LIRIK LAGU & VIDEO : Assamualaikum -- Faizal Tahir & Senyum -- Aziz Harun

Saturday, January 31, 2015


Assalamualaikum!

Taraaaaa. Nak share korang dengan satu lagu dari Faizal Tahir yang bertajuk Assalamualaikum!

Sejak kerja ni, radio asyik bukak Hot FM saja. So, memang lagu Assalamualaikum ni selalu berkumandang di radio. Sampai kan boleh hafal lah jugak.

Apa yang aku suka dengan lagu ini ialah LIRIK dia yang mengajak orang bukan Islam tak benci dengan Islam (Islamphobia) dan sifat berganding bahu sesama kita tak kira agama, warna kulit dan sebagainya.

And terasa inspired betul! Hahhaa.


Assalamualaikum -- Faizal Tahir

Nana nanananana, nana nanananana
Nana nanananana
Nana nanananana, nana nanananana
Nana nanananana

Apa yang ku lihat ini
Mengapa hanya video bunuh sana sini
Di kaca TV, dalam internet, di FB
Hanya darah dan air mata
Ramai yang hina agamaku
Terasa bakar di jiwaku
Can’t believe there are people like this
Can’t believe we are living like this

Apa kita hanya terima sahaja?

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua

Lihatlah pada diri kita, semua serupa
Damailah manusia, kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum dunia

Assalamualaikum, damai pada dunia

Assalamualaikum

Assalamualaikum, damai pada dunia

Assalamualaikum

Warna kulit, kaum, asal usul

Jangan menilai hanya pada rupa
Adakah matamu mengatasi akalmu?
Satu untuk semua (satu untuk semua)
Semua untuk satu (semua untuk satu)
I believe we are better than this
We could all be better than this

Apa kita hanya berdiam sahaja?

Assalamualaikum dunia, bangunlah semua

Lihatlah pada diri kita, semua serupa
Damailah manusia, kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum

Dengar aku, dengarku selalu bersalah

Selalu terleka dan ku sedari semua
Ampuniku, ampuniku yang berdosa
Ku berubah hari ini untuk kamu

Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum
Assalamualaikum, damai pada dunia
Assalamualaikum
Ooo… Assalamualaikum dunia

Bangunlah semua
Damailah, damailah manusia
Kita bersaudara
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum dunia
Assalamualaikum, damai pada dunia

Assalamualaikum
(Damailah manusia, kita bersaudara)

Assalamualaikum, damai pada dunia

Assalamualaikum dunia
Damailah pada kamu semua




Ada lagi satu lagi lagu yang best!

Senyum -- Aziz Harun


Senyum, senyum selalu
Senyum, senyum denganku
Tiada seindah senyuman

One, two, three, four

Pagiku mula dengan cinta
Cintaku dengan gitar lama
Hari-hariku hanya denganmu
Nyanyi sama o-o-o-o-oh...

Terus bergerak jumpa teman
Singgah sebentar supermarket
Terlihat gadis muka yang manis
Nyanyi sama o-o-o-o-oh...

Denganku, denganmu
Ku berdiri di sini
Dan kau kau kau berdiri di sana
Tak perlu kau katakan apa lagi
Jika kau teru-u-us

Senyum, senyum selalu
Senyum, senyum denganku
Tiada seindah senyumanmu, wo-o-oh

Senyum, tak perlu ragu
Senyum, usah dibimbang
Tiada seindah senyumanmu

Bukan maksud tuk memikat
Tapi kalau kau terpikat
Ku tak kisah, apa salahnya

Kalau dah pandang jangan malu
Tidak salah tuk mengenali
Siapa kata kamu tak cantik kalau senyum? (tiada masalah)
Siapa kata aku mengata kalau senyum? (tiada masalah)
Ok, tiada masalah
Tiada masalah

Ku berdiri di sini
Dan kau kau kau berdiri di sana
Tak perlu kau katakan apa lagi
Jika kau teru-u-us

Senyum, senyum selalu
Senyum, senyum denganku
Tiada seindah senyumanmu, wo-o-oh
Senyum, tak perlu ragu
Senyum, usah dibimbang
Tiada seindah senyumanmu

Bukan maksud tuk memikat
Tapi kalau kau terpikat
Ku tak kisah, apa salahnya

Bukan maksud tuk memikat
Tapi kalau kau terpikat
Ku tak kisah, apa salahnya

Aku senyum, kau senyum
Dunia turut senyum
Senyumlah bersama

Senyumlah semua
Dunia turut senyum

Senyum bersama semua
Senyum, senyum
Tiada seindah senyumanmu
Senyum, senyum selalu

Senyum, senyum denganku
Tarapapapa

Senyum
Tarapapapa
Bukan maksud tuk memikat
Tapi kalau kau terpikat
Ku tak kisah, apa salahnya
Bukan maksud tuk memikat
Tapi kalau kau terpikat
Ku tak kisah, apa salahnya
Aku senyum, kau senyum


Assalamualaikum dan jangan lupa sedekahkan senyum anda selalu!

Follow and let me know!

You Might Also Like

24 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. tak pernah dengar lagi ni. hehehe:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah Nani samalah kite :-)

      Delete
    2. Pok Amai2 pernah dengar? He He He..

      Delete
    3. belalang kupu-kupu hehe SS ni memang boleh buat orang pecah perut la

      Delete
    4. pok amai amai belalang kupu kupu tepuk sampai pandai emak upah duit

      Delete
  2. Singgah sini

    https://www.bajusweetmuslimah.tk/

    https://www.blogahbar.tk/p/perancangan-kewangan.html

    Jemput singgah2 ye.. Dan subcribe utk promosi terbaru kami :)

    ReplyDelete
  3. waalaikumusalam..
    senyum lah

    ReplyDelete
  4. best lagu ni.. ;)
    scha suka tudung free?

    Jom blogwalking ;)
    http://rashidmajidofficial.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-journey-with-jjajja.html

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Like both of you & Scha a lotttt :)

      Delete
  6. Tak pernah dengar lagu-lagu ni tapi rasa lirik Faizal Tahir tu macam best je.

    ReplyDelete
  7. akak suka lagu Faizal Tahir tu..lirik sempoi, tapi deep ye.

    ReplyDelete
  8. ana suka gak both songs nih. otomatik terus menyanyi sama hehe

    ReplyDelete
  9. memang best dua-dua lagu ni

    ReplyDelete
  10. Suka faizal tahir dr oiam dulu. hehe. dua2 pn best. Lagipun aziz harun kan under FT :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru tahu budak suka senyum ni under FT :)

      Delete
  11. Lagu Assalamualaikum ni santai & catchy,...tapi mesej dalam :)

    ReplyDelete
  12. baru perasan lirik lagu assalamualaikum ni best,terbaik..
    sangat mendalam..

    office kite salu bukak radio bi. mmg xla nak nk dnga lagu melayu -_-

    ekceli lagu senyum tuu setiap pg dnga pasti akan mengingatkn pd someone. hihi :)

    ReplyDelete
  13. Akak suka dua2 lagu ni.
    Good messages..

    ReplyDelete
  14. saya suka lagu senyum!!!! hehehe... tapi xtahu sape yang nyanyi. akak share ni baru saya tahu

    ReplyDelete
  15. aziz harun tu sape kak?

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook