Jenis selendang yang patut anda tahu! LELAKI terutamanya!

Saturday, January 31, 2015


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Seperti yang kita sedia maklum, terdapat pelbagai jenis tudung yang kini berada di pasaran. Ada yang meminati tudung bawal, tudung Syria dan ramai juga yang menggemari memakai selendang. Ini kerana, selendang merupakan jenis tudung yang paling versatile dan boleh digayakan dengan aneka style lilitan selendang kontemporari yang unik.


Para lelaki khususnya para suami/tunang/teman lelaki seharusnya tahu jenis-jenis selendang yang pasangan korang suka. Takdelah korang label selendang sebagai shawl or tudung biasa. Janji tudung yedak? No no no!

Lelaki sepatutnya peka tentang benda-benda remeh gini supaya pasangan rasa lebih dihargai dan terpegun dengan ilmu korang tahu tentang selendang! Seriuss weii. Nak belikan pun senang, just belikan selendang kesukaan dan design yang menarik untuk digayakan. Hati pasangan senang, hati korang pun senang! haha.

Tapi ada je perempuan yang tak reti beza selendang-selendang yang ada ni. Termasuklah aku zaman pakai tudung bawal dulu. Hahha. Seboleh-bolehnya taknak pakai selendang sebab nampak lagi gemuk muka. Tapi, dah lama-lama barulah dapat jumpa yang sesuai dengan bentuk muka aku. Nanti aku share mana yang aku paling suka.

Di bawah ini terdapat beberapa jenis selendang yang paling digemari ramai dan boleh korang temui dengan tawaran harga yang cukup berpatutan :-

1. Pashmina


2. Cotton shawl


3. Satin shawl


4. Glitter shawl


5. Chiffon shawl


Untuk pipi gebus macam aku ni, aku lebih suka pakai shawal jenis chiffon macam di atas ni. Sebab dia senang terletak dan tak memerlukan aku pakai inner neck. Cukup sekadar hanya memakai anak tudung. Muka pun nampak lebih runcing gituuuu!

Korang prefer yang mana? ^^

Untuk koleksi selendang online yang menawan dan trendy ini, segalanya boleh korang miliki secara online apabila anda membeli-belah di ZALORA Malaysia. ZALORA juga menawarkan perkhidmatan penghantaran percuma terus ke rumah korang dan perkhidmatan pulangan semula secara percuma selepas tarikh pembelian. Fuyooooo! Selamat membeli-belah korangggg!

*selongkar Zalora*

Follow and let me know!

You Might Also Like

23 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. mohon belanjaaaaa. hahaha

    ReplyDelete
  2. teringin nak pakai shawl. tapi takut tak sesuai, hahaha.
    nak try cotton shawl. hehehe :D

    ReplyDelete
  3. suka pashmina dgn cotton shawl. senang nak bentuk ^^

    ReplyDelete
  4. Teringin nak pakai pashmina tapi tak reti pakai shawl. hehehe

    ReplyDelete
  5. cantik plak tgk org yg memakai ni..

    ReplyDelete
  6. hahaha.. lelaki tak kisah pun apa benda namanya..yg diaorang nampak cuma selendang/tudung ja..

    ReplyDelete
  7. yaya tak berapa sangat dengan shawl2 ni . senang gaya pakai tdg bawal . hehe

    ReplyDelete
  8. Eh lelaki pun kena tahu gak yer pasal selendang ^-^

    ReplyDelete
  9. Walaupun tak pakai shawl sangat, akak setiap kali tengok shawl wajiblah rambang mata :)

    ReplyDelete
  10. dulu sis JM pakai tudung bawal tetapi skrg tidak lagi telah jatuh hati dgn shawl

    ReplyDelete
  11. Akak suka semua jenis shawl kecuali pashmina.. Sbb pashmina material dia tebal & panas sikit.. Gugugu~~

    ReplyDelete
  12. bawal tu apa pulak? selalu benor dengar sana sini bawal bawal... tengok jugak patung kepala kat kedai tu pakai tudung... takder pun ropa ikan bawal tu... entah lah... takleh nak simpan dalam memorilah jenis2 tudung ni... nanti memori korup.... hahahahaha... jangan mareeee....

    salam singgah

    ReplyDelete
  13. di mata perempuan : segala jenis nama selendang macam kat atas..

    di mata lelaki terutamanya saya ; selendang..........

    ReplyDelete
  14. akak prefer bawal..shawl kalau terpaksa atau nak melawa..hahaha.prefer cotton n pashmina.masalah muka boooolat juga

    ReplyDelete
  15. lelaki kan jns simple je. kalo tudung : tudung la.
    kalo pompuan mmg details hahaha

    ReplyDelete
  16. susah nak hafal. nak faham mengenai jenis tudung ni sama macam belajar sejarah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2....setuju sangat dengan arzmoha... susah, kita pon xhafal lagi ni....kite pakai tudung yang hok dulu2 sangat lagi....hahahahah :D

      Delete
  17. Hehe suka cotton sbb x licin nak gerak2 tudung :)

    ReplyDelete
  18. wahhh baru tahu name shawl2 ni.....kite sume kita panggil shawl jer....ehheheheh :D

    ReplyDelete
  19. opcrse pilih shawl tp sejak keje kite malas dah pakai shawl. pakai bawal sokmo.. :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook