TIPS: Bila phone masuk air

Friday, August 01, 2014


Assalamualaikum. Hai semua! Sihat? Macam mana raya? Good? Alhamdullilah.

Semalam kan, jantungku hampir tercabut sebab entah macam mana phone boleh mengelongsor (eja betul ke ni?) masuk dalam cawan teh.

And I was like,


Cepat-cepat aku tarik phone dan buka casing and bateri dia. Lepas tu, lap-lap sikit. And luckily, dalam dia selamat lagi. Tak masuk air dalam screen.

And I was like,


Lepas tu, dah lega sikit. Main game. Game kan ada suara. And sound dia pecah! Homaiii. Aku bukak balik segalanya. Test-test dengan music. Pasang paling kuat. And suara dia pecah jugak. Aku dah pandang ayah dengan muka simpati. 'Ayahhhhh.', dengan niat kot-kot dapat phone baru. Haha. Berangan. 

Alih-alih, ayah suruh keringkan speaker tu dengan HAIR DRYER. Yeapp. Mulanya tak yakin, but, why not kita cuba kan? Naik atas, ambil hair dryer, lepas tu tuju lah kat speaker tu. Mula-mula without sound, lepas dah pasang music, Alhamdullilah, sound kembali normal. Pheww. Baru lah lega sikit hati kita ni haa. 

Phone kita phone biasa je. Tu yang cuak gila tu. Dah lah ayah belikan pulak tu. Dah dua tahun kami bersama. Susah senang bersama. Wuwuwu. Sayangggg :3

Eh, dah lah. Tu je nak cerita. Hhee. Babai korang!

You Might Also Like

13 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Hehe....nasib baik still ok.pasni kalau tukar hp beli yang boleh masuk air tu scha. Boleh buat kacau teh lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe leh buat kacau teh, Sal? ;)

      Delete
  2. Selamat Hari Raya Scha! fuyyo, nasib baik tak sempat jadi handphone perisa teh, hehe! be careful tau Scha lepas2 ni, jangan tragedi lagi XD by the way, jemputlah join giveaway kat facebook page kita, ajak best friend sekali sebab hadiah untuk peserta dan best friend ^_^ link kat sini : http://on.fb.me/1qP4RnX

    ReplyDelete
  3. Thanks for your tips.. Ana pernah blackberry masuk air sabun. Satu malam rendam dalam beras. Maklum laa mase tu first time eksited gila baru dpt adiah fon. Hehe

    ReplyDelete
  4. hahahah naseb baek laa kan.. laww takk kene kumpul wet raya banyak2 tuu kak ;p

    ReplyDelete
  5. hahaha.. nasib baik xde pape. kalau tak..

    member saya pun pernah kena dulu. pastu dia keringkan dekat cahaya matahari. hahaha

    ReplyDelete
  6. tils yg bagus nih..hehehe

    ReplyDelete
  7. homaiiiiii kalo henfon masukk dlm air, x kirelah fon hape skalipon mmg mcm nk meraung gak la jadinye hehe

    haah la Scha pasni beli sony yg waterproof tu hehe


    salam aidilfitri Scha ! maaf salah silap hehe

    ReplyDelete
  8. rase tak mcm nak tercabut jantung, mase fon touch air tuh? kehkehkeh... tau je feeling die... kite pon, fon dah lame bersama...rase sayang nak bertukar... nnt beli baru kena adapt lagi...

    ReplyDelete
  9. omo, nasib baik tak apa2 kan hempon Scha. huhu. laen kali cawan teh jauhkan sikit. :)

    ReplyDelete
  10. Good idea lah ayah nasib baik pulih semula paling kelakar mcm mana leh terlepas dari tgn tu hikss

    ReplyDelete
  11. Akak kan, handphone,..pendrive semua pernah 'dive' dlm air huhuhu akak rendam dlm beras semalaman. Tak terfikir pulak nak pakai hairdryer :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook