Macam mana nak rempit kalau gini?

Tuesday, November 25, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Korang tahu kan jalan-jalan utama di KL akan bertukar mengikut nama-nama sultan yang pernah ditabal sebagai YDP Agong mulai esok?

Antaranya, Jalan Duta di tukar kepada Jalan Tunku Abdul Halim. Ada 8 batang jalan akan ditukar. Buat masa 8 je lah kot. Tak tahu pulak masa akan datang.

Komen aku, aku risaukan pelancong luar negara je susah nak pergi sana-sini bila nama jalan susah benor nak nyebut. Dulu sebut duta, duta, semua orang KL tahu kat mana terletaknya duta tu.

Entahlah. Mungkin mula-mula ni janggal sikit kot. Yelah kan, benda baru. Lagipun nak memperingati YDP Agong yang ada kat Malaysia ni. Benda baik kan? Ambil masa sikit kalau nak serasikan.

Korang rasa macam mana?

ANTARA 8 JALAN YANG BAKAL DITUKAR

  1. Jalan Duta -- Jalan Tunku Abdul Halim
  2. Jalan Khidmat Usaha -- Jalan Sultan Haji Ahmad Shah
  3. Jalan Ipoh -- Jalan Sultan Azlan Shah
  4. Persiaran Duta -- Persiaran Tuanku Syed Sirajuddin
  5. Jalan Khidmat Setia dan Jalan Ibadah -- Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin
  6. Lebuhraya Mahameru -- Lebuhraya Sultan Iskandar
  7. Persiaran Mahameru -- Persiaran Tuanku Jaafar
  8. Jalan Semarak -- Jalan Sultan Yayha Petra

Korang bayangkan kalau news report dalam radio macam mana? Tak terkontang kanting nak tahu jalan yang mana satu kan? Hhaa. And semestinya applikasi Waze, Google Maps dan GPS juga bakal ditukar. Wiwiwiwi.

Anyway, have a great day! ^^

Follow and let me know!

You Might Also Like

29 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kne delete? Haha. Rempit pn kne ingt jln eh. Bkn main vromm vromn je ke? Hoho
      Pencarian Sponsor Diperlukan

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. haha..filem rempit akan jadi leih panjang lepas ni.

    ReplyDelete
  10. atas tu nampak mcm komen kena delete he he
    itulah tambah mcm Saya jarang me kl lagi la pening kan

    ReplyDelete
  11. tapi ada baiknya jugak susah skit buat si rempit ni

    ReplyDelete
  12. jenuh la nak menghafal nama jalan...nama jalan lama da senang ingat da...buat apa nak ditukar nama jalan tu...baik settlekan dulu masalah banjir kat KL tu kalau hujan lebat...masalah jammed yang tak berkesudahan...DBKL ingat...dorang tukar nama...settle semua masalah tu...ni buat keputusan TAK FIKIR PANJANG la ni...huhu...

    ReplyDelete
  13. ayie ulang tyng blik komen ayie ye.. hehe

    nasib xdok KL..
    tahu sikit2 dah ah kot2 kne blik KL ker nty..
    hehe dok johor selesa plk..

    ReplyDelete
  14. Saya tak duduk KL pun dah sedia ada pening dengan jalan yang ada. Bila tukar nama jalan ni, lagi pening la gamaknya.

    ReplyDelete
  15. jap2 nak ingat balik nadyya comment ape smlm. hahahah
    tak hingat..
    jalan KL nih nadyya mmg xigt sgt. jalan duta tuu ingat gak. laluan nak pi utara , lalu duta kan.
    kalau dah tukar nama ni.. makin xingat la gamaknya XD

    ReplyDelete
  16. owh, baru tau..hihi..rsanya pelancong yg nk dtg pun ok je kot, sbb map selalunya every years tukaq..

    ReplyDelete
  17. phhewwwwwwww.... nasib lah saya tak duduk KL... ekeeke

    ReplyDelete
  18. Akak ni dah la familiar dgn jalan duta je hahaha yg lain2 fail.

    ReplyDelete
  19. nama jln dah elok2 lama digunakan p tukar. benda lain byk lg aih buleh pikir. hurmm depa2 ni la.

    ReplyDelete
  20. mak kau, jadi panjang pula.... -.- susahnya...

    ReplyDelete
  21. terbelit belit kalo nak sebut. jalan duta tetap dihati selamanya hahaha..

    ReplyDelete
  22. nasib baik tak duduk kl. hehehe

    ReplyDelete
  23. lah ni serious ke hahahahahahh
    Qila ingat memain sbb dkt twitter bersepah yg duk sarcasm ekekee

    ReplyDelete
  24. nasib xjd warganegeri KL.. hehee.. memang lepas nk confirm blur nk igt jln

    ReplyDelete
  25. Jalan kl yg skang nih pun akak dh pening....nih nk tukar nama bru..lg failed akak

    ReplyDelete
  26. kenapa ditukar tu? Aku pun sakit hati, dah la nama lama pun sampai sekarang tak ingat-ingat, lagi nak ingat nama baru.. pening pening

    ReplyDelete
  27. haha. nganga la jawabnya. mat rempit mati kutu nk lumba.

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook