Liebster Award by Budak Vanilla

Friday, October 31, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Yeayyy. Nak jawab Liebster Award dari Budak Vanilla!

Thank youuu BV! Muah ciked!


Ya Allah, lama dah BV tag akak ni haaa. Baru sekarang nak berjawab.

Ada juga bloggers yang lain tag Scha, tapi lupa nak bookmark dan terlepas tag tersebut. Huwaaaa. Ampunn, ampunn. Jangan serik pulak nak tag kita. hehe. Mana yang sempat, akan ku jawab.

So, meh ke soalann-soalan yang cepumas!

1. put one of the most craziest selfie photo that have u done HERE!
(letak satu gambar selfie paling gila yang korang ambik kat SINI!)

*don't ask whyyy!*

2. between sleeping and eating, which one you prefer to do and give me some reason.
(antara tidur dan makan, mana korang pilih untuk buat dan bagi sebab)

-- Tidurrr sebab dengan tidur aku dapat melupakan segala masalah duniaaaaa. Bestnyaa tidurrrrr

3. if u were been given a chance to rm1 juta, and what u do to that money?
(kalau korang ada peluang untuk dibagi rm1 juta, apa korang buat?)

-- Bayar duit PTPTN
-- Pergi tunaikan umrah dan haji dengan keluarga
-- Kahwin!

4. if u know u'll die soon, what u do before u die?
(kalau korang tau korang akan mati tak lama lagi, apa korang buat sebelum korang mati?)

-- Beribadat banyak-banyak. Omputih ada bucket list kan? Aku taknak. Baik aku dekatkan diri dgn Allah dan taubat banyak-banyakkk.

5. imagine if worlds are been attacked by zombie. what weapon will u choose if u are need to defense the world? and why? *bahahaha pengaruh zombie*
(bayangkan kalau dunia diserang zombie, senjata apa yang korang pilih kalau korang diperlukan untuk mempertahankan bumi? dan kenapa?)

-- Machine gun with unlimited bullets. Senang nak tembak semua zombiesss.

6. state why you have blog?
(senaraikan kenapa korang ada blog?)

-- Cari kawan baru. 
-- Tunjukkan bakat kot (ie mekap laaa)
-- Share dengan readers something yang interesting

7. if u have doraemon's pocket, what things will u use? and why?
(kalau korang ada poket doraemon, apa benda yang korang guna? dan kenapa?)

-- Pintu suka hati. Boleh pergi mana2 sahaja dalam dunia. Sekejap Paris ambil gambar, lepas tu Rome ke, oh and lepas tu pergi Mekah jap (buat umrah sekali). Hahhaa

8. state in 5 words ur type of dream girl/boy?
(senaraikan dalam 5 perkataan jenis gadis/jejaka idaman korang)

-- Tinggi
-- Funny
-- Not too romantic
-- Caring 
-- Tak kedekut

( yeah. impian. tapi, tak semua benda kita dapat. hehe )


9. what place in the world u love the most?
(tempat didunia yang paling korang suka?)

-- Anything with island on it!


10, what do you think of my blog? love it or hate it?
(apa pendapat korang tentang blog BV? suka ke tidakkkk?)

-- Sukaaaa! Simplee and kemas. Suka ttg header ala2 galaxy gituuu

11. kalau BV nak review blog korang boleh tak? nak jujur ke? nak puji2 ke nak kutuk2? hahaha. soalan last sebab malas dah nak taip dwibahasa. hahaha.

-- Terpulang lah kat BV. Scha terima dengan seadanyaaa! Ececehhh.


You Might Also Like

22 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. wah rajin ber-liebster award...

    ReplyDelete
  2. Salam singgah petang dik...comelnya gambar selfie gila2 tu...suka akak tengok....hehe...

    ReplyDelete
  3. sape taknak pakwe yg funny ye dok?
    heee.. nama pun impian kan. tapi kalau dapat satu apa salahnya..
    aaminn.. ^_^

    ReplyDelete
  4. kalo dapat duit 1 juta nak beli rumah murah banyak2..
    pastu sewa kat orang.
    dapat untung balik..hehe

    ReplyDelete
  5. Rindunya pulau. Rindunya laut. Hehe. Best kan :)

    ReplyDelete
  6. peh gamba selfie die.. omel angatttt.. bulu mata lentik..kehkeh

    ala napa xbuat soalan?hahah

    ReplyDelete
  7. Scha, bab tidur tu kita sama :)
    Akak pun nak pintu doraemon gak!

    ReplyDelete
  8. Samalah cam akak..dah tag tapi lepas tu lupa kat mana pulak.

    ReplyDelete
  9. Pasal tidur tu, mmg sama sangat Scha.
    Tapi, sekarang akk dah kurang tidur..
    Compared to masa study dulu.
    Sekarang kalau akk tido ada yang anak x mandi, x makan,dll.

    ReplyDelete
  10. Tidur itu memberikan kebahagiaan. Hehe terlebih tidur mampu memberikan kerugian..
    Sekarang dh kurg sgt tidur. Banyak masa ngn cik puteri

    ReplyDelete
  11. Saya dah jwb bab danboard tu baca di blog k.

    ReplyDelete
  12. zac efron tuh ex kita scha...hehehehehe :D kihkihkih

    ReplyDelete
  13. salam kenal . sis pun suka tido . nikmat tak terperi tu . klu ada bf kedekut , confirm reject jadi husband !

    ReplyDelete
  14. Ada lagi award nih.. Lama dah ni.. Hehe..
    Rosmiza Ali Dot Com

    ReplyDelete
  15. Heheheh akk pon ade jugak gmba selfie gile2 ni..
    Nak2 kalu selfie ng mbe yg gile2 jugak..
    Mmg mnjadi

    ReplyDelete
  16. oh yeh, akak pun suka gi holiday as long as tempat tu ada laut dan pulau!!hehe

    pipi pink comey macam pikachu..haha

    ReplyDelete
  17. not too romantic? sebab geli sangat erk lelaki over romantic ni? hehehe XP

    saya nak kahwin juga!!! saya prefer makan kot dari tidur.. kalau dapat makan free, perghh..

    saya nak pintu tu jugaaaaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh Amy pun nak join Scha kawen ek. Kak Ros doakan yang terbaik buat korang berdua.... :)

      Delete
  18. best dapat fefeeling tepi pantai. hehe

    ReplyDelete
  19. CT tak larat dah nak buat entry liebster award.. mmg menghargai kawan-kawan yang tag tapi tak mmpu dah ahahha.. soalan no 1 pun CT bakal fail.. mmg tak laaa nak haplop selfi hahaha

    ReplyDelete
  20. hehe kitew pon suke sgt pantai! hehe

    ReplyDelete
  21. akak pun nk ciri dream boy yg mcm tu hikss

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook