NAK JADI FAMOUS DALAM SEKELIP MATA?

Monday, September 01, 2014


Assalamualaikum. Hai semua.


Meh dekat sini meh. Aku nak share bagaimana nak jadi famous amos dalam sekelip mata okay. Senang je cara dia. As 1 2 3. Haa gitu.

1) Buka salah satu media sosial yang anda selesa sama ada Facebook, Twitter atau Instagram. Paling senang nak famous, guna Facebook or Twitter

2) Tweet macam biasa. Just go on with your normal lives or anything.

3) Don't ever LOCKED your Twitter's account AND make your post goes PUBLIC at Facebook settings. So that, everyone will know what you're up to.

4) Think of a surrounding issues that happens in Malaysia currently. Like for an example today, final match of Dato' Lee Chong Wei.

5) Post a shameless tweets or status about it. Such as,

Kalau LCW menang final harini, aku akan menari bogel kat Pavillion esok. Promise!

6) Remember to set in PUBLIC or UNLOCKED your Twitter's account! Sangat penting ni.

7) Wait for your friends to RT and wait some more for it to goes viral. Trust me. In just a blink, your tweet will gain so much RTs and FAVs or even REPLYs dude!

8) Wait for tomorrow. And if let say Dato' LCW wins today, get ready to cover up your track that you've done yesterday. Contohnya,

Siot lah kawan aku ni pergi hacked account aku. Bengong sial. 

My account had been hacked by bla bla bla.

Ataupun, LOCKED balik your account!

9) And now you can rest or die happily. Fish cake betul lahh!

10) Another tips -- You can also tweets about racism, sensitive issues or even your stupid thoughts! Like these two below. 



Sebenarnya, aku dah lama perhati corak pemikiran anak-anak muda zaman sekarang ni. Langsung tidak berfikir panjang dan gunakan media platform sebagai tempat mencari publisiti murahan. In twitter, we called 'it', THE ATTENTION SEEKER.


I'm sorry I used 'IT' instead he/she. It pissed me off man. Ini kah yang dikatakan bangsa Malaysia yang merdeka dari segi akal pemikiran? And from what I saw and observed, this usually happens to Malays. Why dear? Desperate for an attention? Duhhh.


Kalau nak cari populariti, silalah gunakan medium yang betul. Malaysia ni cepat je sesuatu isu jadi viral. Contoh? Banyak sangat. Sampai esok tak habis aku nak list down. Haha. *sarcasm*


POST, SHARE, TWEET, RT anything using your brain. SHARE and RT are the most important because it will create viral in a split second. Think wisely okay. 

Okay. Baiklah. Selesai entri sindiran pada hari ini. Haha. Sorry, kalau bahasa terkasar sangat ^^

Follow and let me know!
Facebook  | Instagram | Twitter

P/s: Sila faham bahawa ini adalah entri sindiran. Terkena kat batang hidung sendiri? Padan muka. Leulz.

You Might Also Like

27 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. hahaha ini sangat epic! memang terbaik la entry ni scha, mieza setuju sangat2! budak2 sekarang banyak attention seeker takde akal, kelakar bodoh punya jenis.

    ReplyDelete
  2. bhahahaahhaaaha..funny okeeyy..too funny..haahaha..so anyone yg desprate nak famous..kena baca entri awak ni!good job dear!

    visit me back okeyy
    http://blackmakesweet.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Pelik jugak lah diorg ni. Tak fikir panjang. Tapi klu pergi kat sekolah. Kadang hairan sgt kenapa benda simple pon budak tak boleh faham. Risau la anak-anak nak membesar. Harap mereka jadi anak yg soleh n solehah.

    ReplyDelete
  4. Assalam.. menarik entri ni. Tips terbaik.. untung2 jadi viral & femes.. Lagi untung klu isu tu jadi isu keselamatan negara huhu.. lagi meletops & femes hehee.. :D

    ReplyDelete
  5. klu la akak KM rakam menyanyi suara cam katak then masuk youtube, jadi viral, mesti korang tak nak kawan kak KM kan? hahaha... buang tebiat nama nya tu...

    ReplyDelete
  6. Memang boleh glamer siap kena angkut masuk lokap lagi. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  7. Kurang kasih sayangg leteww. Hahaha. Dambakan perhatian luar. Hahahha. :3

    ReplyDelete
  8. aiyoo.. sekejapnye pon femes nye.. nak sgt.. ambik skali dengan caci makian org.. femes niar dengan title yg bagus2 baru trbaik.. nice entry sis..

    ReplyDelete
  9. "we live in malaysia, where attention seekers are everywhere" pak anon

    huhu

    ReplyDelete
  10. skrg nih rmi nak glamer dgn cara yg cpt

    ReplyDelete
  11. Nice.. visit my blog and give some advice :)
    www.smallboyz97.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. haha..dikenali dgn perkara negatif..baik tak payah..

    ReplyDelete
  13. Hahaha..ni la penyakit budak twitter. Tambahan, dak2 twitter ni paling suke ngat main follow unfollow. Kan kan. Wat sakit aty jerr.

    ReplyDelete
  14. takyah ler femes dengan benda tak elok..

    ReplyDelete
  15. Tu la,, x fikir panjang,, cari la cara lain..

    ReplyDelete
  16. Okeh...nak try buat la jadi famous ke tak..haha

    ReplyDelete
  17. Zaman sekarang nie tak susah pun nak jadi femes. Hehe! Semakin menjadi-jadi pulak tengok dorang nie. Masing-masing tak nak kalah. Sedih! :D

    ReplyDelete
  18. Tak sanggup nak tweet begitu.
    Tweet saya nama sama jugak boleh la add ya hehe

    ReplyDelete
  19. ramai yg gila glmour skrg ni scha pastu buat lah pelbagai statement utk tarik perharian org..sedih..sedih

    ReplyDelete
  20. suka entri Scha yang ini.
    zaman sekarang ni begitulah, dik.
    attention-seeker bersepah!
    tu belum lagi orang yang terang2 buat salah, kita bagi populariti!

    ReplyDelete
  21. suka entri Scha yang ini.
    zaman sekarang ni begitulah, dik.
    attention-seeker bersepah!
    tu belum lagi orang yang terang2 buat salah, kita bagi populariti!

    ReplyDelete
  22. dunia akhir zaman. dorang ni kurang perhatian tu nk jd femes amos.

    ReplyDelete
  23. ahahaa.. entri paling xley belah. banyak sangat attention seeker. menyampah. sebab tu saya x aktif sangat dekat facebook. twitter pun dah lama buang..

    ReplyDelete
  24. https://www.instagram.com/eliyayaa/

    ReplyDelete
  25. Akak boleh tolong ajar buat design blog...

    ReplyDelete
  26. Akak boleh tolong ajar buat design blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh contact akk sendiri kat FB. Link ada kat blog.

      Delete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook