#makeupbyschanazri : Simple makeup for bridesmaid / Heavy smokey eyes

Tuesday, December 16, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!


Maaf lah. Last week bebetul busy kat kampung. Start dari Jumaat sampai Ahad, pandang lappy sipi-sipi je. Mesti banyak hutang blogwalking tertunggak. haha. Takpelah. Buat slow-slow. hehe.

Harini just nak share dengan korang simple mekap untuk pengapit masa wedding sepupu last week. Simple je. Conteng-conteng, siap. hehe. Dia pun memang request simple je. 

Lagi satu saja main mekap dengan kaklong scha. Dia nak smokey eyes. Memang smokey betul Scha buat. Hope dia suka lah. Hehe.

Scha ada buat servis makeup taw. Khusus untuk sekitar Negeri Sembilan (Seremban) dan Lembah Klang. Itu pun kalau ada yang request lah. Harga pulak memang murah scha bagi. Sebab scha pun baru je mula kan. Kalau berminat nak makeup untuk dinner, contact lah Scha yer. Details semua ada kat Instagram Scha (ce check kat sidebar).



Untuk bridesmaid, Scha lebih suka warna cokelat untuk kesan natural. Kalau depan-depan nampaklah warna cokelat tu. Cuma dalam kamera tak nampak sangat warna. Maybe untuk next time Scha akan lebihkan sikit warna cokelat itu. *noted*


Warna tak pop out sangat sebab kamera. Wuwuwu. Smokey eyes ni bila dah biar lama sikit baru lah nampak warna tu dah blend. Haha. Suka betul. Thanks kak long sebab sudi tadah muka. Muah ciked!

Scha pun actually baru belajar. And memang kena banyak praktis. Doakan Scha dapat master ilmu mekap yer. Bukan senang nak mekap ni. Kena tahu bentuk muka especially tang mata. Perghh. Mencabar betul. Sejam jugaklah Scha mekap kak long scha ni. hee.

Baiklah. Thanks for reading guys. Segala kritikan Scha ambil dan simpan betul-betul dalam otak. haha. 

Follow and let me know!

You Might Also Like

17 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. BESTNYER PANDAI MEKAP..HUHUHU..Saya ni bab2 mekap failed!hehehe..

    danishdamiadaris.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. mekeup seperti ini termasuk tabaruz(berlebih lebihan) dalam islam..
    visit www.ghuroba.net

    ReplyDelete
  3. kita belajar slow2 scha, lama2 nanti jadilah pandai ^_^ mieza sendiri pun walaupun banyak mekap masih tak pro lagi, hehe! kena rajin menconteng ;)

    ReplyDelete
  4. Bestkan kalau pandai makeup. Kalau terdesak boleh je makeupkan diri sendiri. Takyah nak mintak tolong org ek.

    ReplyDelete
  5. lepas ni kiya pulak nak tadah mukaaaa, boleh takkk! wiwiiww

    ReplyDelete
  6. betul. bukan senang nak make up. kita suka orang yang make up nampak natural.
    ada sesetengah tu make up sampai nampak macam hape muka orang. bhahhah

    ReplyDelete
  7. Errrr tak reti nak komen... hehehe bab orang pompuan... salam singgah

    ReplyDelete
  8. semoga berjaya dalam bidang yang diceburi..
    simple is alwaysss better dear :)

    ReplyDelete
  9. teruskan usaha..inshaAllah berjaya he he

    ReplyDelete
  10. seriously, memang lawa kak scha make up hehe kita suka ^^

    ReplyDelete
  11. cantiknya scha, flawless...suke2...tapi rasa, smokey eyes tuh boleh blend lgi...hehehehe pandai2 je kite ni, kite pon xreti sgt :D saje bagi pandangan :D goodluck yer scha :D

    ReplyDelete
  12. Saya suka yang atas tu. Nampak natural.

    ReplyDelete
  13. Scha memang berbakat!!!! Clap clap clap! Kagum akak :)

    ReplyDelete
  14. Akak suka smokey eyes yang bawah.
    Nanti mekaplah akak.
    Hehe..

    ReplyDelete
  15. huii besnye! schaaaaaaaaaa! kalo ana dekat, tiap hari tadah muka bg scha buat eksperimen haaaa hehe

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook