Menggedik lebih riang di Laman Seni Seksyen 7

by - Thursday, October 02, 2014


Assalamualaikum! Hai semuaaa!

Siapa yang follow Instagram [ @schanazri_ ] aku tahu lah yang aku ada pergi Laman Seni Seksyen 7 hari tu selepas event XES Shoes.

Pergi dengan kawan aku Tasha. Kawan sekolah menengah. Sangat rapat dengan aku. Kami bila tang benda gini, memang suka lah kami. Masing-masing suka ambil gambar. So, masing-masing layan perangai masing-masing. (berapa banyak masing-masing ni?)

Satu tips. Kalau nak ambil gambar lompat seperti di bawah, setkan kamera kepada BURST shot. Nanti dia ambil gambar banyak-banyak and mesti salah satu mesti sangkut gambar kita lompat. Paham dak? Oh yerr. Applicable untuk kamera yang ada burst shot sahajaa taw.

Laman Seni Seksyen 7 ni memang sesuai untuk bawa family jalan-jalan dan ambil gambar. Mural kat sini memang cantik dan realistik sangat. Ini terletak di lorong belakang kedai-kedai yer. Cuba bayangkan dorang transformasikan lorong belakang menjadi satu seni. Korang akan jadi terpegun dan teruja pada masa yang sama!

Contoh? Tengoklah je lah gambar kat bawah ni. Abaikan muka budak mok yang teruja itu okayy!













Follow and let me know!

You May Also Like

24 DOA SCHA MURAH REZEKI

  1. wahhh seronoknye
    walupon dok sllu ulang alik sane
    tak pernah skli pon smpat singgah
    kene pergi jugak sblm balik kampung nie...

    ReplyDelete
  2. Kak irra kat seksyen 8 sebelah seksyen 7 pon xsampai lagi. Hehehe. Teringin gak nak pegi.. Hehe

    ReplyDelete
  3. hoi seronoknya tengok chuols lompat-lompat oh tuhan ampunilah hamba mu yang sedang kedengkian ini T______________________Y

    ReplyDelete
  4. Wah, nampak macam Scha terbang gitu ^_^

    ReplyDelete
  5. dah baca dua orang blogger promote tempat ni!nak gi sana menggedik tangkap gambar gak!

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi pergi ke sini...

    ReplyDelete
  7. seronok kan gambar2 mcm nie

    ReplyDelete
  8. bestnya! adik pun dah g. tapi saya x g lagi :(

    ReplyDelete
  9. baru nak ckp tu kawasan mmommy irra hehe. dia dah jawab dulu. Tapi dulu-dulu kawasan saya jugak hahahaha

    adoii lama tak singgah ke shah alam....apa la khabar orang shah alam, mamak sek 7, pak guard uitm hehhe

    Nak jugak ke sana nanti

    ReplyDelete
  10. wah. bestnyaaa.. smart! nk gi jugok. alahai jauh T____T

    ReplyDelete
  11. wahh,, cantikk.. bile lah nak jejak laman seni ni..

    ReplyDelete
  12. Wah.. sangat cantik okeh.. mesti camera canggih ni... yg part lompat2 tu suka sangat..

    ReplyDelete
  13. Alahai. Kite asyik takde masa je nak pegi sana.

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Nak sangat pergi sini. Tak sabar nak balik Malaysia.

    ReplyDelete
  15. Bestnya! Dekat je kalau nak pergi tapi tak tersampai pula kat sana ;)

    ReplyDelete
  16. Serius cantik giler gambar badak menganga tu. Hehehe. XD

    ReplyDelete
  17. Harap dapat bawa famili untuk bergambar disini.

    ReplyDelete
  18. Tingginya lompat hiksss. Cantik jgk laman seni ni seksyen 7 shah alam eh. Sis Jm pun belum sampai sini

    ReplyDelete
  19. Ni kali ke2 akak baca entri pasal laman seni Seksyen 7.
    Geram rasa nak pegi sekarang.

    ReplyDelete
  20. last datang tempat ni time diorang baru dok lukis lukis.. yang latest punya bilalah nak menjenguk..

    ReplyDelete
  21. Hamboii. Sukanya bila dia ceria. Hahaha ヽ(;^o^ヽ)

    ReplyDelete
  22. tak berkesempatan lagi pergi huuuu T.T

    ReplyDelete
  23. Cantik :)
    Pasni try pegi the atmosphere seri kembangan. Best gak kt situ. Budak lalu je ritu xsempat singgah. Hehe

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)