7 Things about Scha Nazri -- Versatile Blogger Award

Tuesday, August 19, 2014


Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Harini hati rasa gembira sebab dapat award dari beauty blog favorite iaitu Mieza Everdeen dari http://www.archereverdeen.com/ :)

The Versatile Blogger Award! 


Dah lama tak rasa award-award ni. Awwh, rasa macam menang Grammy's pulakk.


Okay. Mari kita lihat syarat-syaratnyaa! Ohh yeahhh!
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

So, let's start with 7 things about Scha Nazri

  1. Anak tunggal -- Ada abang sorang dan dua adik beradik lelaki. Tapi, dah meninggal sejak lahir. So, I'm left alone here with my ayah and mama
  2. Degil -- Mengaku degil. Kalau tak percaya, tanya mama. Haha. 
  3. Manja -- Bila dapat tahu Scha anak tunggal, dorang akan kata 'Oooo, patutlah manja.' Nampak sangat obvious kat situ. Haha. 
  4. Independent -- Even Scha anak tunggal, I'm not a spoil brat or cry baby. I know how to take care of myself and try not to burden my parents with my problems. Scha bersyukur sebab mama ayah tak manjakan sangat Scha. Masa kecil dulu selalu kena pukul and marah. Degil sangat. Itu je makan dia. And bukan semua benda Scha mintak, Scha dapat sekelip mata. Nope. Scha kena earned something contoh, dapat keputusan yang baik dalam exams. One more, Scha dah diajar duduk rumah sorang-sorang masa ayah mama pergi kerja sejak umur 9 tahun. Terpaksa :(
  5. Suka tidur -- Scha suka tidur. Memang hobi suka tidur. Sebab tu badan pun besar. Haha. Tapi, sekarang nak kurangkan tidur. Moga berjayaaa!
  6. Easy going/peramah -- Senang nak berkawan. In fact, suka berkawan. Scha ada banyak kawan yang baik dengan Scha. Kalau yang rapat sebetul-betulnya, ada lah dalam sorang dua.
  7. Nangis bila pressure sangat-sangat -- Scha akan nangis kalau tak tahan sangat dengan pressure. Of course lah kan, kalau kena marah dgn orang, Scha akan rasa pressure gila. Otak ni rasa macam kena cucuk. So, solution? Nangiss! Haha. Nangis sesenyap or meraung dalam bilik. Tapi, seboleh-bolehnya taknak bagi parents tahu. Kalau tahu, lagi teruk kena. Wahaha. Selalu pressure dalam kerja or personal life. Haa, gitu. 

Aaaa, banyak lagi nak cerita sebenarnya! Haha. Tapi takpe. Selama mana aku menulis dalam blog ni, korang akan tahu serba sedikit tentang perangai Scha Nazri. Hope korang terus membaca dan boleh terima Scha Nazri ni. Hehe. 

And btw, Thanks to Mieza Everdeen http://www.archereverdeen.com/ sebab tag Scha! Suka sangat. Scha suka baca blog Mieza ni. English dia power gilaa! Mana yang gila beauty products macam aku, bolehlah pergi blog dia. Banyak manfaat korang boleh dapat Insya-Allah. 

Scha nak panjangkan lagi The Versatile Blogger Award ni kepada mereka yang sering membaca blog Scha Nazri ni. Macih you alls! Meh, nak baca pasal korang pulak. Lepas dah update, bagitahu Scha ek. Nak baca sesatuuu :)

Okay. Itu sahaja. Takde paksaan dalam menulis entry ini. hehe. Jaga diri semuaa!


You Might Also Like

20 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Hahaha itu makan dia! Mieza kecik2 dulu pun nakal na'uzubillah XD selain makan nasi, rotan dan hanger juga makanan ruji. nasib baik dah besar jadi manusia ^_^ thanks a lot scha sebab buat tag ni ala-ala menyahut seruan kerajaan. hopefully next time ada lagi tag yang best2 nak buat sel-sel otak berhubung ;)

    ReplyDelete
  2. alamak, kita kena tag! haha. :) inshaAllah kalau berkesempatan nnt Anas balas ye :) tq

    ReplyDelete
  3. morning scha..
    thanks sbb tag ciksu tau. tapi ciksu tak dpat nk buat la yang. sel sel otak tak berhubung ni.
    ciksu dalam tempoh berpantang sekarang :)

    ciksu minta maap k..

    ReplyDelete
  4. takziah untuk akak. takpe, diorang dah menanti ibu bapa ke syurga nanti ^^, berdoalah dapat disatukan menjadi keluarga semula. insya-ALLAH.

    saya pun suka tidur!!!!!!!!!! hehehe.

    saya tak manja rasanya. sebab saya anak sulung dari 5 beradik. sekarang dah tambah lg 2, jadi 7 semuanya.

    so i've to be matured and independent. hmm

    ReplyDelete
  5. oh, insya-ALLAH, ada masa nnti saya jawab eh. saya ada exam khamis ni. kena fokus jap.

    ReplyDelete
  6. hahaha... thanks tag akak... ambil masa jap nak update award ni...

    ReplyDelete
  7. Alamak. Haha. Jenuh nak fikir. Hihihi. Kak irra anak manja gak. Tapi bukan bongsu. Bila dh kawen cannot manja2 dah. Penyabar sangat okey. Hahahaha.

    ReplyDelete
  8. Eh eh..ana pun kene tag. Hehe. Nanti ana cuba luang masa buat entri ni ye kak scha. Hihi. Akak scha yg comel ni rupenye manja orangnye. Hihi

    ReplyDelete
  9. scha, kite tag scha dekat sini... http://jindrisska.blogspot.de/2014/08/travelogue-heidelberg.html jemput bace ye!

    ReplyDelete
  10. Wah dah ada award baru skrg. Sblm ni tau liebster award je. Hehe :)

    ReplyDelete
  11. Ahaks...scha..nama akak pun kan tag yeh...errmm..malu pulak nak jawab soalan2 tu hihihi

    ReplyDelete
  12. okay, dah buat ^^,

    http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/08/7-things-about-amy-syeera-aka-amy-j.html

    ReplyDelete
  13. tersedak akak tgk nama kena tag..okey nti akak buat entry ye

    ReplyDelete
  14. dah jawap! sila baca yeee :)

    http://loveneddy.blogspot.com/2014/08/7-things-about-cik-nadyya-versatile.html

    ReplyDelete
  15. Woah... anak tunggal rupanya... moga adik beradik scha yg lain tu dirahmati Allah... semestinya menunggu scha dan mak ayah di syurga...

    ReplyDelete
  16. wahhh anak tunggal,,, patut manja,, tapi kira ok lah blh independent. tak lah dikatakan anak manja yang x berdikari kan,, goodgurl.. muahh sikit

    ReplyDelete
  17. Salam pergenalan.. Nama Saya jalalboy dan Ini laman Web saya http://adf.ly/bC0Rz.. Harap jika ada salah silap dapat perbetulkan dan bantuan dapat diberikan http://adf.ly/bC0TQ

    ReplyDelete
  18. i'm sorry i'm sorry...i'm sorry....
    long time tak singgah sini..hamir seminggu lbih kot..apakah akak masih ingat dgn aiman arif?sobs...sobs..sobs..sobs... T_T

    WAHHHHHH...anak tggal ye...mesti spesial gila layanan tuh.....rasa nak tampar dan lempang terus nicky minaj kat gambar atas tuh..HAHAHAHAHAHAHA....

    ReplyDelete
  19. makasih mas infonya dan salam sukses selalu

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook