SchaBeauty

#SchaBeauty -- Review on Maybelline Mineral Pure BB Mousse and The Jewels Lipstick

Saturday, February 22, 2014


Assalamualaikum. Haiii. Harini nak buat review sikit daripada Maybelline. 

Well. Aku dikira agak bertuah sebab dapat produk ni daripada Beauty Blogger, Carinn Tan, http://extraordinarinn.blogspot.com/ sebab amoi cantik ni buat giveaway kat blog dia, http://extraordinarinn.blogspot.com/2014/01/my-first-giveaway-maybelline-products.html. Hadiah dia menarik kot. Siapa yang tak nak join. Cara nak masuk pun simple, just comment! Tak payah buat blog post semua tu sebab aku sejak azali ada sikap pemalas nak menulis. Mihmihmih. Just cuba. Kalau ada, ada lah. Disebabkan terlampau busy yang amat, aku hampir lupa nak tengok balik pemenang dia. Lasty, Carinn yang PM kat Facebook tanya pasal GA ni. Haha. Terkejut besar kot alih2 nama aku ada kat SINI. Hihi. Happy to the max!

Dengan kesabaran yang maha tinggi untuk hadiah tu sampai di tangan aku, akhirnya berjaya jugak selamat sampai. Terpaksa beralamatkan di UMP since dah balik UMP tercinta time tu. Apa2pun, lega sebab tak ada kerosakan kat hadiah tu. Pheww. 

Let's unboxing!


The gifts and the lovely card :)


Product: 1433, Pink Tourmaline. The Jewels by Color Sensational

Review: Love the simple packaging. Exclusive. Apa yang aku perasan tentang lipstick Maybelline, rasa dan bau gincu mereka hampir sama. Cuma warna sahaja berbeza. Tak terlampau 'pigmented'. Sesuai untuk gadis yang gemarkan gaya manis dan lembut. Warnanya sedang elok or just nice. Jadi, pastikan ada dalam koleksi korang. Wajib ada!

Rating: 9/10

Next!

Product: Pure BB Mineral Mousse

Review: With BB cream, you can SKIP FOUNDATION and straight away apply powder. Apa yang berbeza produk ini dengan BB krim yang lain ialah, BB krim ini dalam bentuk 'mousse'. Seakan-akan buih dan sangat ringan. Cara penggunaanya sama sahaja dengan foundation. Dan hati-hati semasa picit keluar, agar tak terlebih picit seperti gambar di bawah. Lagi satu, cepat applykan di muka sebab dia senang oxidize. 

Tips: Better use a fluffy brush and it will be easy to apply on. This product suits with a pale face and wanna make your face like its been tanned. And its greatly covered your redness, minimized your pores and gives you a healthy look. To me, its perfectly okay. Must added to your makeup's list :)

Rating: 8/10



Malangnya, tak sempat nak ambil gambar bila guna produk ni. Ahhh. Bummer. Cuba-cuba kat bilik je. Tak sempat nak keluar outing guna produk ni. So, next post in my Instagram maybe? We'll see. Hihi.

Lastly, thank you Carinn for organizing this awesome GA. Sorry if this post just an ordinary post. Newbie in this beauty area. Will improve time by time. Thanks a lot!



SchaReview

#SchaReview -- Pelancaran Butik Sincerelybyushawls, Bangi

Monday, February 03, 2014


Assalamualaikum. Haiii. Sihat? Kalau sihat, Alhamdullilah.

Ni haaa. Ada cerita sikit nak kongsi pasal satu butik ni. Khusus untuk golongan remaja yg berumur 40 ke bawah.

Pada 31 Januari 2014 yang lepas, sebuah butik yang diberi nama Sincerelybyushawls (SBU) telah dilancarkan dengan havocnya di Bandar Baru Bangi. Kenapa aku kata havoc? Sebab pengunjungnya yang terdiri daripada kalangan remaja terutama 30 tahun ke bawah, telah beratur sejauh 1 km (lebih kurang) untuk  membeli-belah. Lebih kurang 500 ++ yang datang rasanya sebab door gift sebanyak 300 licin sebelum turn aku.

Sepatutnya dibuka pada pukul 11 pagi, tapi, disebabkan pengunjung ramai sangat, mereka terpaksa buka lebih awal. Nampak tak betapa meriahnya? Hmm. Tak percaya lagi? Meh, tengok gambar.

Ini baru sebahagian di luar, kalau kat dalam? Dah macam launching butik Fareeda.

Aku bersyukur sebenarnya tak masuk awal. Kalau tak, konpem aku lemas dalam tu. Disebabkan ramai orang sangat, air-cond tak terasa sangat. Lemas jugaklah. 

Aku beratur selama 1 jam setengah kot. Lebih kurang. Barulah dapat masuk. Bila masuk jeee, aku cecepat pergi kaunter tudung. 

Eh, kejap. Korang mesti tak tahu apa Sincerelybyus ni jual kan? Basically, dorang jual tudung square shawls yang sangat selesa, mudah dibentuk dan mempunyai banyak corak yang cantik-cantik dan sesuai dengan remaja. Kain fabrik tudung itu sendiri yang tak perlu digosok atau di letak 'starch' menjadikan tudung keluaran SBU menjadi pilihan anak-anak muda. 

Selain itu, SBU juga menjual kimono cardigans, glitter shawl, cookies, socks, skirts, kasut, beg dan juga fish eye lens, casing handphone dan monopod. All in one! SBU hanya menjual tudung sahaja, tapi, mereka menjemput masuk inhouse brands untuk jual barangan di butik mereka. Perfect kan? Macam semua yang korang nak semua dalam satu butik! 





Haaa, yang stokin di atas ni, di jual oleh Irine Closet by Irine Nadia Marcello! Murah dan senang di bawak berwuduk. Alhamdullilah.


Baju-baju yang comel ni oleh FSYN by Nisa Kay


Inilah square shawls yang menjadi pujaan ramai termasuklah aku. Sampai enam helai borong. haha.
Harga? RM25/sehelai sahaja. Worth every penny. Percayalah aku yang comel ni. Sekali beli, mesti nak beli lagi! Cewahh!


Rembatan tudungku pada hari kejadian. hehe. Senang nak matching baju katanya. 

Ohh. SBU ni juga terkenal di kalangan artis. Kira famous lah jugak. Nak tahu siapa?


Najwa Latif dan kakaknya, Ika Latif
Ainul Aishah.

Baiklah. Mesti korang semua rasa teruja kan? Aku pun sama. Rasa nak shopping sana lagi. Habis duit den kang. Paghah, paghah. Butik SBU ni ada dua, iaitu di Shah Alam dan Bangi.



Landmark di Bangi ialah, di belakang Kompleks PKNS Bangi, bersebelahan dengan JM Briyani dan Abdullah Chan. Senang je nak cari. Kalau tak dapat cari, gunakan teknologi smartphone anda contohnya WAZE. Insya-Allah, sampai. Kalau tak sampai, engkorang buang apps Waze tu. Kidding. 

Founder and owner SBU, Nora (dua dari kiri) bersama keluarga tercinta. 

Jangan lupa follow Instagram Sincerelybyushawls,


Semua gambar di atas di ambil daripada Instagram SBU dan juga aku, SCHANAZRI_

Selamat mencuci mata di sana! 


Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook