NAKED palette mahal?

Thursday, September 18, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Ramai gadis tertanya-tanya sebenarnyaa Naked palette tu mahal ke? Yang aku beli dekat NOGORI FEST hari tu?



Untuk pengetahuan semua, Naked palette yang ORIGINAL sangat mahal yer.

Harga mampu mencecah RM200++ untuk sebuah palette. Yer. RM200. Memang tak termampu aku nak membelinya. Lagi-lagi seorang penganggur bertauliah macam aku. kah!

Jadi, aku beli yang TAK ORIGINAL! Tapi, quality AA. So, dia berada di tengah-tengah. Kah lagi!

Harga pun tak sampai RM50.00 taw. Harga yang aku beli haritu ialah RM30.00 untuk satu palette. Murah bukan?


Bukan apaa. Bagi seorang gadis yang baru nak belajar mekap ni, baiklah aku beli yang tak original sahaja. Kalau aku dah serius dalam arena makeup ni, barulah aku beli yang original.

Setakat ni aku dah ada DUA palette, Naked 2 and Naked 3. Beli pelan-pelan dahulu. Barulah tak terasa sangat duit tu terbang.

Eh Scha, tak ada effect ke pakai yang tak original ni?

Let me tell you okay.

Bagi aku, eye shadow tak mengapa pakai yang tak original. Sebab dia pakai sikit je kat bahagian mata. Melainkan korang punya kulit amatlah sensitif. Memang tak boleh pakai yang tiruan punya. Takut effect selepas pakai akan menyebabkan kemerahan di kulit. Jadi, periksa dahulu tahap ke-sensitif-an kulit korang macam mana.

Manakala, untuk foundation, lebih baik lah kiranya guna yang ada brand sikit. Contohnya, macam Maybelline ke. Lagi satu, baik beli barang mekap dekat Watson ataupun Guardian. Murah sikit. Foundation pun maybe dalam range below RM50.00.

Kalau mampu, baik beli terus je high end product macam Bobbi Brown, Shu Uemura ataupun Mac! Lagi berbaloi dan harganya pun boleh tahan lah jugak yer. *check dompet*

Palette ni tak sama dengan original. Colour dia tak pigmented. Macam samar-samar. So, kena apply agak banyaklah untuk nampakkan colour dia. Tu je yang masalahnya. :3

*wishlist*

Scha, mana nak dapat barang mekap yang murah macam ni?

Sebenarnya, aku beli Naked 3 aku dekat Uptown Danau Kota. Pergilah jenguk sana. Pasar malam pun takpe. Asalkan tahu memilih. Kalau ada duit lebih sikit, beli lah kat tempat yang okay sikit. Macam dekat mall ke. hihi.

Demikian lah sedikit tips untuk barangan mekap. Terpulang lah nak ikut ke tidak. hihi.

Follow and let me know!

Peringatan paling sopan:

-- Korang dah join belum GA September by Karya Mahirah tu? Link ada kat sidebar okay. Klik je gambar tu taw
-- Boleh tak korang jawab POLL kat sebelah tu? Saja nak survey, mana yang korang lagi prefer. Hehe.

You Might Also Like

21 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. cuba dulu yer scha, kalau ada irritation please stop...

    ReplyDelete
  2. Akak pakai bedak jonsen je...hhee...

    ReplyDelete
  3. akak memang tak boleh pakai yang tiruan ni scha..huhu.lagi-lagi yang untuk mata.sat ni tobat nak menggosok sepanjang hari.terus sememeh

    ReplyDelete
  4. Sib baik ana bukan jenis bermekap. Just simple foundation, bedak dan eyeliner. Takdelah wet melayang sgt. Keh3. Brg mekap perempuan mahal woo..

    ReplyDelete
  5. Dapat kulit tak sensitif tak pe lah, kan...boleh calit2 sikit2 :)

    ReplyDelete
  6. Kalau jenis kulit tak sensitif tak pe lah kan, Scha. Leh calit2 sikit2 :)

    ReplyDelete
  7. hihi.. slalu foundation guna hat memahal sket... untuk keselamatan..

    kalo eyeshadow silky girl..

    kalo yg tiruan cm takut sikit nak guna tp bgntung pd kulit org gak mcm scha gtau...

    pape pon selamat mencuba

    ReplyDelete
  8. nasib la bukan jenis yang antoo mekup.. xpernah kenal pon jename2 ni.. kalau kulit tak sensitif xape lah

    ReplyDelete
  9. Cantik design produk Naked tu. Ada style gitu...

    ReplyDelete
  10. Akak dah dekat setahun tak pakai bedak alas muka. Banyak benefitnya:
    - Senang tak lambat kalau nak kluar rumah.
    - Tak perlu guna make up remover dah bila nak wudhu'
    - Muka tak cepat naik jerawat macam dulu.

    ReplyDelete
  11. Suka makup rupanya scha nih, akak ni pakai bedak je lipstik pun x letak nk cepat ke opis :-)

    ReplyDelete
  12. Tp klau yg jenis suka makuo tu mmg berbaloi beli palllete nih

    ReplyDelete
  13. Ada kulit yang ok.. ada kulit yg tak ok... apa2 cuba dulu naa... klu ok, teruskan.. klu tak ok.. stop tau... hihi.. akak tak boleh, nanti jadi bengkak huhu... kesiankan puteri lilin...

    ReplyDelete
  14. tak merbahaya ke kalau bukan ori?hehehehehehe....alaaaaaa...akak punya nuffnang akaun mest banyak dapat khonnnnnnn???beli lah dgn duit nuffnang bagi..heheheheheheheh :)

    ReplyDelete
  15. tak reti lagi nak mencalit..hahaha.. asal tempek bedak lepas tu eyeliner itu jee..:p

    ReplyDelete
  16. Owh... Make up.. Inagt apa lah tadi... Hehe

    ReplyDelete
  17. naked ni sgt glamersssss tuu..

    nadyya guna eyeshadow kdai rm2 je kak.. lg la.. kahkah..

    dulu minat makeup.. skg sory la.. mmg xmnt langsung.. harap je barang makeup byk dlm beg tp xguna pon -,-

    ReplyDelete
  18. baru tau naked tu pebenda. sangat kesian kat aku. haha.

    ReplyDelete
  19. aku tak reti pakai mekap T____T

    ReplyDelete
  20. Akk ni jenis hangat2 tahi ayam bila bab mekap. Beli guna jap pastu buat harta. Nasib suami memahami wife dia jenis sempoi. Tapi anak suka mekap. Pening ibu dia...haha

    ReplyDelete
  21. I ponn make up junkie jugak..tp tidak kemampuan utk membeli yg that original makanya yg tipu2 je la yg mampu.. last2 pakai kaler itam ngn bronze ajelah.. hahaha

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook