Selamat pulang #MH17

Saturday, August 23, 2014


Assalamualaikum. Hai. 

Masih lagi bersedih atas kepulangan jenazah MH17 yang selamat tiba di Malaysia pagi tadi. Semoga arwah-arwah semua tenang di sana. Beruntunglah mereka kerana ramai yang menghadiri pengkebumian mereka. Allahu.

Yang paling sebak, melihat anak kecil yang masih tidak tahu apa-apa dan juga anak kecil yang teringin sangat nak menatap wajah ibunya buat kali terakhir dan memohon ampun kepadanya ibunya. Sedih sangat. Allahu. 



Esok nak peluk mama puas-puas. Biarlah kata manja apa pun. Asalkan dia tahu aku sayang sangat kat mama. Takut tak sempat sahaja :(


Terima kasih kepada para pilot yang menerbangkan jenazah dengan selamatnya menggunakan flight #MH6129. 

JURUTERBANG dan kru pesawat MH6129
Dari kiri, Pegawai Penerbangan, Yap Yoon Kong; Kapten Bakri Othman, Datuk Kapten Misman Leham, Kapten Zaim Khalid.

Kapten Misman Leham tu sepupu ayah aku. Alhamdullilah. Semuanya selamat. 

Source: Click the picture.

You Might Also Like

11 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. Still sebak lagi...setiap kali bace org tulis pasal Mh17, still sebak sangat2 dalam hati. Alfatihah

    ReplyDelete
  2. sebak sangat part anaknya kecik lagi.. rindukan ayahnya.. bila tgok kawan arwah ayahnya.. lepas jugak rindu kat arwah..

    semoga keluarga mangsa tabah :')

    ReplyDelete
  3. :( anas boleh komen mcm ni je. sebak sgt. Al-Fatihah

    ReplyDelete
  4. sekalung takziah dan alfatihah buat mangsa MH17

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum

    Turut sebak. Tabahlah duhai hati..

    ReplyDelete
  6. Masij terasa sebak hingga ke hari ni... gambar2 anak kecil tu mmg memilukan... :( moga Allah ampunkan dosa2 mereka dan meletakkan mereka bersama para solihin...amin...

    ReplyDelete
  7. Masij terasa sebak hingga ke hari ni... gambar2 anak kecil tu mmg memilukan... :( moga Allah ampunkan dosa2 mereka dan meletakkan mereka bersama para solihin...amin...

    ReplyDelete
  8. sampai skang akak sedih lg..kalo teringat meati menangis..sedihnya...

    akak bangga sebab ramai anak melayu kita jd pilot

    ReplyDelete
  9. sedih tengok budak-budak kecil tu. teringat adik-adik masa kami kehilangan abah tercinta tahun 2006.

    semoga ALLAH merahmati roh mereka semua. insya-ALLAH.

    ReplyDelete
  10. bila teringatkan nasib keluarga mangsa ni Ya Allah..SEDIH

    ReplyDelete
  11. sedih...semoga tenang disana...dan takziah buat keluarga mangsa...

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook