Gubahan Lauk Pengantin -- Mohon terliur

Tuesday, August 26, 2014


Assalamualaikum. Hai semua.

Ermm. Dah lama betul tak mengarang ni. Busy kot. Ke sebab busy lepas tu malas nak update. Penyakit malas ni memang susah nak diubati betul lahh. Tak tahu bila nak cipta penyakit ubat malas. hewhew.

Sabtu lepas, mama aku telah dipertanggungjawabkan membuat dua jenis lauk pengantin untuk majlis perkahwinan anak kawannya. Teruja betul mama aku. Yelah kan, selama ni tengok je dekorasi lauk pengantin dalam majalah. Alih-alih dapat buat juga. Nak buat untuk wedding aku, gaya macam lambat lagi. Kakaka.

Okay lah. Jom lah kita tengok apa yang mama aku masak.

Rendang Peha Ayam



Sambal Telur Puyuh



YANG PENTING SEDAP!

Ya ampun. Di saat aku menulis entry ini, perutku sudah berkeroncong yang amat sangat. Nak cari makanan sat. Menggoda keimanan betul taip entry gini. Hehe.

Okay. Jumpa di lain entry! Klik LIKE kalau suka entry ini! ^^

You Might Also Like

18 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. ya ampun... mmg terliur pun scha haha... nasib baik dah makan... kurang sikit terliur tu...

    ReplyDelete
  2. ya ampunnnn....meleleh air liurr...sape nak tadahkan nii...haha..
    tgh2 malam ni tahan perut je laa...

    ReplyDelete
  3. ya ampunnnn....meleleh air liurr...sape nak tadahkan nii...haha..
    tgh2 malam ni tahan perut je laa...

    ReplyDelete
  4. Kemaheng meriah lauk tu. gigit jari jelah kast sini! :) jemput singgah ke blog SM kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2014/08/wira-malam-bukan-sekadar-pendekar-pilih.html

    ReplyDelete
  5. ok not bad.. tp kawen ingat nk mkn spaggeti je nnt.. ;p

    ReplyDelete
  6. Hemmmm.... semua food tu nampak menggoda! :)

    ReplyDelete
  7. Mak aiii.. sodap eh! Adeh mmg terliur.. nak2 rendang ayam tu...

    ReplyDelete
  8. Mak aiii.. sodap eh! Adeh mmg terliur.. nak2 rendang ayam tu...

    ReplyDelete
  9. kalau mak pandai masak camni..semang lah nanti turn Scha..tap perlu nk order dari org lain hehehe

    ReplyDelete
  10. Waduh2!! betul2 menduga keimanan ni..perut da lapar bangat!! hehehe..sedapnya scha :)

    ReplyDelete
  11. Zumal pun terliur gak nie... Sambal telur burung puyuh dah lama tak makan ^_^

    ReplyDelete
  12. sambal? telur? burung puyuh? NAK!!!

    ReplyDelete
  13. bila org dh surut boleh la membaham makanan pengantin. hehehe

    ReplyDelete
  14. alamak, gambar. terliur sungguh ni. :O

    ReplyDelete
  15. adoyai, lapo lak tetiba.

    ReplyDelete
  16. menarik....lauk pengantin memang best

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook