#SchaTravelog -- Sungai Lembing, Pahang.

Thursday, January 23, 2014


Haii. Taraaa. Kemain tak tajuk? Siap ada hashtag bagai kan. Saja nak bagi hashtag untuk setiap entry yang aku pergi jenjalan atau holiday. Jenuh jugak mencari hashtag yang sesuai. kakaka. Okay lah tu kan?

#SchaTravelog -- Sungai Lembing, Pahang.

Baiklah. This was unplanned. Aku suka benda yang tak dirancang sebab benda tu best. Cubalah try. Selalu jugak buat. Pergi je. Kalau ada, ada. Kalau takde, balik. Tak patah hati sangat kan? Pernah je rancang perjalanan, tapi, tak sampai-sampai pun. I'm sad. :(

My roommates asked me to join them for a quick BBQ at Sungai Lembing. Since, I don't have much plan instead of lazing around at the hostel, I agreed to their plan. Bosan ah duduk dalam bilik. Tak berkembang otak aku. Seriously. 

Actual plan: UMP --> Sungai Lembing --> Muzium Sungai Lembing --> UMP
What really happened: UMP --> Sungai Lembing --> Teluk Cempedak --> Taman Kerang (Kuantan's town) --> UMP

See. Menyimpang jauh dari plan asal kan?


For this post, aku nak cerita pasal Sungai Lembing je sebenornya. Kalau aku tulis aktiviti seharian, cramp jari-jemari aku menaip. hik

Sungai Lembing boleh dikatakan popular bagi penduduk Kuantan dan pelajar UMP khususnya. Jalan nak pergi ke sana tidaklah susah mana tapi, amatlah susah bagi aku nak explain kat sini. Sebab dia kena masuk jalan kampung sikit, lepas tu jumpa tanah kubur and then barulah jumpa Sungai Lembing. 

Kawasan sungai ni besar sebenarnya and sesuai untuk BBQ, memancing dan mandi-manda. Airnya jernih sebab air sentiasa mengalir. Ada kawasan yang bahaya untuk mandi sebab arusnya kuat dan agak dalam. So, siapa yang bawa keluarga, mohon hati-hati yerrr.

Ohyer .Kawasani  takde tandas atau bilik persalinan since its free kot. Takde siapa yang nak jaga. But, no worries. Ada surau yang berdekatan. Masuk pekan sikitada masjid. 

Jom, layan gambar sekitar Sungai Lembing.





Ini barulah dikatakan BURGER BAKAR!





Percayalah yang kami, semua perempuan naik kereta oldskool ni. Power okay. Mesti ada orang akan pandang dua kali sebab kat dalam semua perempuan. Bukan senang nak tengok taw. Yelah kan. Lelaki mesti ingat perempuan tak suka dengan kereta lama. Tapi, kami okayy je. Rare gitu! Haha

Akhir sekali. Perjalanan kami pada hari tu semuanya berjalan lancar. Risau jugak mula2-mula sebab cuaca mendung je. Nasib baiklah tak hujan. Syukur Alhamdullilah. 

Ada tinggal lagi satu semester kat UMP, so, nak habiskan jelajah bumi Kuantan sepuas-puasnya. Banyak lagi tak explore sebenarnya. Moga Allah permudahkan. Amin.

The end of seventh semester. And, holiday mood is ON! 



You Might Also Like

9 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. burger bakar yg mmg terbakar,..klass tol...hihih.lawa keta tuu

    ReplyDelete
  2. wahhh ...macam besttt je tempatnya,akak org pahang pun tak penah sampai,maklumlahhh jauh nun di lipis...salam kenal,jemput singgah myputer21.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. cantiknya view sungai lembing..

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah dari bunda...
    Nampak cantik pemandangannya...air sungainyer jernih...nampak batu2nyer...

    ReplyDelete
  5. waa lain kali boleh pergi ni ^^

    ReplyDelete
  6. orang pahang pon tak pernah sampai sini lagi.. macam mana ni cik scha? hehe.. i wish i can go there some day.. :)

    ReplyDelete
  7. kihkihkih
    momoy pun teringat zaman study outing naik kete mmg old school habis. siap ada langsir lace-lace lagi dalam kereta. hahaha

    ReplyDelete
  8. syoknyaa berkelah tepi sungai cenggini. siap bbq lagi :)

    ReplyDelete
  9. wah bestnya jelajah pahang. nina je xpernah ke sana lg. setakat ni kalau plan bercuti mesti jd :) apapun best dpt hangout dgn kwn2

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook