Snek berkhasiat selepas moreh!

Monday, July 07, 2014


Assalamualaikum. Hai korang.

Baru balik dari tarawikh ke? Mesti lapar kan lepas solat tarawikh 8 rakaat? Selalu korang makan apa je untuk kudapan? Murtabak? Roti Jala? Puding karamel?

Takde lah. Saja tanya. Sebab kekadang aku pun makan benda-benda macam tu jugak. Sesekali nak juga tukar selera kepada makanan berkhasiat sikit.

Haritu mama aku pergi Tesco nak beli groceries. Dia belikan sekali Garden Salad. Dalam Garden Salad tu kan, disertakan sekali fruton and Thousand Island.

Bahan utama dalam Garden Salad ni mestilah salad. Ada salad warna unggu tu, and hijau. Erm, apa entah nama sayur dia. Ke salad je? Haha.



Kena simpan dalam peti sejuk barulah sedap nak dimakan. Segar gitu. Lepas dah campurkan Thousand Island and fruton tu dengan salad, korang just shake untuk sebatikan sos dengan fruton. Lepas tu, ngap! Eh, baca Bismillah dulu. 


Makan Garden Salad cukup sesuai untuk buat alas perut. Sesuai sebelum kita tidur. Takkan lah nak tidur dengan perut yang maha kenyang kan? *kekening*

Harga dalam RM6.00++ kot sebekas. Tak tahu berapa harga dia. Mahal, tapi, sekali sekala nak cuba benda baru dan berkhasiat kan, berbaloi!

Disclaimer: Garden Salad tidak men-sponsor post ini. Haha. Saja nak share dengan korang snack yang baik untuk kita. 

You Might Also Like

9 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. wahh!! macam sedap jeee,,,kena cari jugak lepas ni! :DD

    ReplyDelete
  2. jom ke blog syira..banyak baju cantik2, produk kecantikan dan kesihatan serta giveaway menarik ^_^

    ReplyDelete
  3. Lepas terawih den xmakan apa-apa pon.. selalunya aku makan roti dengan jem nutella jer.. hehe mknan orng bujng.. kuikui

    ReplyDelete
  4. Nampak macam sedap tuuu. Hee

    ReplyDelete
  5. adeh. saya bab-bab salad ni macam tak berapa sangat. sobs. tapi tengok orang makan macam sedap je. hehehe

    ReplyDelete
  6. Salad! Febret kakak ana. Huhu. Nyum2

    ReplyDelete
  7. bagus mkn makanan berkhasiat

    ReplyDelete
  8. tak pernah beli n makan pon salad ni..

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook