#SchaReview -- Syazreen Fazlynda - RETALIATION | Short Film

Wednesday, October 15, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Harini nak share satu short film dari Syazreen Fazlynda ataupun PINKMARBLESS dengan kerjasama dari FMC. 

Buat korang yang tak kenal Syazreen (Syaz) ni, means that korang masih baru dalam arena vlogging ataupun youtubers dari Malaysia ni. Aku ni banyak benor masa free. So, aku memang spend time aku kat youtube je selalu. hehe. Peace yaw!


Mesti korang kenal Mat Luthfi ataupun Anwar Hadi ataupun Aiman Azlan kan? Dorang tu sangat best dan funny. Tapi, Syaz ni antara salah satu youtubers yang sangat berbakat. Pandai berlakon. Suka tengok video-video dia. Kekadang kena gak setepek kat batang hidung. haha.

Syaz ni bakal cikgu. Masa dia jadi cikgu praktikal dulu, anak-anak murid dia jadi mangsa jadi pelakon dalam video dia. Tapi, anak-anak murid dia kira not bad jugak. Takdelah nampak kaku depan kamera. Thumbs up!

Jadi, marilah kita enjoy dan fahami betul-betul mesej yang hendak dibawa oleh Syaz dalam short film ini. 

Syazreen Fazlynda - RETALIATION | Short Film

Retaliation :-
to do something bad to someone who has hurt you or treated you badly ; to get revenge against someone

Short film ini sesuai ditonton oleh para remaja terutamanya budak sekolah. Supaya mereka tahu apa kesannya buli dan dadah terhadap diri sendiri dan juga orang lain.

Selepas dah habis tengok, jangan lupa tinggalkan pendapat korang taw. Boleh kita share pendapat kita sama-sama. Tak rugi 10 minit korang. Hehe.

YOUTUBE PINK MARBLESS -- [ http://www.youtube.com/user/pinkmarbless ]

Follow and let me know!

You Might Also Like

22 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Tak pernah dengar pasal dia ni. Lepas ni nak cuba tengok video dia pula :)

    ReplyDelete
  2. Woahh memang hebat la diorg ni buat video! Hebat2 berbakat semuanya.. pandai juga eh cikgu ni amik pelakon anak2 murid dia xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan? Aku pun terkejut anak2 murid dia pandai benor berlakon!

      Delete
  3. Tapi sayangnye ana takde kuota la kak scha. Akak, dia ade page fb tak? Huhu. Ana minat youtubers, mat lutfi. Kalau penyanyi, encik mimpi. Kalau lawak gelak tak tentu pasal Syazwan Yunus. :D ni baru first time dengar nama Syazreen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada rasanya. Cuba search Syazreen Fazlynda :)

      Delete
  4. oohh,..nak intai lah kejap lagi.
    thanks, scha :)

    ReplyDelete
  5. Haahahaha. Suka layan video dia jugaa. Buat hilang stress.

    ReplyDelete
  6. saya suka Syazreen nii!!! first time lah suka youtuber melayu. matluthfi boleh tahan.. tapi xde la smpai obses. heee...

    ha'a, yang time praktikal tu paling x menahan. adoi... pndai betul kenakan ckgu last2 diornag yang terkena. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn? Hampir nak nangis lah jugak time tuu. hahha

      Delete
  7. Aah, akak masih baru.
    X kenal lagi Syaz ni.
    Tapi, memang x cukup masa nak search.
    Akak kenal FL je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kak. Ambil masa gitu. hehe

      Delete
  8. X sempat tgk habis.
    Panjang sangat..
    Apa agaknya ending lepas girl tu pengsan & the gangs break up.

    ReplyDelete
  9. bagus cikgu ni. video penuh motivasi. pengarah yg hebat n berbakat. kak irra tgk smpi habis ternganga depan tv, haha.haishh.. zaman kak irra belajar semua budak hingusan xtau apa..sedih la kalau macam ni..xtau apa nak jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekeh kak? Memang berkesan video ni sebab tu saya share dlm blog ni. hahha.

      Delete
  10. bila mai review blog kite plak! tak sabar tunggu ni! :D

    ReplyDelete
  11. Terbaik video2 dari Syazreen ni.. Suka tengok.. ada teladan yang boleh diambil iktibar..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  12. wah. nadyya xpna tahu la pasal ni. lg pon jarang follow youtube nih.. salu hadap blog smpai muntah. kehkeh

    ReplyDelete
  13. she is my junior but i dont know her bhahaha.. tau la ada vlogger among juniors tp tak kenal.. the best part.. bebudak yang join video skolah dia tu were my kids jugak sebab kami practical kat sek yang sama
    bhahahahha.. gelak gelak iols tengok bebudak tu blakon alahai dah besar memasing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. Yekehhh?

      Mmg sangat berbakat anak2 murid kak CT and Syaz. Hhehe. Thumbs up lagii!

      Delete
  14. Scha, zumal pun tak pernah tahu tentang Syaz nie. Memang terbaik la short film nie, kalau dulu lagi ada boleh tag kat pembuli di sekolah... Hehe ^_^

    ReplyDelete
  15. Baru kenal syaz ni :)
    Dulu kalo vlogger perempuan layan maria elena je. Hehe. Lama x godek utube. Kang boleh layan video syaz ni :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook