#SchaMakan -- Kidzncreme @ Setia Alam

Tuesday, October 28, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Well, Khamis lepas, aku keluar lagi ke Shah Alam. Entah kenapa aku rasa macam dalam sebulan dua ni asyik ke Shah Alam je. Takdelah sampai muak ke Shah Alam sebab Shah Alam banyak benda yang aku tak teroka lagi. Haha. Tapi agak bosan kalau drive dari Seremban ke Shah Alam lalu Guthrie tu. So, aku spend masa aku dengan zzzzzzz. kah!

Kali ni aku pergi dengan besties kesayangan since sekolah rendah, Aween. Dia still belajar lagi so bila dia cuti je memang kami dating. Haha. Bila dia dah start text aku tu, means dia tengah cuti laa tuu. hehe.

Okay. Trip ni fokus kat Setia Alam je. Selalu dengar nama Setia City Mall, tapi, tak tersampai aku ke sana. Akhirnya sampai juga aku ke sana dengan Aween. Dia study kat MSU, so dia tahu lah mana tempat best nak pergi kan.


Setia City Mall? Besarrrr dan selesa nak shopping secara perlahan. I mean, rilek je nak jenjalan dalam tu. Tak kisahlah window shopping or what. Pilihan restoran pun banyak. Tekak time tu lapar gila and nak makan ayamm! hahaha. So, kami makan Nandos. Dah lama tak makan Nandos. Hilang kempunan. hehe


Set for TWO = RM 55.00
( 1 whole chicken, wedges and salad)

Next, kami jenjalan lah kat sana. Beli barang skin care sikit dekat Elianto. Melayang lagi duit den. Takpe. Untuk penjagaan muka. Hehe. *sedapkan hati*

Lazada Malaysia

Next...

Kami memang plan nak singgah cafe Kidz & Creme. Aween yang kenalkan kat aku. Since aku ni pencinta dessert, aku eksaited lah bila tengok kat instagram. hahaha.

Eh, Kidz & Creme ni Aaron Aziz yang punya tawww. Amboii. Berangan nak jumpa Aaron Aziz kat sini. Tapi, siang kan. Mestilah dia busy dengan schedule dia. So, kita makan kek je lah okay. haha. 




Kami order Nutella Cheese Tart ( RM 14.50 ). Kami share dua orang. Jimat duit and kami memang kenyang time tu. Just for dessert je. 

The taste?

Oh Ya Allah. Sedappp sangatt. Siapa penggemar Nutella pasti menyukai tart ini. Ada 3 layer taw.

First (base) -- Crumb made from biscuit or oat kot sebab ada rasa oat 
Second -- Cheese yang sangat yumms. Tak muakkk makan.
Third (top) -- Nutella spread with peanuts. 

Menangis aku makan. Bila makan je, ermmmm. Sampai tutup mata sebab rasa dia sedap sangat. Cair dalam mulut. *terliur*

Special about this place ialah, mereka serve their food dalam loyang. Kek or spaghetti dalam loyang. Kalau yang berkuah, baru letak dalam mangkuk. Unik jugak lahh. 

Tips: Jangan order air mineral sebab dorang guna Evian mineral water yang sebotol kecik harga dia RM 7.50. Order plain water sahaja or any other drinks that you prefer. 



*eksaited*


Chiller in heaven!



Ada tempat untuk budak-budak main. Macam baking class. Tak tahu lah ada baking class or not. Nanti korang usha lah sendiri. Sambil makan, anak-anak boleh main kat bahagian sini. 


Kidz & Creme (Setia Alam)
 5 Jalan Setia Dagang U13/AK Sunsuria 7th Avenue Setia Alam 
 Tues - Thurs : 12PM - 9PM 
Fri - Sun : 12PM - 10PM
Mon : CLOSE 
☎️ 03-3358 8289

Instagram : Kidz And Creme

Follow and let me know!

You Might Also Like

38 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. Baru tahu Setia City Mall ni dkeat Shah Alam. Selama ni ingat dekat KL.

    ReplyDelete
  2. scha, peminat air evian sini!!! air evian sini murah, and sedap sgt222222!!! ahahhahahah :D sedapnya makan dik oi! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon beli banyak-banyak and jual kat siniii! hahaha

      Delete
  3. Nutella Cheese Tart tu memang menyelerakan. Teringin pulak nak mencuba kalau ada peluang.

    Di sini, saya nak perkenalkan sebuah kedai online yang wajib anda kunjungi terutamanya adik2 akak2 yang suka beli secara pukal atau agent2 dropship seluruh Malaysia ^_^

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2014/10/esgesee-korean-fashion-online.html

    ReplyDelete
  4. ok first nak bagitahu kita tak sukaaaa tekan untuk baca selanjutnya plsss jgn buat cenggitu hahahahhaha :(((

    ok sekarang kita dah makan tomyam, kerabu seafood so kita tak terliur!!! tapi nampak macam power T_________T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorryy sayanggg. hahaha. sebab gambar banyak sangatt.

      ada OCD. kena balancekan post and side barr.

      Janji bukan selalu buat gituuu

      POMISHHH!

      Delete
  5. pernah tgk dr luar je setia alam mall tu. nnt nk msuk la :P

    ReplyDelete
  6. alaaaaaaaaaaa...hrituh baru jer pg shah alam...dalam minggu lepas yg lalu..kalau tak boleh jumpa akak..hehehehehehe.......sumpah terliur air liur tgok kek ..kempunan dah nih. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekehh? nnti kita buat gathering lahhh. Biar jumpa semua orgg! hehehe

      Delete
  7. dekat sangat ke dengan seta city mall?akak pun jarang ke sana sebab jauh..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat kak. Kalau nak masuk setia city mall, mmg boleh nampak kawasan bangunan kt situ.

      Delete
    2. haha, tahun depan kalau gi sana lagi memang nak usha.thanks bagi tips air mineral tu..hehe

      Delete
  8. Selalu je g sane jln2 hilang boring..
    Sane byk tpt mkn...
    Tp dessert scha tu mmg npk sedap jeee....

    ReplyDelete
  9. syioknye makan !
    i is jelessss bab Nandossss tu... huwaaaaa feveret yang amat !

    ReplyDelete
  10. alamak, saya x mnat nutella, tapi tempat ni macam awesome je! ha, nak bookmark lagi la.. hahaha. akak memang pandai betul menggoda saya bab makan2 ni...

    ReplyDelete
  11. saya klik lazada sekali ^^,

    ReplyDelete
  12. akak duduk tak jauh dari situ
    tapi tak penah jejak kaki kat situ
    en suami tak suka jalan situ, dia kata tempat orang kaya...hehe

    ReplyDelete
  13. kalau datang shah Alam, jangan lupa pergi bukit jelutong restaurant ayer rock.
    masa sy pergi, hidangan dia memang terbaiklah. served pun okay. western food dia memang terbaik.

    tapi setia mall ni, saya tak pernah jejak lagi.
    inshaAllah one day.. =)

    ReplyDelete
  14. Ya Allah tengok gambar Nutella Cheese Tart tu pun dah kecur air liur.. tak dpt bayangkan kesedapan rasanya.. nak juga!!

    ReplyDelete
  15. tart tu nampak menggoda. hehe

    ReplyDelete
  16. fuhhh sdap2 la kak.. terliuqq ni kak :)

    ReplyDelete
  17. masa nak gi convo ritu macam ternampak setia city mall ni laa . huhu

    ReplyDelete
  18. adeh...malangnya bila tgok entry ni di kala waktu mcm ni....lapar ni scha oiii

    ReplyDelete
  19. Bestnya dengar ramai dok pi Shah Alam.
    Yang Street Art tu ingat nak pi tapi asben dah accident ni terbatal niat:(

    ReplyDelete
  20. Wowww...excited jugak dengar nama Abang Aaron tu.
    I like!!!
    Bila nak pi ni?
    *verangan jap*

    ReplyDelete
  21. Akak lagi la tak tau tempat2 menarik nih.. Jangan kata kat Shah Alam.. Kat Kajang ni pun fail lagi.. Huuu.. T_T
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  22. nice review.. last ritu bulan enam pi scm tu.. itupun alang alang kawan stay sana. kalau dak x jalan le kesana

    ReplyDelete
  23. Sedapnyaaa. Tak pernah sampai sana lagi..

    ReplyDelete
  24. Sedapnyaaa. Tak pernah sampai sana lagi..

    ReplyDelete
  25. sis JM yg dokek ni pun belum jejak lagi kaki ke sana..sedih kan huhhuu

    ReplyDelete
  26. ala jauh... terpisah dek jarak..
    tapi memang nampak sedap sedap belaka hidangan kat situ...

    ReplyDelete
  27. memang kalau ke sana, nutella cheese tart wajib cuba :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook