Advanced birthday maybe?

Saturday, July 19, 2014


Assalamualaikum. Hai semua.

Maaf, beberapa ni tak dapat sangat nak ber-blog-walking. Ingat tak cousin aku yang sakit dekat ENTRY INI?

Haaaa, perkembangan? Makin menurun jumlah plateletnya. Padahal dah minum 100 Plus, minum air kosong dan jugak makan sup ketam. Jumlah platelet makin turun. Solusi? Masuk air dan esok datang semula untuk ambil darah. Penat jugaklah beberapa hari lepas mengambil cousin dari sekolah, hantar ke klinik kesihatan dan menghantarnya balik ke sekolah semula. Takpelah. Dah anggap macam adik sendiri. Pahala ada, Insya Allah.

Haaa, dua hari lepas kan, kekawan ajak pergi berbuka kat Nasi Arab Al-Ulfah terletak di Taman Guru, Senawang, Negeri Sembilan. Ermm, makanan not bad. Harga pun not bad. Kuantiti tak sebanyak macam Nasi Arab Damsyik Seremban. Damsyik lagi sedap mungkin. Nanti aku makan, aku cuba bandingkan rasa dan kuantiti.


Selepas makan dan solat, kami pun berjalan-jalan lah di Bazar Senawang. Aku rasa Bazar Senawang tu lah bazar paling besar pernah aku pergi. Tak teroka habis lagi. Macam-macam ada. Selepas dah macam penat ronda-ronda, kami pun pergi Secret Recipe. Sebenarnya pergi sana sebab sejuk sikit and nak ambil gambar je motifnyaa. Hahaha. 

Makan aiskrim kotak. Sedap and murah!

Memandangkan birthday aku next week dan depan mata dah ada tiga potong kek, so dorang cadang buat pre-celebration birthday. Haha. Kemain. Jadilah. Mintak kat SR 3 batang lilin. Spontan gila. haha. 

Sayang betul aku dengan dorang ni. Bila balik rumah je, memang doranglah yang akan aku cari. Sebab kebanyakan kawan-kawan UMP, semua duduk jauh. So, schoolmate jugak akan aku cari kalau nak keluar jenjalan. 




Sabtu pagi kena kemas rumah. Sebab minggu depan dah nak raya. Kena buat jugak! Cepat je kan dah nak raya? 

Eh, korang dah beli kelengkapan raya ke? Ingat next week nak try buat kuih raya. Harap-harap menjadi. Hhee. Amin amin amin. 

#PrayForMH17

*Thanks Abg Norazlan Kassim for this pic*

Pelbagai dugaan buat Malaysia pada tahun ini. Semoga Allah sentiasa melindungi Malaysia. Amin amin.

You Might Also Like

9 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. kesian cousin akak. semoga dia cepat sembuh. insya-ALLAH. amin.

    wah, sedapnya nasi arab tu. ramai pula makan nasi arab bulan puasa ni. nak makan juga la. hehehe..

    kalau macam tu, saya pun nak ucapkan happy birthday in advance. semoga panjang umur, semoga dimurahkan rezeki. semoga mendapat jodoh yang akan membimbing sis ke syurga ALLAH. ^^,

    p/s : sis comellah. >.<

    ReplyDelete
  2. happy birthday in advance. be happy always. :)

    ReplyDelete
  3. kesiannye kazen scha.. moga2 cpt pulih.. cian die..

    adehh singgah sini time tgh hari pns terik. nmpk pulak nasik arab.. huwaaaa laparnye T____T

    wahwahwah nk wish hepy befday in advance jugaklah ceni hehe

    smoga sntiasa sihat + ceria slalu ye scha :)

    ReplyDelete
  4. lor sepupu ke..akak igt scha yg kne....

    bestnye mkn mkn ngn kengkawan

    ReplyDelete
  5. wah... ayam yg sangat lazat...

    ReplyDelete
  6. Wah, ada pre celebration birthday yer ;)

    ReplyDelete
  7. ciannya.. pose2 kena demam.. dugaan. smoga cepat sembuh laaa...

    amboi kak.. sodapppnya kek tuuu.. happy birthday kaka comel! smoga dimurahkan rezeki.. kawen nt jemput. hohoho

    ReplyDelete
  8. Smoge cousin k.scha cepat sihat. :) untung laa ade kazen baik yg sanggup ulang alik klinik dan sekolah.

    ReplyDelete
  9. Nasi arab tu agak menyelerakan.

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook