Mother Book ganti Buku Pink?

Thursday, October 16, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Selalu dengar kan pasal Buku Pink? Bukan 'Buku Merah jangan lupa bawa' taww. Kat Malaysia ni, Buku Pink memang dikhususkan untuk para ibu mengandung.

Tapi, aku baru discover ada satu buku yang diberi nama Mother Book di mana buku ini akan grow seiring dengan kandungan si ibu. Macam buku ni bernyawa lah. haha. Scary takk?

Kishokai, an obstetrics medical service network in Japan, and advertising agency Dentsu have won the Grande Design Lotus at Adfest in Bangkok, for Bell-Net Mother Book. The 3D book, offered to expecting parents, covers the 40 weeks of human pregnancy, providing visual representations of the growing child, belly and breasts, and allowing for personal journalling. Each week the page on the right hand side grows in size, fitting with the deepening page on the left.










Buku ni akan jadi macam diary kita sepanjang tempoh kehamilan. Maybe diary personal. Buku pink tu khusus untuk check up kan? Tak boleh tulis tentang emosi, perasaan kita kat buku pink tu. (eh, ke boleh isi perasaan dalam buku pink tu?). Jadi, dengan buku ni, para ibu boleh tulis apa je berkenaan dengan baby dalam buku ni. Boleh keep track. 


Nanti anak dah besar, boleh tunjuk kat anak. Bagi dia rasa perit jerih ibu mengandung selama 9 bulan. Hahaha. Bagi dia menghargai sikit. 

Bila agaknya Mother Book ni keluar kat Malaysia? Harap-harap akan datang ada untuk pasaran di Malaysia. 

Follow and let me know!

You Might Also Like

36 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Hehehe aku baru tahu ada kewujudan buku pink

    ReplyDelete
  2. Menarik ni. hehe, lebih kurang macam mini diari buat ibu.

    ReplyDelete
  3. wow! menarik gila buku ni.. nak beli macam belum sampai masa lagi. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu dia keluar kat Malaysia duluuu. Hhahaha

      Delete
  4. Wahhhh kalau betul2 ada macam mana ye.. Macam best jugak kan... Anak-anak boleh tau kelak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak? Anak2 boleh tahu perkembangan mereka sejak kandungan lagi.

      Delete
  5. Ooo ade ke?? Buku pink ayu dah abis lunyaiii dah mcm belacan.. hahaha

    ReplyDelete
  6. Wahh! Nak buku tu. Hahaa. *tetibe*

    ReplyDelete
  7. Ilmu baru ni.
    Kat Japan je ke?
    Aah buku pink patient x blh tulis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeapp. Kat Jepun je baru adaa.

      Delete
  8. org yg jenis konsisten boleh la ni. klu kak irra jenuh. lama benar nampaknya kak irra tak singgah sini ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah. kena istiqamah gitu.

      Takpe kak. Kkdng saya pun terlepas entry akak. hehe

      Delete
  9. Serius nak buku ni! And semoga ada rezeki nak berbaby.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  10. ha, buku apa ini?orang belum kahwin memang tak amik tau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku utk mummy pregnant! hahahaha.

      Delete
  11. erkk baru tahu.. nampak awesome la buku ni.. :o

    ReplyDelete
  12. mmg x de lagi kat msia kan x pernah tgk pun

    ReplyDelete
  13. Dahsyat betul buku ni! Interesting concept! Agaknya kalau ada kat Msia, berapalah kosnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah pasal. Makan beratus jugak kot.

      Delete
    2. Tapi idea mother book ni memang best!

      Delete
  14. mother book macam buku cerita ke..? alahai tengok picture perubahan dari minggu ke minggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeapp. cerita ttg babyyyy. heheheh

      Delete
  15. Baru tahu pasal buku pink tu. Apasal rasa macam katak di bawah tempurung sangat ni >.<

    First time juga tahu pasal mother book ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai jugak tak tahu lagi pasal buku pink ni. hehe

      Delete
  16. Pandai orang jepun buat buku camni. Buku untuk orang bujang ada x? Nak luah perasaan gak pastu bagi kt orang yg duk tny bila nak kawen. Hehe

    ReplyDelete
  17. orang jepun ni memang ada saja rekaan mereka yg kadang2 tak tercapai dek akal.
    tapi rekaan depa ni kadang2 so kawaiii sampai tak sanggup rasa kalau tak beli...
    kan kan kan :D

    ReplyDelete
  18. menarik nya.. produk jepun memang sentiasa tip top..

    ReplyDelete
  19. Hahaha..bru tau psl buku nih

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook