#SchaReview -- Kurangkan resdung dgn Sabun Seri Emas + Sampel Percuma!

Thursday, October 30, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaa!

Sihat?

Siapa sini ada masalah resdung? Ce angkat tangan sikit!

Baguslah bagi mereka yang tiada masalah resdung. Aku ada resdung tapi takdelah kronik sangat sampai tiap-tiap pagi bersin-bersin.

Cuma aku ada masalah kat muka dan jerawat di belakang badan. Memang lah tak nampak kan. Tapi, potong hantaran 5k time kahwin nanti. haha *harap-harap bakal suami tak baca post ni*

Jerawat tak datang kerap sangat kat muka, tapi, dia attack bahagian belakang. Banyak gaklah gunung berapi kat belakang ni. Boleh tahan rimas jugaklah sebab gatal-gatal. Wuwuwu. Helppp.

Eh, korang tahu tak macam mana nak detect resdung?


Aku ada dua simptom seperti di atas iaitu jerawat belakang badan dan gatal bila makan seafood. Memang aku gosok je hidung sampai nak tercabut :3

Antara simptom resdung yang korang wajib tau:

1.       Kulit muka berminyak dan berjerawat. Dah cuba macam-macam produk tapi tak berkesan
2.   Ada jerawat batu yang tak pernah surut, kalau silap makan makin besar jerawat tu dan menyakitkan.
3.       Rasa gatal bila makan ketam, sotong, atau seafood lain. Mesti rasa tergaru-garu, kadang kala boleh naik merah-merah kat kulit.
4.       Nafas berbau busuk, walau berkumur kerap, tetap bau busuk.
5.       Kelemumur dasyat dan pakai syampoo pun tak jalan, mesti tetap ada kelemumur
6.       Berdengkur ketika tidur, yang selalu komplen ni mestilah orang sebelah.
7.       Hidung tersumbat, kadangkala boleh membawa kepada sakit kepala
8.       Migraine kuat terasa dibahagian belakang mata dan dahi
9.       Hidung meleleh tak henti bila dalam cuaca sejuk
10.   Asyik bersin berkali-kali terutamanya di waktu awal pagi
11.   Ada jerawat di badan, selalunya di belakang badan, di kulit kepala, atau di dada

Then, aku terjumpa satu produk oleh Seri Emas di beri nama Facial Soap Savon Visage-tonique with Pomegranate Extract Formula yang khusus untuk formulasi resdung. And wow, why not aku cuba kan kan kan? Isi form and Alhamdullilah, terpilih untuk review produk Seri Emas ini.

Seri Emas Formula Resdung

Rupanya Raisyyah Rania Yeap / Felixia Yeap jadi duta produk Seri Emas ni. Patutlah kulit halus mulus. 



Packaging depan dan belakang.
Di belakang terdapat kandungan sabun, kegunaan dan cara penggunaan. 
Ia sangat travel friendly. So, boleh bawak ke mana-mana sahaja!


Sabun ni kan dari buah Delima so sebab tu warna dia kemerahan-pink gitu. Sabun ni sangat wangi dan takde bau herba yang sangat kuat berbanding sabun resdung yang lainn. I like the smell!

FUNGSI PRODUK (sumber)
  • kesan awal  penggunaan sabun resdung seri emas boleh dilihat dalam tempoh 2 minggu penggunaan.
  • rasa kulit bersih selepas menggunakan sabun.
  • kegatalan kulit berkurangan dan beransur hilang.
  • bersin di awal pagi berkurangan atau sudah tiada lagi.
  • kelemumur di kulit kepala berkurangan dan beransur hilang.
  • kulit kurang berminyak,jerawat berkurangan dan semakin sembuh.
  • kesan terbaik adalah penggunaan berterusan selama 2 bulan.
  • handmade.kandungannya adalah 50% madu dan tiada chemical.

Hasil?

Aku dah guna hampir sebulan lebih. Aku ambil gambar AFTER setelah seminggu penggunaan. Dan hasilnya? Lihatlah sendiri. 

*jangan tanya kenapa aku tak senyum. aku pun pelik kenapa aku tak senyum. kakakaka*

Kesan terhadap muka dan badan :-

-- Kulit terasa segar dan lembut setelah dicuci. 
-- Tak melekit, tak menegang utk kulit
-- Apa yg aku perasan, kulit aku akan jadi lebih kering sbb kulit aku mmg kering pada asalnya. Jadi. aku akan apply pelembap setelah cuci muka. 
-- Kalau untuk kulit berminyak, sabun ni akan kawal minyak di bahagian muka. 
-- Jerawat makin berkurangan dan bekas parut jerawat pun makin berkurang.
-- Jerawat di belakang badan pun makin kurang sebab memang aku sabun sekali belakang badan.
-- Gatal-gatal di hidung makin berkurang. Dah kurang bersin-bersin kecuali kalau terbau mama masak belacan. haha. 

Jadi, aku memang rekomen kat korang yang ada masalah resdung yang agak kronik. Cuba dulu, and then kalau okay, baru decide nak beli yer. 

Macam mana nak beli dan harga berapa?

Cara pembelian : sms BB60 ke 0132298329
Harga : RM60 Sem & RM65 Sabah & Sarawak termasuk pos 

Ataupun, boleh pergi ke Facebook Seri Emas --> [ www.facebook.com/seriemasmy ] untuk mengetahui sebarang promo yang sedang dijalankan oleh pihak Seri Emas. 

Kalau nak baca tentang testimonial, cara penggunaan, bolehlah klik link dibawah ini.


Okay. Pihak Seri Emas ada beri sampel percuma untuk korang yang ingin mencuba! Yeayy. Seperti yang aku cakap kat atas, apa kata korang try dulu sampel ini dan andai kata berpuas hati, barulah proceed untuk order yer.

Korang hanya perlu isi maklumat di sini --> http://eepurl.com/2wPmD

Ada soalan, sila beritahu kt kotak komen okayy!

Jaga diri dan bebas dari resdungg! ^^

Follow and let me know!

You Might Also Like

25 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    sory x sempat nk komen anum bz hari ini

    ReplyDelete
  2. ramai kate oke.. mcm nak cube jugak.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah sampel yg scha bagi tu. hehe

      Delete
  3. Mmg jadi ke scha??
    Ayu ng asben mmg xde mslh resdung..
    Alhmdullilah la

    ReplyDelete
  4. wuhuuuuuuuuu....ada perubahan disituh ... ^^
    mmg terbaik..tp aiman punya resdung dah ta teruk mcm dulu sebab memng jaga gila - gila pemakanan .....hehehehe .......sila baca entry aiman yg nih pasal experience menarik saya mengalami resdung.moga membantu akak disamping mengAPPLY sabun mujarab seri emas.

    http://aimanbudakbaik93.blogspot.com/2013/04/allergic-shock.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeap. tapi akak mmg bedal je seafood. hahahaha

      Delete
  5. Replies
    1. try lahhh. isi je borang tu. hehe

      Delete
  6. Replies
    1. try taww. kat situ ada borang. hehe

      Delete
  7. fuhhh bagusnyaaaaaaaaaaaaaaaaa..
    ok kite ada masalah resdung kronik.. salu kua jerawat batu, muka bermiyak, mgrain, stress jugek.. wuuuu
    ok nt nak try :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadyya patut cuba. akak ada bagi free sampel tu.

      Delete
  8. alhamdulillah, kita takda masalah resdung.. tapi setahu saya sebenarnya setiap orang ada resdungkan, cuma antara kuat atau tak je simptom dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yang. teruk atau tak je. hehe

      Delete
  9. CT ade gak tapi dengan habuk oooemgi kalau tempat berabuk mmg rasa seksa yang amat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. start2 lah gatal2 hidunggg.

      Delete
  10. Boleh cadang ngan kawan2 yang ada resdung ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehh bang. Isi je borang tu and dapat sampel percuma. hehe

      Delete
  11. IM ada jugak sikit masalah resdung. Dulu guna bedak sejuk kayu manis tapi tak bertahan lama pun pakainya. Hehe. Sabun ni nampak macam menarik :)

    ReplyDelete
  12. Bagus ni, Scha! Akak memang kalau time gatal tu, boleh tercabut hidung!

    ReplyDelete
  13. Akk pun alahan jugak.
    Allergic rhinitis.. Belum resdung lagi.

    ReplyDelete
  14. Saya ada resdung. Menarik juga produk ni.

    ReplyDelete
  15. aha...ada sampel FREE nak jugak lah...kulit Scha mmg sesuai ngan produk nih

    ReplyDelete
  16. ok ek Scha?. macam nak je... nak gi terjah la cari info. heee

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook