Powerkan anak anda dalam Matematik dengan Program Bijak Math!

Friday, December 19, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Rindu kiteww tak? Hahha. Minggu ni mood malas dah menjengah. Tapi haruslah ku tepis sebab aku rindu korang! Hihi.

Setiap kali aku naik LRT atau KTM, ataupun sesi gossip dengan makcik-makcik – confirm akan terdengar komen daripada dorang pasal kos sara hidup yang makin tinggi. Pastu kekadang ada yang share pasal kos tuisyen anak dorang yang makin mahal tapi keputusan masih lagi biasa-biasa. Perghhh! Memang terasa keseksaan dorang semata-mata nak make sure anak-anak dapat pendidikan yang terbaik. Pastu ada jugak yang share pasal problem-problem di bawah : 
  • Tak mampu nak bayar kos tuisyen anak-anak yang mencecah ratusan ringgit
  • Sesi sekolah harian semata-mata tak mengcukupi untuk anak-anak jadi pandai
  • Pusat tuisyen yang terletak jauh dari rumah menyusahkan hodup
  • Anak-anak masih lagi stuck dan ketinggalan jauh dalam subjek Matematik
  • Mood student yang nak belajar kekadang tak tentu masa
  • Buku rujukan yang kurang menarik, mahal dan kekadang tidak membantu
  • Gangguan smartphone, tab dan internet mengganggu focus anak-anak
  • Dan pelbagai lagi masalah-masalah lain yang anda boleh fikirkan…
Tapi jangan risau! Hari nie aku telah di-approach oleh Abang Blogger London yang dah lama menyepi sejak balik Malaysia nie. Sesapa yang tak kenal pasal dia – leh refer blog dia kat sini – tapi sejak keje kat Petronas, jarang sangat dia update blog. Kalau dapat setahun sekali pun syukur. Dia ada share dengan aku pasal “Program Bijak Math” iaitu satu inisiatif baru untuk promote pendidikan Matematik kepada para pelajar Sekolah Menengah dan berkonsepkan “Virtual Math Tuition Centre”. Memang satu community project yang amat awesome, amat helpful dan memang sesuai untuk bantu para pelajar score cemerlang dalam Matematik dengan kos paling berkemampuan.


Alright. Senang cerita. Kat bawah nie adalah summary “Program Bijak Math” untuk rujukan korang :
  • Berkonsepkan “Virtual Math Tuition Centre”
  • Mengandungi 100 hingga 200 video pembelajaran Matematik untuk setiap tingkatan
  • Video boleh di download menerusi download line yang disediakan atau DVD terus ke rumah
  • Teknik dan tips untuk menguasai Matematik dengan mudah dan pantas
  • Pelbagai teknik pembelajaran Matematik dan contoh soalan SPM untuk rujukan
  • Dalam bentuk video .mp4 – boleh diletak di dalam smartphone dan tablet untuk dibawa ke mana sahaja dan ditonton pada bila-bila masa
  • Telah diguna pakai oleh para pelajar dan mendapat feedback yang menggalakkan daripada para pelajar dan ibu bapa serta para cikgu
  • After sales service yang lengkap untuk sebarang feedback, masalah teknikal dan penjelasan yang lebih mendalam daripada tenaga pengajar Program Bijak Math
  • Sebagai bahan pelengkap untuk kelas seharian; dan juga sebagai bahan pengganti dan pelengkap untuk kelas tuisyen tambahan
  • Hanya RM49.99 untuk setiap tingkatan (boleh pilih tingkatan yang anda mahu). 
  • Jadi RM49.99 untuk 100 hingga 200 video pembelajaran; yakni hanya serendah 50 sen untuk setiap satu video
Bawah ni ada lah screen shot Program Bijak Math ni. Sangat simple dan sesuai untuk anak-anak akak semua. hehe







Memang terbukti dan ternyata awesome kan? Sekiranya berminat untuk tahu lebih lanjut, korang boleh refer list link di bawah sebagai bahan rujukan extra. Lagipun orang London kut yang endorsed, confirmla owsom kan? Dan paling penting – giving back to our community! Yeehaaa!!
Mereka geng PBM ni start dengan sekolah menengah dulu. And kalau sambutan dan permintaan menggalakkan, Insya Allah mereka akan teruskan untuk sekolah rendah. Kalau ada soalan, just shoot terus kat dorang! Marilah sama-sama kita tolong saudara sesama Islam dan anak-anak melayu kita :)

Follow and let me know!

You Might Also Like

12 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. Nampak memang macam berbaloi bayar RM49.90 sekali sahajauntuk 100-200 video. Tapi untuk budak2 sekolah menengah je ke? Tak ade yang untuk sekolah rendah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa ni dorang buat utk menengah dlu. and insya Allah sekolah rendah akan dijalankan sekiranya ada permintaan. hehe

      Delete
  2. menarik !!!Insya-Allah boleh membantu bagi mereka yg memerlukan ^^

    ReplyDelete
  3. bagusnya prog macam ni. dapat jugak membantu diorang dalam math :)

    ReplyDelete
  4. Anak akak kalau tadika ni math ok lagi.
    Tapi, hafazan.. Hancuss sikit.

    ReplyDelete
  5. Schaaaaaaaaaaa!!! hehehe rindu :P
    wahh program bagus nih. elok utk anak2. cewahh mcm la ada anak. hehe

    ReplyDelete
  6. Nape program ni baru ade skunk nape x dr 10thn yg dlu, harga berpatutan rugi klu xjoin...'

    ReplyDelete
  7. bagus ni... ye la, sara hidup makin tinggi, sat gi ada GST lak.. hidup makin kejam...

    ReplyDelete
  8. bagusnya..mmg berbaloi ni..tapi anak baru nak 4thn.. moga2 ada yang untuk sekolah rendah mmg sangat di perlukan nk Scha.. .thanks alot 4sharing dear...

    ReplyDelete
  9. wahhh bagus untuk diri ina sendiri ni memandangkan math pun tak selalu dapat A :p

    ReplyDelete
  10. wah, menarik sangat ni.. kalau bahasa Arab ada tak kak?

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook