Tempatan Fest 6.0 and Bubbles at Teluk Cempedak, Kuantan

Sunday, May 04, 2014



Hai. Petang semalam puas betul main bubbles kat Pantai Teluk Cempedak. Tak tahu pulak main bubbles ni kemain seronoknya. Kalau lah tahu main bubbles ni kemain seronok, dah lama dah mainnnn! Hahahhaa

Best gila main bubbles kat tepi pantai. Kena ambil yang kecik punya sebab angin kuat. Kalau besar, nanti cepat pecah. Tak syok ah main and then kena air sabun tu kat muka. Duhh.

Well, masa main ni ada Tempatan Fest 6.0 kat TC. Then, ada macam busking sikit. Masa busking tu, kami sempat buat bubbles. Ala-ala macam background bubbles gitu. Dah lah ada majlis perasmian time tu, dengan VVIP sekali nak pecahkan bubbles tu.

And budak-budak pulak,

'Tengokk tu. Bestnya tengok akak tu main belon.'

Kami kira at the center of attention jugaklah sebab time tu kami je yang main bubbles. Mula-mula tu memang tak reti sangat main. Bila dah reti, kemain syok lah main bubbles. Dah tak pandang sekeliling dah. Hehe. 

And bercakap pasal Tempatan Fest 6.0

Untuk pengetahuan korang, Tempatan Fest 6.0 ni bertujuan untuk mengumpulkan vendor-vendor clothing anak-anak tempatan. Macam-macam jenis design ada. Wuuuuu~

Senarai clothing anak tempatan. 

Acara ni bagus cuma harga yang ditawarkan like what the? 

Korang bayangkan tshirt design, harga dia RM60.00 sehelai! Kalau RM30.00 aku boleh terima lagi. Tapi, ini tidak. *tepuk dahi*

Ataupun, kualiti kain dia okay? Design dia lain dari yang lain? Hmmm. Aku dah pernah tengok ada yang kualiti dia kurang even mahal gila. Sebagai contoh, ada yang design dia boleh tercabut selepas sekali pakai. Pakai sticker ke? Design? Yes. Ada yang cantik-cantik. But ada yang simple gila design and harga RM60. Baju TwtUMP aku lagi murah and tahan quality nya. *meroyan*

Plus, takde big plus size. Paling besar pun XL. I need bigger than that :3

Alih-alih aku beli landyard je. Ada yang murah, ada yang mahal. Takpelah. Goodies katanya. Haha. Tak mampu lah nak beli sehelai tshirt RM60. Yer. Memang aku nak support. But, the price don't you think mahal bebenor? 


But, terpulang kepada pengemar baju-baju macam ni. Duit korang, bukan aku. Maybe certain brand je, bukan semua. Apa2 pun, kita kena support brand anak tempatan okay. Kalau brand tu bagus, memang aku puji, kalau tidak, bye-bye lah :)

 Akhirnya, aku main bubbles nak sedapkan hati. Muahahahahaha. Stress you alls. 


Bye. Assalamualaikum.

P/s: Rasa nak bukak clothing sendiri yang memenuhi citarasa seorang Syazana dan mereka-mereka yang plus size! 

You Might Also Like

16 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Macam mana yer rupa TC sekarang nie, masa kecik je pernah sampai sana. Memang syok main bubble kalau dapat tengok bubble tu terbang tinggi... Zumal balas kunjungan dan follow sini :))

    ReplyDelete
  2. woahh ini kalau dapat kat Jelita mmg tak balik umah la mengejar bubble.

    ReplyDelete
  3. bestnye main bubble.. aytt tak pernh main..huhu. btul tshirt 60 mahal sangat.. btw landyard tu cool


    haii :) jejalan dari gr0up produk review n follow sini

    ReplyDelete
  4. hye kita follower awak yg ke 1214. . hehe btw blogwalking from produk review and salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  5. hye kita follower awak yg ke 1214. . hehe btw blogwalking from produk review and salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  6. bestnya dapat main bubbles

    ReplyDelete
  7. all the best dear with the cita2.. :)

    cantik nye gmbor2 :)

    http://www.norainyusoff.com

    ReplyDelete
  8. Alololololo seronotnyeeeee main buih sabun...

    bubble bubble bubble sukenye.. kalo zarra nampak cm ni cnfrm dia nak.

    ReplyDelete
  9. Yes tempatan fest penuh dengan peniaga Instagram. Ada yang bagus-bagus dan ada yang cekik darah.

    Aku rasa nak letupkan belon tu.

    ReplyDelete
  10. wahh seronoknya main bubble besar² camtu :)

    salam perkenalan dari group projek Legacy Secret Product :)

    ReplyDelete
  11. ok jeles. nak main bubbles tu jugak! :D

    ReplyDelete
  12. Bestnya. Part bubble tu yg best. Hihi

    salam perkenalan :-)

    ReplyDelete
  13. kalau harga luar kemampuan kita bagi moral support je la kan.. kekekeke

    ReplyDelete
  14. dah lama teringin nak main benda ni.... tapi xberkmpatn lg T______T huuu tepi pantai cm lg best jerr

    ReplyDelete
  15. Seronoknye main bubbles kt tepi pantai

    ReplyDelete
  16. macam menarik je main belon tu.

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook