#SchaBeauty -- Review on Maybelline Mineral Pure BB Mousse and The Jewels Lipstick

Saturday, February 22, 2014


Assalamualaikum. Haiii. Harini nak buat review sikit daripada Maybelline. 

Well. Aku dikira agak bertuah sebab dapat produk ni daripada Beauty Blogger, Carinn Tan, http://extraordinarinn.blogspot.com/ sebab amoi cantik ni buat giveaway kat blog dia, http://extraordinarinn.blogspot.com/2014/01/my-first-giveaway-maybelline-products.html. Hadiah dia menarik kot. Siapa yang tak nak join. Cara nak masuk pun simple, just comment! Tak payah buat blog post semua tu sebab aku sejak azali ada sikap pemalas nak menulis. Mihmihmih. Just cuba. Kalau ada, ada lah. Disebabkan terlampau busy yang amat, aku hampir lupa nak tengok balik pemenang dia. Lasty, Carinn yang PM kat Facebook tanya pasal GA ni. Haha. Terkejut besar kot alih2 nama aku ada kat SINI. Hihi. Happy to the max!

Dengan kesabaran yang maha tinggi untuk hadiah tu sampai di tangan aku, akhirnya berjaya jugak selamat sampai. Terpaksa beralamatkan di UMP since dah balik UMP tercinta time tu. Apa2pun, lega sebab tak ada kerosakan kat hadiah tu. Pheww. 

Let's unboxing!


The gifts and the lovely card :)


Product: 1433, Pink Tourmaline. The Jewels by Color Sensational

Review: Love the simple packaging. Exclusive. Apa yang aku perasan tentang lipstick Maybelline, rasa dan bau gincu mereka hampir sama. Cuma warna sahaja berbeza. Tak terlampau 'pigmented'. Sesuai untuk gadis yang gemarkan gaya manis dan lembut. Warnanya sedang elok or just nice. Jadi, pastikan ada dalam koleksi korang. Wajib ada!

Rating: 9/10

Next!

Product: Pure BB Mineral Mousse

Review: With BB cream, you can SKIP FOUNDATION and straight away apply powder. Apa yang berbeza produk ini dengan BB krim yang lain ialah, BB krim ini dalam bentuk 'mousse'. Seakan-akan buih dan sangat ringan. Cara penggunaanya sama sahaja dengan foundation. Dan hati-hati semasa picit keluar, agar tak terlebih picit seperti gambar di bawah. Lagi satu, cepat applykan di muka sebab dia senang oxidize. 

Tips: Better use a fluffy brush and it will be easy to apply on. This product suits with a pale face and wanna make your face like its been tanned. And its greatly covered your redness, minimized your pores and gives you a healthy look. To me, its perfectly okay. Must added to your makeup's list :)

Rating: 8/10



Malangnya, tak sempat nak ambil gambar bila guna produk ni. Ahhh. Bummer. Cuba-cuba kat bilik je. Tak sempat nak keluar outing guna produk ni. So, next post in my Instagram maybe? We'll see. Hihi.

Lastly, thank you Carinn for organizing this awesome GA. Sorry if this post just an ordinary post. Newbie in this beauty area. Will improve time by time. Thanks a lot!



You Might Also Like

17 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. Eh.. Dari Universiti Malaysia Pahang ke?

    ReplyDelete
  2. wah2.. hadiah best kot. tahniah! :D

    ReplyDelete
  3. waaa bestnyaa, amal mmg pngguna maybelline :))

    ReplyDelete
  4. you are lucky to win it! awwwh !

    ReplyDelete
  5. Tahniah dear,
    Jika berminat untuk menang LIp balm yg comel berbentuk cupcake meh join giveaway sis, cepat join sebelum sis tutup giveaway
    http://notamanjaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Tahniah dear,
    Jika berminat untuk menang LIp balm yg comel berbentuk cupcake meh join giveaway sis, cepat join sebelum sis tutup giveaway
    http://notamanjaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. macam syok la nengok bb mineral tuu...macam sabunn..

    ReplyDelete
  8. akk tak pakai sgt mekap ni... malas nak cuci memalam...hheee... tapi kawan akk yg pakai bb cream ru memang suka sgt lah...

    ReplyDelete
  9. akak suka pakai bb cream jugak tapi yang keluaran korea .. ^_^ easy to apply dan tak payah pakai bedak

    ReplyDelete
  10. havoc nye hadiah dia.. tahniah..

    ReplyDelete
  11. havoc nye hadiah dia.. tahniah..

    ReplyDelete
  12. fuhhh... yang mana suka makeup ni mmg untung ler
    so how yang bbmousse tu ? gambar ?

    ReplyDelete
  13. eh suka la BB cream jenis mousse ni..penah try guna yg adik sy punya..best la..^^

    ReplyDelete
  14. wah, lucky betul..tahniah2, hihi sy xpenah pon dapat hadiah2 macam nie.. =(

    ReplyDelete
  15. yeayy.. pengguna maybelline juga ! tahniah scha :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook