Types of Crushes // Jenis Crush!

Thursday, August 14, 2014


Assalamualaikum. Hai semua! Sihat? Me? Okay aaa. Boleh menaip lagi. Cuma selesema and panas tu enggak hilang lagi. Dah banyak sangat air kosong minum ni. wuwuu.

Okay. Harini jom buka topik mengenai crush! Crush laaa. Tahu kan apa itu crush?

Crush: Design to crush your heart! hahaha. Kidding! Actually, someone that we quietly like/love but we don't have the courage to tell that person we liked or loved him/her! Magic kan? Suka tapi takut kalau cinta tu bertepuk sebelah tangan. Macam mana kalau dia tolak? Macam mana kalau hubungan kawan terputus sekiranya kita confess? Yeahh. That thought actually happened to me a lot back then. Lol



Nak tahu ada berapa jenis crush? Meh, dekat sikit.

1) Celebrity crush

- Alah. Crush ni selalu terjadi kepada diriku. Tipulah kata kalau korang takde celebs crush kan kan kan? Kalau perempuan, mesti crush dengan celebs katang-katang, romantik, garang tapi penyayang gitu. Kalau lelaki, gila engkau takde crush dengan celebs perempuan? Haha. You better check yourself first dude :p
- And for me, celebs crush aku mestilah Aliff Aziz. Haha. Wait. Aku tahu korang nak kata apa. Mesti lame kan. Yaaa, aku tahu. Tapi, aku dah lama crush dia sejak lagu Sayang-sayang lagi. So, selagi aku tak jumpa dia, selagi tu aku crush ke dia. Tak kiraaa *hentak kaki*
- Tapi, tak kisah pun. Sebab dia baik. Selalu reply tweets kat twitter (tapi lupa nak fav) and Aliff Aziz follow Scha Nazri okayy. *gelak tutup mulut*

ni tahun berapa punya tweets ni gigih aku skroll fav balik

Lihatlah duniaaaa!

2) The Nevermind crush

-The NVM crush ni cenggini --> Engkau selalu pandang dia dari jauh. Admire dia. Tertarik dengan aura dia. Tapi bila start bercakap dan kenal dia, engkau rasa 'Elehhh, ape bendalah mamat ni. Entah apa ntah yang aku suka kat dia.' Ataupun, masa kau nak pergi bercakap dengan dia, tetiba dia keluarkan sebatang rokok. Major turn off betul. :3


3) The Sexy/Hot/Cute Stranger. Aumm

- Yang ni selalu terjadi kott kat aku lah kot.
- Bila tengah borak dengan kawan kat mall and terpandang mamat handsome/cute, mesti mata tu tertancap je kat dia. Padahal kau tengah borak ni dengan kawan-kawan. Lepas tu, terus tukar topik kepada mamat tu. 'Eh eh eh wei, comelnya mamat tu. Dah lah muka suci bersih. Siapalah dapat dia tu.' 
- And then, korang sedar yang takkan di dunia mana-mana korang akan dapat mamat tu so, otak korang akan cepat-cepat keluarkan dia dari kotak fikiran. 
- Lastly, sambung borak macam biasa dengan kekawan korang. Topik lain pulak.
- So, it's like mamat tu datang sekejap je kat hati korang and berlalu pergi dengan kacaknya. 


4) Forbidden Crush

- Crush ni hareeeemmmm nak confess yang kita suka kat dia. 
- Contoh, pakwe bestfriend, sepupu, pakcik saudara dan lagi dashyat suami orang! jeng jeng jeng
- Crush ni sangatlah bahaya dan ia boleh mengundang padah sekiranya korang tak berhati-hati. Jangan ngengada pulak 'Ai rela jadi madu you asalkan you and ai dapat bersama.'
- Nehi, nehi, nehii. Kumbang berlambak lagi atas bumi ni. Move on okay?


5) Girls/Mens Crush

- Okay macam ni. Aku perempuan (oh well, it's obvious) and aku pun ada girls crush jugak. Selalunya kat perempuan yang cantik-cantik lah. Yang pandai, ayu dan cantik lah yang pentingnya. Eh, it's not too weird okay. Kita menghargai ciptaan Allah. And boleh tambah keyakinan nak jadi cantik macam dia. So, who's my girls crush?

Mestilah Emma Watson! Literally, she's got everything!


Dan Fazrena Aziz -- Founder of Tudung People
*sparkling eyes*



And siapa GIRLS/MENS crush korang? Meh share meh!

6) Vacation Crush

- Pernah pergi bercuti dan hati korang ter-crush kepada seseorang? Seseorang di mana yang korang jumpa time bercuti. Kalau satu hotel, mesti sedaya upaya nak cari or terserempak dengan dia. Nak tegur, malu yaa amat. Apatah lagi nak mintak no telefon kan? So, apa korang buat? Pandang jeee lahhh. 
- Kot ada sesiapa yang berani, boleh lah mulakan sesi berkenalan. Kalau yang segan tu? hehe. Gigit jari. But to me, kalau suka dan nak perkenalan di panjangkan lagi, just perkenalkan diri je lah. Just a short introduction gitu.
- Takyah lah nampak over sangat korang ada crush ke dia. hek hek hek.
- Mana tahu, perkenalan tu boleh jadi satu hubungan yang berkekalan? Who knows kan? 



So, kalau korang ada crush and korang tahu dia still available and single, mulalah untuk confess pelan-pelan dan bercakap dengan si dia. Kalau korang segan, sampai sudahlah korang single. Take things slow. Don't rush. And kalau dia tolak, dia seorang yang rugi lepaskan korang yang sangat sayang dan cinta kepada si dia. Lebih baik terima orang yang sayangkan kita daripada mengharapkan sayang orang lain. Paham? Cewahh. Dah bagi nasihat cinta pulak aku ni.

Okay lah. Aku ada project dengan korang nanti. Project apa? Tunggguuuu! Till then, see you in my next entry okay! Insya-Allah.


Follow!

You Might Also Like

19 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. candy crush? haha. gurau gurau..

    ReplyDelete
  2. 1,3 dan 5..hehe.. ada kaitan dengan diri Za.

    ReplyDelete
  3. baru nak cakap candy crush hahaha amy dah ckp dulu...

    ReplyDelete
  4. yehyeh suka entri ni ~

    1- Amran ismail. pelakon yg handsome2 tuhh.hahahhaha

    3- dia senior Nadyya masa kt kolej. muka sebijik macam amran ismail!hahahaha

    5- ramai sangat!hahahaha ainan tasneem, tasha mashahar dan lain2. hehe

    6-salu terjadi. alahai alahai..

    sekian.

    ReplyDelete
  5. wahh ini menarik!! nanti nak buat jugak lah crush post ni, join Scha punya post XD

    ReplyDelete
  6. 1. Nur Fazura

    2. ni byk je. on off. ahaha

    3. ni pun ramai. ahahaha. tapi gone like the wind jelah kan.

    4. yg ni pun ada. sampai sekarang kut. :) hehe crush hebat ni.

    5. joseph gordon-levitt

    6. ni xde lagi haha. sekian :)

    ReplyDelete
  7. selama ni saya tau candy crush je..rupanya bangak lagi definasi cruch ni.... memang x urbun la teman ni....

    ReplyDelete
  8. Menarik ni. Kemain banyak jenis crush.

    ReplyDelete
  9. kalau celebrity crush - Zac Efron and Bruce Willis and Ewan Mcgregoor. hahaha

    nevermind tu lak - ada je tapi seganlah nak cerita kat sini. betul, merokok is my major turn off. -.-

    girls crush - jennifer lawrence

    ReplyDelete
  10. yg celeb crush tu ye.. sampai laa nie anis minat fahrin ahmad..huhuhu...

    ReplyDelete
  11. Crush ana sampai bebila of kos laa encik mimpi. Hik3. Sampai bebila k. Pastu pastu crush yang satu majlis tu ade jugak. Hihi. Name dia Mr.A. Aumm.. *malu2 siput muehehehehe

    ReplyDelete
  12. forbidden crush tuh paling bahaye sekali... kite walaupon dah kawen, still ade celebrity crush...ehheheheh :D

    ReplyDelete
  13. Akak pernah facing semua type of crush tu kecuali yg no 4 dan paling gila dan extreme candy crush lah heeeee

    ReplyDelete
  14. 1. Johan As'ari
    2.ada mamat hensem kat office.haha
    3.selalu terjadi gak
    4.ops, rahsia :)
    5.fazura..suka tengok dia ..

    ReplyDelete
  15. @Ismi Ana EH, suka encik mimpi? baru tahu. hehe

    ReplyDelete
  16. yg no. 2 tu ada masa akak kat sekolah menengah. haha.. admire kat dia sampai tingkatan 5... bila dah habis belajar baru berani face to face... dn bila dah berdepan tu akak tengok atas bawah, memang soalan tu la keluar. "Eleh, entah apalah yang aku suka kat dia ni?" lepas tu akak sendiri yang menjauhkan diri dari dia dan buat dia jadi tanda tanya hahaha!

    3. yes tu biasa masa sekolah ngn kolej... haha kelako klu ingat...

    5. girls crush akak nelydia ngan nora danish...

    6. Owh, yg ni biasa buat dlm novel... hahaha.. tk beranilah buat reality.. berangan sorang2 adalah.. haha..

    ReplyDelete
  17. de satu lg crush ug scha lupe nk masukkan slm entry nih....--->> Cansy Crush...hahahahah..larikkkk

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook