Rakyat Malaysia kaki stalker?

Wednesday, July 16, 2014




Assalamualaikum. Hai semuaaa!

Aaaa, panas.. panasss...

Panasss kes #CDM25 ni haaa. Mana taknya, harini sehari suntuk aku dengar pasal #CDM25 jeee.

Nak tahu apa yang paling best?

Rakyat Malaysia berjaya menjejaki #CDM25 sehingga tahu rumahnya di mana!

Haaaa, bahaya tak? Bila dah dapat tahu rumah, Facebook, tempat kerja, habislah privacy seorang minah yang bernama Kiki Kamarudin. Dengan tempat kerja (Kerja Kahwin) boleh kena tempias sekali.

And aku ada jugak stalk Facebook Kiki Kamarudin. Banyak jugak post dia yang nak mintak maaf semua. It is like defending herself why she did that. But to me, she still thinks she is innocent.

Aku malas nak bagi link Facebook, gambar rumah dia, maklumat diri dia semua. Sebab aku taknak blog aku naik page views sebab hal dia. Lagipun, kat Facebook pun dah banyak maklumat pasal dia. Pandai-pandai lah cari.

Tapi itulah, nak buat macam mana kan? Nasi dah jadi bubur. Setiap perbuatan, ada akibatnya. Tapi bagi aku, perbuatan dia teruk, akibat dia lagi maha teruk. Bagi aku, itu melampau apa yang dia dah buat.

Sekarang dia perlu cacian, makian, troll rakyat Malaysia. Bertabah sahajalah.

Uncle tu dah maafkan dia. But, nak dapat hormat rakyat Malaysia, ermm, susah kot. Tunggu lah kes ni reda dulu, baru orang boleh lupakan.

Macam yang aku cakap kat atas,

Setiap perbuatan ada akibatnya. Setan dah kena ikat. Jadi, apa yang tinggal? 
Nafsu amarah. 

Dan kepada blogger, kalau dapat maklumat tentang Kiki Kamarudin, mohon jangan up dekat entry. Takut Kiki Kamarudin boleh saman malu di atas penyebaran maklumat peribadi dia. Note this.

Viral. Hanya sekejap. Tapi, kesan dia, berpanjangan.


You Might Also Like

14 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. betul, setuju! setan memang dah xde skrg ni...diri kite je lagi... sepatotnye dulukan budi bahasa dengan hormat, sebelum buat ape2...malu kt orang bile jadi cmnie... :D

    ReplyDelete
  2. sebab kes dia meroyan nih ku dapat idea buat comix
    apa2pun doakan dia betul2 berubah

    ReplyDelete
  3. Kiranya rakyat Malaysia nie layak jadi agent CIA atau FBI kan... Cam kisah pak cik guard dulu ^_^

    ReplyDelete
  4. parodi lagu tu akak suka.. teringat parodi kangkung dulu.. apa pun semua ni jgn bongkak dan takbur... Allah skang bagi cash je kat kita...

    ReplyDelete
  5. sy join GA n follow awk dah. :)

    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. @Hans
    komik u mmg thorrbaikk..haha

    ReplyDelete
  7. baru ingat nak buat entry pasal dy..hehe

    ReplyDelete
  8. baru ingat nak buat entry pasal dy..hehe

    ReplyDelete
  9. erm betol tu dik..sepatutnya berfikir dulu sebelum bertindak.tu sbb org tua ada kata sbb mulut bdn binasa.

    ReplyDelete
  10. rakyat malaysia memang kaki stalker. teringat pulak pada someone.. sngop stalker nadya smpai tempat keje.. dahsyatt tol..

    errr msti perempuan tuu sekarang da myesal kan.. smua org da tahu, alamat uma, tempat keje. pehhh..

    ReplyDelete
  11. Kih3. Ganas kut perempuan tu. Tak berani ah nak up entri sal dia. Tak pasal2 blog ana naik menjulang2. Keh3

    ReplyDelete
  12. baru tengok dua video dia minx maaf, satu kat ntv7 tu, satu lagi kat MetroTV. Urgh, so people nowadays, make mistakes, got taped, video gone viral, popular terus, menyesal, say sorry? urgh, muak dah. Utk Kiki, lucky u Uncle tu maafkan, *Scha, tak payah nak amik hati org Malaysia, org Malaysia skrg ramai hati busuk je, plus dh ramai sgt ostad/ostazah online.

    Al-Fatihah utk kes tergempar, MH17 tg terhempas di Ukraine

    ReplyDelete
  13. ha'a. syaitan tak ada, kita sibuk pula jadi pengganti.

    Malaysia kalau bab STALK and MENGANJING orang nombor satu. kalau suruh buat benda lain tu, hmmm... tak semua mmapu.

    ReplyDelete
  14. betul tuh....bila jd viral memg smp ke akar umbi la dicarinya

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook