : Aaaaa, aku memang suka dengan Najwa Mahiaddin lagi-lagi dengan lagu Got To Go nyaaa. Fyi, Najwa ni anak Muhyiddin Yassin, TPM kita taw. Haha. Aku baru tahu lately ni. Performance sangat comel dengan kehadiran budak-budak kecil menari. Ingatkan lelaki, rupanya perempuan. Tapi, aku tak paham mesej yang dibawakan. Ada sesiapa yang paham?




Shila Amzah : Baju dia lawaaa. Siap ada net and topi gitu. Penutup finalis AJlL 29. Tahun ni dia perform sorang. Vokal mantap! Suka dengan persembahan Shila. 

Persembahan tambahan oleh Mentor Legend. Aina protege Ella tu junior aku masa sekolah menengah Puteri, Seremban. Dia memang aktif nyanyi kat area Negeri Sembilan. Sampai bila ada dinner MB buat, memang Aina yang perform. Bagilah Aina rasa macam mana rasanya pentas AJL tu. Kasi feel sikit untuk dia terus maju.

Kemudian akhir sekali ada persembahan Tomok, Ronnie and Headwind. Para Legend semuanyaa! Magaddd!

Done reviewing! Yeayy.

Jom, kita tengok pemenang-pemenang untuk Anugerah Juara Lagu 29!

Persembahan Terbaik

MOJO ft Caliph Buskers

Vokal Terbaik

Dayang Nurfaizah

Tempat Ketiga

Dayang Nurfaizah -- Di Pintu Syurga
Komposer: Tam Spider
Lirik: Iman Imran

Naib Juara

Shila Amzah -- Masih Aku Cinta
Kompser dan Lirik: Shila Amzah

JUARA

Joe Flizzow dan Sonaone -- Apa Khabar
Komposer: Joe Flizzow
Lirik: Joe Flizzow


Yang penting, juara memang aku tak expect! Seriusss. Aku ingatkan Dayang ke, Alyah ke, Mojo keeee. Maybe untuk revolusi hip-hop kembali di Malaysia? Maybeee? Mesti terkejut semua campur sekali dengan mak aku. Hahhaha. Pemenang tempat kedua tu pun macam, hmmm, hmmm. Entah lahh. Juri yang membuat keputusan, adalah sebab tertentu tu kan? Wiwiwiwi

Tahniah Joe Flizzow dan Sonaone!

Hahahhaa. Korang rasa? Ce share pendapat sikit. 

Follow and let me know!

You Might Also Like

23 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. Berharap sangat MOJO menang... tapi dah rezeki Joe Flizzow kan?? Ingat Hattan & Waris ada tempat... hehe... tapi semuanya terbaik... cuma kesian Dayang, baju dia tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah, Sha. Akak pun expect gadis jolobu dapat tempat,..

      Delete
  2. Dah lama tak layan AJL ni.

    ReplyDelete
  3. selalu lagu yang ai tak minat tu yang menang. hahaha :P

    ReplyDelete
  4. Sepppp sikit ! Kita pun tak expect Juara tu. Hurm.

    ReplyDelete
  5. tak tengok sangat. cuma trending kat twitter kot pasal ajl tu. suka jugak dengar lagu apa khabar tu sebab mesej2 dia ttg permulaan hiphop kan. :D

    ReplyDelete
  6. Saya ada buat rakaman kat Astro tuh... lom sempat nak tengok lagi... malam ni akan tengok semua tu...

    mudah2an Scha cepat dapat kerja yer... kalau dah kerja jangan lupa blogging

    ReplyDelete
  7. tapi serius der, lirik lagu sekarang banyak yang entah apa apa. aku paling menyampah dgr lagu juara AF baru ni, apa entah nama dia. melodi sedap, lirik kelaut.

    lagu apa khabar ni, aku boleh rasa lirik dia. btw semalam tak tengok AJL kehkehkeh.

    Caliph Busker best! baru tgk video harini, hehe

    ReplyDelete
  8. Kononnya lagu apa khabar memang diramal juara takpun lagu dayang,...tapi nombor dua,...erkkk? Maybe akak ni buta seni dari dulu tak nampak pun kekuatan lagu tu. Apapun puas hati tgk caliph buskers merasa berdiri atas pentas ajl & menang persembahan terbaik.

    ReplyDelete
  9. Persembahan Mojo semalam memang sangat best ^-^

    ReplyDelete
  10. lagu2 lain tu x kesah sgt. bila part caliph buskers perfom, perhh. sebak ada, kagum pon ada. salute!

    ReplyDelete
  11. shila Amzah menang besar...sebab dia bolot sorang.jangan tak tau,penulis lirik lagu Dayang tu satu tempat kerja ngan akak.tadi semua jeling-jeling dia kat cafe.akak nak tegur, takut dia ingat akak nak mintak belanja makan...hehe.oh ye, caliph busker memang awesome!

    ReplyDelete
  12. Tahniah buat semua para pemenang.. :)

    ReplyDelete
  13. kalau penonton diberi peluang utk mengundi maka dah tentu lagu Romancinta dibawa Mojo & Caliph Baskers akan terpilih jdi juara...Tahniah CB dan Edry kerana meninggalkan New Benchmarks dlm AJL...you are simply great!

    ReplyDelete
  14. Adusss.. Merata2 org ckp psl AJL... SS tak sempat nak tengok lg... Kalu ada link tlg forward kat SS...

    ReplyDelete
  15. Baru ni akak dengar Caliph Buskers tu nyanyi.
    X sempat nak search.
    Thanks Scha.

    ReplyDelete
  16. Mojo memang best termasuk yang lain. Tapi masih tak dapat hilangkan trauma keputusan juri AJL kali ini.

    ReplyDelete
  17. pemuzik lama1/25/15, 6:24 PM

    Melihat kpd barisan juri...kita dah bleh tau siapa yg leh menang..barisan orang2 muda yg minat hip hop.. mana pegi ahmad nawab, manan ngah, adnan abu hasan,dato a rahman hassan,johari salebh dan ramai lagi sepatutnya mereka dilibatkan !

    ReplyDelete
  18. pemuzik lama1/25/15, 6:33 PM

    Well done Mojo & caliph Baskers...tak menang lagu terbaik tak pe asal menang di hati penonton !

    ReplyDelete
  19. hehehe dayang nyanyi cem dalam studio kan.. tak de bunyi nafas semput ke apa ke..

    ReplyDelete
  20. dayang patut dpt tempat ke 2

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook