B.U.R.N

Sunday, December 21, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Sihat ke idakk?

Yeayy. Berjaya mengabaikan blog dengan jayanyaaa. hahahaha. Hidup sangat kucar kacir sakit. Korang bayangkan penat kenduri sepupu aku haritu sampai 3 hari kena cover. haha. Duduk rumah sajaaa. Tak gerak mana-mana pun. Penat mengalahkan tuan rumah. Haha.

By the way, korang tahu kan aurat bagi seorang perempuan tu wajib kan? Sorry kalau ada readers aku yang tak pakai tudung. But aku kena share jugak.

Masa scroll twitter, I came across this tweet.


Aku tergelak je baca tweet ni. Memang betul lah apa yg brgsjk tu cakap. Tapi, cara nak beritahu pun kena dengan hikmah jugak. Bukan main cakap je. Words can kill too. 

Apa komen engkorang? 

Follow and let me know!

You Might Also Like

24 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Sha pun masih freehair... hasben tak kasik pakai sebab sha after treatment memang sangat pening & mudah pengsan :) tapi teguran memang perlu berhikmah bukan slumberono aje :)

    ReplyDelete
  2. hehehe..nak menegur ada cara sendiri. kena hemah n lembut.. perli pun boleh la,tp bergantung la pd orang yg nak ditegur tu..

    p.s/ nasib baik girl tu cool.. :D

    ReplyDelete
  3. kena tutup aurat no matter what :)

    ReplyDelete
  4. sempoi gila jawapn yg i rase jee tuu. hahah.
    betul tu kak scha. tegur kena berhikmah. dia tegur tu mcm boleh sentap je. hehe.

    ReplyDelete
  5. saya kenal dengan seorang ulama yg tak bercakap banyak.. tapi bila bercakap sangat terkesan... apa yg saya nak cakap bukan suruh orang jadi ulama... orang yg bersih hati kalau beri nasihat walau tak direct akan berkesan dan sebaliknya... memang wajib menegur tapi menegur cara yg hikmah dan penuh kasih sayang... bukan sebab membenci

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betol2. betol ckp abg najib ariyan.

      Delete
  6. teguran tu kena secara berhikmah kan baru orang dapat terima :)

    ReplyDelete
  7. menutup aurat memang wajib. tergelak jugak baca tweet tu. :D
    nasib @thenikqistina jenis yang accept je teguran tu. :)

    ReplyDelete
  8. Kelakar je bila baca. Tapi, sepatutnya kena tegur secara berhemah la.

    ReplyDelete
  9. patutnya brgsjk tu DM jela awek tu via twitter. itu yang sepatutnya. nak tegur orang kenalah berhikmah.

    btw, nah tutorialnya scha. hehe. kalo tak menjadi, bagitau aku ye :)

    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/12/tutorial-top-commentators.html

    ReplyDelete
  10. Tegur personally..
    Bukan open sangat sebab boleh mengaibkan walaupun memang orang tu salah.
    Doakan orang tu..

    ReplyDelete
  11. Tapi bagus jugak budak tu terima dengan hati terbuke. Tak dek nak melenting2 macam certain-certain orang yang kene sembur macam tu.

    ReplyDelete
  12. setuju, bagus klau kite menegur, tpi mestilah dengan cara berhikmah kan... :D kalau pakai hentam je, maybe org tuh xsuke, jadi terus xnak pakai tudung dan sebagainya kan... :D

    ReplyDelete
  13. pedassss. hihihi. nasib baik org tu sporting dan tak terus mengamuk. hihihihi.

    ReplyDelete
  14. hehe slumber je. tp tu la betol gak kan. selagi boleh tegur secara tertutup, buatlah. jgn nti jd gaduh pulak hehe

    ReplyDelete
  15. pada pendapat ina, memang elok tegur suruh pakai tudung. tapi yg tak elok dia dah dikira aibkan nik qistina sebab tegur secara open terhadap orang ramai. hehe pendapat ina je..

    ReplyDelete
  16. direct habis teguran dia... tapi kalau berkias pun kadang2 orang tak faham. buat2 tak faham kot? hihi.
    kalau boleh tegur personally laa.. hihi

    ReplyDelete
  17. ouch!menegur ada caranya..di laman sosial is a big No No..unless privately kan

    ReplyDelete
  18. 'dakwah' beginilah yang akan buat orang lagi rebel.

    ReplyDelete
  19. nak tarbiah orang pun mesti kena dengan caranya. nanti jatuh aib pulak.

    ReplyDelete
  20. CT rasa okay aje caranya dia menegur. kekadang berkias ni orang tanak faham. sedangkan hukum yang jelas pun dipandang rendah. so apalah sangat perli2 manja gini kan hehehe..

    ReplyDelete
  21. ha'a, saya pun rasa okay je dia tegur.. xde lah kasar mana pun... and nasib baik perempuan tu okay.... tapi yang x okaynya bila dia tegur kat public. itu malu sikit la..

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook