Butterfly Beauty Challenge : Shizens Lip Tattoo #SchaReview

Monday, January 12, 2015

Assalamualaikum. Hai semuaaaa!

Susah gak nak maintain dengan blog bila dah kerja. Untuk pengetahuan semua, aku start kerja pukul 10 pagi sampai pukul 7 petang. Sabtu Ahad kerja. Isnin je cuti. So, boleh bayang tak macam mana aku nak maintain dengan blog ni. Setakat update boleh lah, cuma sedih kekadang page views sesuatu post agak menurun. Tapi, Alhamdullilah, komen tetap masuk. Hihi.

Ingat tak lagi Beauty Box yang aku dapat masa Butterfly Christmas Party itu hari? Ce check balik post tu taw. Minggu ni kena review main product dalam beauty box tu. Shizens Lip Tattoo. Mula-mula dengar nama, apa bendanya ni? Dia tattoo bibir aku ke? Haha. Noob sangat persoalan.

Jom kita mulakannn!

Shizens Lip Tattoo

Shizens Lip Tattoo adds a spread of moisture and relieves the formation of fine lines. It helps to lighten dark pigmented lips and gradually turn them into natural pink or rosy tones.

Ohh gitu. So, basically, Shizens Lip Tattoo ni berupaya untuk melembapkan bibir, mengurangkan kesan hitam bibir dan juga garis-garis halur di bibir. Yang paling best, dia menukar warna mengikut warna darah kita. woahhhh.

Shizens Lip Tattoo

Jangan terkejut sebab memang warna dia PUTIH. Bila biarkan lama, dia akan bertukar warna. Magic weiiiii!

Shizens Lip Tattoo

*close up*

Shizens Lip Tattoo

Jom tengok kalau applykan kat bibir aku ni, apa akan jadi? Jeng jeng jeng

BEFORE APPLY
*pucat, kering*
T_T

Shizens Lip Tattoo

See, memang warna putih. Jangan panik. Teruskan oles ke bibir. 

Shizens Lip Tattoo

Tunggu selama 5 minit.
Sambil tu kita selfie dulu. Lol

Shizens Lip Tattoo

AFTER 5 MINUTES
Selepas 5 minit! Wow! Tukar warna kan? Warna pink-pink gituu. Sweet jee. Tak terlampau pekat sangat, tak cair sangat. See the difference kan?

Shizens Lip Tattoo

Perbandingan sebelum dan selepas!

Shizens Lip Tattoo

So, jom kita tengok details product ni.

Name : Shizens Lip Tattoo
Weight : 8ml
Color : White but slowly turns to rosy pink
Taste : A lil bit weird taste when touched my tongue. But, not to obvious. 
Long-lasting effect : You need to re-touch up after eating. So, your lips will stay moisturize and looks fresh! 
Price : RM 168.00
Where to buy? : Can check the store locations here --> Shizens Store Locations

Pros Shizens Lip Tattoo:- 
  • Love the color. 
  • Tak terlampau terang dan pucat. Just nice. 
  • Bibir kekal lembap sepanjang pemakaian dan garis-garis halur di bibir hilang apabila di oles ke bibir. Sukaaa!
  • Sememangnya layak digelar STAR PRODUCT dari Shizens

Cons Shizens Lip Tattoo :- 
  • Pricey. Tapi, kalau product ni memang menjanjikan bibir yang mungil dan lembap, apa salahnya kan? 

This is not a lipgloss or lipstick. It's a lip tattoo. Berbeza taw.

Keseluruhannya, aku amat menggemari Shizens Lip Tattoo ni. Kalau dah habis, maybe aku akan beli yang baru. Sebab dia bagus. Dia menggantikan pelembap bibir, lipstick dan lipgloss. Kira 3 dalam 1. Oh yer, aku memang tak pakai pelembap bibir yer untuk perbandingan di atas. Selalunya aku kena pakai pelembap sebab nanti nampak sangat bibir aku berkuping dan pecah. Nak pakai lipstick nampak sangat tak sekata. Itu lahh, taknak minum air banyak-banyak. Padan muka dengan diri sendiri. Ha ha ha ha. 

Thanks Butterfly Malaysia and Shizens for sponsoring this awesome lip tattoo! ^^

Facebook : SHIZENS MALAYSIA
Website : SHIZENS

Rating : 4.5 out of 5 stars!

Follow and let me know!

You Might Also Like

29 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. Alaaaaaa nape mahal sangat ! Okaylah Scha. Nak hadiah pun jadilah. Eh. :P

    ReplyDelete
  2. tantek lahh kaler dia. i loikeeee ^_^

    ReplyDelete
  3. memang nampak perbezaannya..tapi harganya..emmm..pikir 10x nak beli

    ReplyDelete
  4. Butterfly terbanglah tinggi... Ehhh... Ternyanyi plak...

    ReplyDelete
  5. Scha!!! Nak tye. Awak pakai make up selalunya brush awak pakai brnd apa and beli kat mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita beli dengan kawan kita. rm120 utk 10 brushes. ce tanya kat ig: shazreeyanashukri.

      Delete
  6. Salam... thanks for the info...

    ReplyDelete
  7. Quite pinkish leh your lip. Mine one very rosy red. Why ya? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. depends on your blood circulation I guess? :)

      Delete
  8. wahhhhhhhhh.........boleh jadi duta dah akak..heheheh :D

    ReplyDelete
  9. pricey2. memang pernah nampak bloggers review pasal nie. memang best sebab ikut darah kan. :D

    ReplyDelete
  10. SELAMAT MALAM..RINDUNYA NAK BLOGWALKING....LAMA TAK SINGGAH SINI..
    JOM TERJAH BLOG SYIRA - PENCARIAN SPONSOR :D

    ReplyDelete
  11. Padanla pricey.. Produk bagus kot.. Tp nak beli di luar bajet lg setakat ni.. Kene keje dulu la baru dpt beli.. Huhu..
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete
  12. Pandai nya Scha mekap.
    Belajar lebih lagi..nanti boleh make-over retis.
    Selamat bekerja :)

    ReplyDelete
  13. ha'alah...bibir nampak seksi 'AFTER' :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess,...sexy & vogue hehehe

      Delete
    2. Woww...k.JM & k.Farrah, apa lagi??

      Delete
    3. ahakss..kalau akak yg pakai shikin sah asyik nk lihat cermin je

      Delete
  14. saya pakai lipstik avon..yg ikut darah jugak..tapi masalhnya lama2 dia jd kering..

    ReplyDelete
  15. Akak dah baca review Scha, Amy J & Inanie...heheheh memang best, tapi regenya memang a bit pricey. Kena tunggu ada bajet lebih baru leh beli ;)

    ReplyDelete
  16. Lupa pula akak nak wish Scha,..selamat bekerja. enjoy your day w/pun penat ye...

    ReplyDelete
  17. akak keje apa? slmt bkerja kak :)

    ReplyDelete
  18. solekan ni macam pucat pulak.. hihi

    ReplyDelete
  19. harga dia tu telan air lior hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Ana telan air liur, akak telan batu lah ahahah

      Delete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook