Budak mat saleh and RM 10 Challenge!

Friday, December 05, 2014

*sticky post sampai Jumaat*

Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Tadi kan aku jumpa anak mat saleh you alls. Hhaha. 

Putih sangattt. Aku yang terkejut tengok betapa putihnya budak ni. Hhaa.

Dah lah hulur tangan nak dukung je, terus je nak ke dakapan ku. Ececehh. 

Haaa, ini anak buah Muhayat (If you know who Muhayat is). Melayu tulen laa. hehe. Semalam jumpa dia kejap sementara dia kat Senawang ada interview kerja. Harap-haraplah dia dapat kerja. Dapat kerja, kumpul duit, kahwin! Hahha.

Eh by the way, nama dia Farish. Dia ada kembar nama Firash. Yang sorang tu dalam rumah. Muhayat tak reti nak dukung dua-dua. Hahhaa. 


Eeei, comel sangat lah dia nii. Dah lah bulu mata lentik. Nak je gunting tepek kat mata sendiri. Bulu mata dia lentik ikut Muhayat. And yes, aku suka kat Muhayat dulu sebab bulu mata dia lentik. Haha. Dulu Muhayat hensem, sekarang perut dia dah kedepan. Belum kahwin ni cik bang ooi. Dah kahwin kang, macam mana nak maintain? Hahhahaa. Tak kira, sebelum kahwin, kena FIT dulu. Kang baju kahwin tak muat. Kena tahan nafas je. Tak best. Wiwiwiwi. Okay melalut. 

Now, I challenged you. Dialog the picture! Suka hati korang lah nak dialog macam mana. The most creative one get RM 10 topup! Comment je kat bawah. No need to up and entry or what. Kita-kita ajaaaa. hehe

Your quest start now until 5 December 2014 ( before 6.00pm)!

Follow and let me know!

You Might Also Like

19 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. salam singgah.. dah follow awk.. ^_^ menarik cerita.. hehe

    ReplyDelete
  2. Memang betul-betul anak mat salleh ke?

    ReplyDelete
  3. Banyak kena bikin dialog ni... tidaklah daku pandai... nanti datang balik nak baca dialong kekawan lak.. hahaha

    ReplyDelete
  4. comelnya!! pastu memang putih gila..

    ReplyDelete
  5. hahaha.. amboi jumpa boifren abaq hang.. haha
    tapi comellah budak kecik tu.. putih melepak abaq hang..
    meh aku bg dialoq kat hang..

    budak: Makcik nie bt muka comel plk.
    scha: ala nak masuk blog nie. cover comellah.

    Budak: alah xyahlah nak caring sgt tgok sye yg comel ni makcik.
    scha: relax ah. Penting ni nak tunjuk makcik caring.

    Budak: xyahlah bt mcm tu. Den segan nie..
    Scha: please senyum sikit

    Budak: Malas nak senyum boleh?
    scha: please senyum macam makcik ini. haha

    Budak: kita nak ikut pakcik kita boleh x?
    Scha: xyahlah. Mai manje2 dgn makcik. nak masuk blog ini.

    Budak: Pakcik please ambik sye. rimas.
    Scha: jgn2. Nak apa mai makcik blnje aiskrim ea. haha

    Saja2 je scha.. jgn marah wey.

    ReplyDelete
  6. i accept the challenge. hahaha.
    picture from left to right.

    picture 1
    photographer : meh tengok sini, nak ambik gambar. senyum sikit.
    scha : *senyum*
    farish : ****

    picture 2
    scha : farish, senyum la sikit.
    farish : *masih tak senyum*
    photographer : serius sangat muka farish tu. haha

    picture 3
    scha : senyumm cikeddd farishh
    farish : ngeee *senyum awkward*

    picture 4
    photographer : nampak beno kaku sangat senyum farish
    farish : ehh?
    scha : senyum comel, tak senyum pun comel je farish nie.

    picture 5
    farish : *buat muka serius*
    scha : *senyum*
    photographer : farish2, nak senyum pun susah. hahaha~

    picture 6
    farish : ehh, suruh farish lak senyum. kalau taknak ambik gambar farish, pi bergambar ngan orang lain sana. *sambil tunjuk orang lain.*
    scha : *terkejut dan terkaku*
    photographer : ***********

    hahaha. mood rajin nak berdialog. :D

    ReplyDelete
  7. Geramnya tengok Firash ni. Putih melepak! OK, this is interesting. Boleh bagi exercise otak akak yang jammed pagi-pagi ni.

    Dialog akak ni dibaca bermula dari atas sebelah kiri ke kanan, then dari bawah sebelah kiri ke kanan jugak ;)

    #1
    Aunty Scha: Farish, let's take a photo together. Look at the camera.
    Farish: [Staring at the camera]

    #2
    Aunty Scha:Senyumlah sikit, Farish!
    Farish: [Masih dengan 'renungan tajam' towards the camera.]

    #3
    Aunty Scha: Say cheeese!
    Farish: Cheese....(starting to get the hang of it and feeling excited)

    #4
    Farish: How about this look, Aunty Scha?! Buka mulut, bagi nampak seksi sikit.
    Aunty Scha: Ohhh, parted lips pose...

    #5
    Farish: And ini posing ala-la Remy Ishak. I bet I am handsomer than Uncle Muhayat!
    Aunty Scha: Hmmmmm,...

    #6
    Farish: Aunty Scha,..penatla...Kita minum dulu!!!



    DONE :)

    ReplyDelete
  8. Assalan scha,
    haaaaahhhh laaaaaaaaaaa
    nomei toi budak ni he3

    ReplyDelete
  9. tudia tudia comey ngat aih Farish oi. gigit pp tu satgi haaa hehe
    adehhh idea.. ideaaa....hurmmmm T_T

    ReplyDelete
  10. comelnyaa Farishh. boleh bayangkan muka dia bila dh dewasa nnti. hengsemm ! eh ! hehe.
    Jie singgah baca dialog2 org lain jelah. takda idea. huu.

    good luck kpd yg buat dialog tu.. ^_^

    ReplyDelete
  11. Comel la. Sempat plak snap banyak aksi eh. Tapi dh malam ni. Nak fikir dialog pn taknak keluar. Huhuhu...

    ReplyDelete
  12. comelnya di eh...bak sini nak pinjam mana tau lepas ni saya lekat dapay kebaq pula

    ReplyDelete
  13. allaa xsempat dah nk buatkan dialognya....comel nya dia :D

    ReplyDelete
  14. haha.. siapakah muhayat tu? comelnyaaa... wuu geram tgk

    ReplyDelete
  15. tudiaaa siap buat challenge..

    mmg comel la..

    kawen ye kak? heee smoga dpermudahkn ^^

    ReplyDelete
  16. Oh makcik terlepas pulak contest ni . Memang suko buat dialog ni.kim salam kat Muhayat tu ye..hahaha

    ReplyDelete
  17. Farish and firash. Bestnya ada twin hensem gini. Hehe. Gambo pakcik firash xde ke scha? Moga cepat kumpul duit ye muhayat ^.^

    ReplyDelete
  18. oh..this challenge si Budak Vanilla tu menag eh..baru nk baca entri nih

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook