Bawak kereta secara haram?

Monday, November 24, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaa!

Fuhh fuhh fuhh. Dah dua hari tinggal blog. Entah sempat ke tidak kejar korang punya entry ni. Hehe. 

Haaa, ingat kisah aku hari Jumaat lepas? Ni ada sambungan. Jeng jeng jeng. 

Sebenarnya kan.. lesen aku dah expired hampir 3 bulan. 

And yeap, aku dah driving secara haramnya selama 3 bulan! 

Aku perasan lesen aku mati last week. Last week weh baru aku perasan. Magaddd. Gugur jantung aku bila tahu lesen aku dah lama mati.

Takdelah. Haritu saja lah nak belek kad-kad dalam dompet. Lepas tu teramik lesen kad. Tengok-tengok, habis lesen 22 Julai 2014 bersamaan dengan birthday aku. Aku pun, konpius lah. Rasa macam dah renew dah. Then, barulah aku teringat. Last year aku renew lesen kt pejabat pos. Bayar RM30 untuk setahun. Bukan dua tahun!


Dangg! Barulah menggelabah nak pergi JPJ keesokkannya. Gilaaa. Hampir 3 bulan aku bawak kereta tanpa lesen yang sah. Yang bestnya, lepas pulak aku ke Petaling Jaya dengan sendirinyaaa. Ya ampun. Nasib baiklah tak kena road block ataupun pegawai JPJ nak check lesen aku. Aduhaii. 

Aku rasa perasaan konpiden yang maha tinggi bahawa lesen aku tak expired lagi, buat aku tak kena tahan dengan polis or JPJ kot. Hahaha. Korang bayangkanlah 3 bulan T__T

Esoknya pergi setelkan hal lesen. Tanya mama, kena tangkap gambar on the spot ke apa. Pastu mama cakap, 'Yeap, amek gambar kat sana. Bagi ic, lesen lama and tangkap gambar.'


Kemain semangat mekap ni sebab nak amek gambar lesen. Tu yang beriya sangat mekap. Haha. Selalu duduk rumah or keluar rumah pergi kedai ke, makan ke, aku jarang mekap heavy. Macam tak berbaloi. Bila ada event/program macam pergi wedding ke, barulah aku mekap. haha. 

Lepas dah sampai JPJ, rupa-rupanya tak payah pun amek gambar. Just bagi gambar passport je. Itu pun nasib baik dalam dompet ada sekeping gambar passport. Phewww. 

Then, renew lah lesen selama 2 tahun. 2 tahun = RM60. Sekejap je siap. Tak sampai 15 minit aku berurusan dekat kaunter JPJ. Kaunter pun banyak, staff pun peramah. Well done, JPJ Seremban! 


Lepas dah habis urusan lesen, kita selpiee! Itu lah yang jadi entry aku berselfie. Muahahaha. Taknaklah tempek lagi gambar selpie. Nanti ada yang menyampah pulak kang. Hhehe. 

Okaylah. Jumpa di entry lainn! Muah ciked! ^^

Follow and let me know!

You Might Also Like

31 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Revie balik komen jap.
      Aaa..oh ya, bgtau pkcik jpj n polis sbb scha xde lesen 3bln. Buktinya blog ini. Hohoho
      Pencarian Sponsor Diperlukan

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  21. wah banyak komen yamg terdelete
    bahaya tu memandu dengan lesen tamat tarikh
    tp bagi lesen yang dah penuh..dalam masa 2 tahun tak renew kena amik lain

    ReplyDelete
  22. nampaknya comment terdelete diatas sgt banyak. wowww
    comelnya picx pasport tuu. huu

    ReplyDelete
  23. miahahaha.. kalau saya pun.. mesti gelabah jugak nih...

    ReplyDelete
  24. CT renew untuk lima tahun terus senang hahaha.. malas nanti nak pikir cemni la. so ada lagi few years then baru renew hhahaks..

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah, nasib baiklah sepanjang tempoh jadiu illegal driver tu tak ada apa2 buruk berlaku.
    Scha, cantiklah watermark baru :)

    ReplyDelete
  26. fuhh,nasib baik perasan. huhu

    ReplyDelete
  27. Teringat pula lesen zumal yang hampir nyawa-nyawa ikan nie

    ReplyDelete
  28. fuhh 2 blogger dh renew lesen.. hehe. bagus2. geng beranak bulan 7 jugak ke? gimme 5.
    thn depan bru renew.. 2 thn rasa lama ciked

    ReplyDelete
  29. Lesen akak lesen lama lg...14 januari 2016 bru expired

    ReplyDelete
  30. pergh memang cantik lesen baru JPJ, terbaik sungguh




    Jom ramai ramai makan Minyak Ikan

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook