#SCHAKONVO -- MAKEUP AND DRESS [PART 1]

Monday, October 13, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Masih dalam mood konvo. So, post seterusnya adalah mengenai konvo. Baca je taw. Ni sekali je nak merasa konvo degree. Haha.

Badan masih penat lagi. Penat konvo tak habis lagi. Jangan lupa tinggalkan jejak korang taw. Nanti aku blogwalking slow-slow. Hehe.

Makeup: Yours truly, Scha Nazri
Dress: Kain dan lace dari Jakel. Tempah baju kurung moden di Pretty Mummy kat Senawang. Sangat best baju. Selesa gilaaa. Haha.
Shawl: Shawl dari Teana Design. Boleh lawat Instagram Teana Design [ http://instagram.com/teanadesign ] kalau nak tengok aneka tudung satin dan juga wide shawl!

Aku rasa baju ni dah boleh buat terus baju tunang. Jimat bajet gitu.

Tunang? Lambat lagiii. Hehe.

Kalau nak tutorial untuk mekap, bagitahu je ek. Akan ku cuba usahakan gituuu.

Gambar takde edit melampau-lampau. Cuma aku cerahkan sikit gambar. Taklah nampak malap sangat. Wiwiwiwi.



DETAILING IS THE KEY!




*ayah comel sangatttt*


Follow and let me know!

You Might Also Like

25 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Alhamdulillah, congrats scha...akak tumpang happy untuk scha...All the best in your future undertakings...

    ReplyDelete
  2. lawanya baju konvo..i olls dulu baju kurung biasa je..haha

    ReplyDelete
  3. ehh same je muke ng ayah...
    meriah btl baju..
    ahahah boleh dah tu nak buat tunang scha...
    pape pon tahniah
    pandainye makeup

    ReplyDelete
  4. schaaaa kain jenis apa tu? and lace tu berapaa semua total! aaaaa gila jap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kain lace. scha beli kat jakel. dia ada set pengantin. sekali dgn kain biru, plus dpt baju melayu sepasang and samping, dalam rm399 rasanya. Atau Rm 499. Lupa pulak harga sebetulnya.

      Delete
  5. congratulation !! hihi amboi baju convo gitu sekali kekeke tapi tak apa.. convo kena grand. CT pakai baju kurung biase aje kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah grand lah.
      Akak pakai kebaya labuh hehe.

      Delete
  6. fuhhh nak convo siap tempah baju? pehhhhh.. nadyya beli shawl je . baju pakai baju raya ritu.. makeup akak memang cantek! tip top.. nt nadyya kawen nk suh akak makeup kan la.. bole eh? :p

    ReplyDelete
  7. tahniah scha! nak tutorial sikit! :D

    ReplyDelete
  8. zaman konvo dulu saya main bedal je datang ambil scroll dgn muka tak cukup tidor.

    sampai sekarang naik menyampah tengok gambar konvo tu.

    muka tak siap.

    hahaha..

    ReplyDelete
  9. tahniah.. :) amboi baju konvo cantiknyaaa ~~

    ReplyDelete
  10. Glamour betul baju konvo! :D

    ReplyDelete
  11. salam, scha...sory tulisan dekat poskadnya tak berapa cantek yer...amatur sangat...heheheh :D

    ReplyDelete
  12. Bukan main berseri-seri lagi cik adik ni nak convo :)

    ReplyDelete
  13. Hai kak Scha yang comel! Wahh..selesai suda konvo. Baju tu leh save tunang la. Serius lawa. ^_^

    ReplyDelete
  14. Ingatkan kau yg bertunang tadi haha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaka. lambat lagggiii wehhh

      Delete
  15. Tahniah akak. Amboii bakuu konvo kelas gitu. Hehehe. ;)

    ReplyDelete
  16. Tahniah scha..
    Cantik banget dehhhhh...

    ReplyDelete
  17. wahhh.. lawa gila bajuuuuuuuuuuuuuu >.<

    akak nampak comel sangat bila sengih nampak gigi macam tu. serious. *sayabukansenangpujiorang* hehe..

    ReplyDelete
  18. Tahniah dah konvo :)
    Cantik nau baju. Dah boleh dah tunang. Hehe

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook