Friday Wisdom

Friday, November 07, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Jumaat dah. Rasa cepat je masa berlalu.

Berjaya jugak bayar hutang blog walking. Tapi tak semua. Sebab ada blogger yang update sehari 5 buah entry. Jenuh jugak nak kejar. hehe. Takpe. Slow-slow sudah.

Sebenarnya kan, banyak nak cerita dengan korang.

Contohnya, bila ternampak sesuatu peristiwa, mesti kata 'Boleh letak dalam blog nii. Tazabarnya'

Tapi, bila duduk depan lappy, lain pulak yang update. Sabar jelah. Mood nak menaip tu memang mengundang kemalasan jugak lah. hahaha.

Last-last cerita tu sampai basi dah. Tapi, tetap jugak aku update. Hahhaha.

That is sooo Scha Nazri. Masalah dunia pertama bagi blogger macam aku. haha.

So, memandangkan harini Jumaat. Jom kita insaf jap. Renung balik apa yang kita dah buat. Moga-moga jadi lebih baik. Aminn.

Friday Wisdom


Your thought?

Follow and let me know!

You Might Also Like

18 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. anak-anak ni dia scan, copy & paste apa yg dia nampak kan.
    kalau kita nak anak kita paste yg baik2, kita pun kena belajar membiasakan diri utk buat yg terbaik.
    cakap macam senang kan sebab belum ada anak tapi.. tak salah mengingati diri sendiri kan.. hehe ^_^

    ReplyDelete
  2. hehe betul. komited sgt blogger2 skrg >_<

    ReplyDelete
  3. Setuju sebab sedikit sebanyak perangai kita-kita ni memang ikut perangai parents kita. Tapi, tak semua la.

    ReplyDelete
  4. setuju dengan quotes tu, disamping tu.. kena jadi sahabat untuk anak2...
    sha tak ikut sikap mama abah yang baik & menurut je... sha jenis melawan, sebab tak suka orang pijak kepala sha :)

    ReplyDelete
  5. sangat setuju. saya jadi manusia tabah hari ni, sebab saya tengok mak saya kuat, saya susah tengok dia menangis.

    ReplyDelete
  6. Anak kn copycat dr parents. Mmg terjalin sejak azali lg :)

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  7. setuju. kalau kita mahu anak kita menjadi seseorang, jadilah seseorang itu terlebih dahulu. tapi ada jugak yang sebaliknya XD

    ReplyDelete
  8. Setuju. Mak bapak yg bertanggungjawab corakkan anak-anak. Tak boleh main suruh nak jadi begini begitu. Parents kena tunjukkan dulu. Jadi role model pd anak-anak.

    ReplyDelete
  9. samalah..sis JM pun dah lama x update blog..masinh bayar hutang BW belum habis2 lagi

    ReplyDelete
  10. sama sama! kita sama! kalau nmpk something kat luar mesti rasa nak cerita kat blog.. end up buat entri lain.. miahahah

    saya harap saya adalah antara contoh yg terbaik buat anak-anak saya selain Rasulullah S.A.W. (: hehehe

    ReplyDelete
  11. yeh setuju. budak2 sekarang mudah mengikut .. baiknya makbapaknya maka baiklah anaknya XD

    ReplyDelete
  12. Sama lah.
    Kalau akak pulak..guna hp.
    Selalu banyak idea masa kat klinik.
    Tapi, disebabkan bz..terus lupa nak.draft.

    ReplyDelete
  13. Yup. Saya pun terjebak dalam sindrom macam tu, konon2 nak blog something interesting yang dibuat tapi last2 kelaut perginya.
    Quote tu memang I agree. Kemana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi, kan?

    ReplyDelete
  14. Setuju dik scha....kena banyakkan berdoa sama. Terutama ibu-ibu

    ReplyDelete
  15. Zumal pun kekadang tak terkejar nak berblogwalking. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  16. biasala. kadang kadang idea datang mencurah curah, tapi tak sempat karang entry. bila dah ready nak menulis, boleh pula blank. tak tahu nak tulis ape. hihi

    ReplyDelete
  17. hahhaha. sama je masalah kita. tapi atleast satu hari satu entry. jenuh cari topik best untuk wat entry. heheh :D

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook