The Butterfly Project - Beauty Bloggers

Tuesday, October 29, 2013


Assalamualaikum. Hai. 

Sejak dah pandai main-main dengan barang makeup nihati teringin pulak nak review some beauty products. Those yang baru kenal Scha Nazri, aku ialah peminat tegar Michelle Phan. Kalau tak tahu, silalah Google. And Michelle ni bekerja dengan satu syarikat kecantikan, Ipsy

Ipsy ialah sebuah syarikat kecantikan di mana mereka menjual sample beauty products kepada mereka yang gemarkan makeup. Macam setiap bulan akan ada sebuah beg kecantikkan iaitu Glam Bag. Di dalam beg itu terletak macam-macam produk yang sesuai dengan harga yang ditawarkan. Dari hujung rambut ke hujung kaki gitu. So, pengguna boleh mencuba produk-produk baru di pasaran!  Satu bag tu dalam $10. So, dalam RM, lebih kurang RM30++ :)

Ipsy Glam Bag

Aku sebenarnya teringin nak langgan. Tapi kan, dah lah overseas, shipping dia susah sikit. And then, aku tak reti guna PayPal segala kejadah tu. Haha. So, luckily, aku terjumpa satu community digelarThe Butterfly Project - Beauty Bloggers or Butterflies!


Butterflies ialah bagi mereka yang gemarkan produk kecantikkan. Dan sejak aku menjadi Butterflies, aku diperkenalkan kepada Bag Of Love, di mana konsep nya adalah sama seperti Ipsy! Aaaaaa, bestnyaaa! Finally, I can test new products and blog it for you! Monthly subscriptions pun lebih kurang je macam Ipsy. Weehooo!


Macam ni lah rupanya dalam Bag Of Love

The Butterfly Project - Beauty Bloggers telah buat satu giveaway untuk Butterflies. And guess what, I've been selected for Halloween Beauty Bag Review! Yeayyy! Insya-Allah, lepas aku balik rumah nanti, aku akan review beauty bag itu! Tak sabar pulak nak balik rumah Isnin nii :)

Can't wait to know what inside these cool bags! 

And, this is my first attempt to be a beauty blogger (perhaps?) and must not forget the other interesting stuffs that occur in my life. So, to the girls and also boys, don't miss out my reviews. Mana lah tahu berguna jugak untuk korang :)


See you in my next post! 

You Might Also Like

21 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. good luck on your attempt..sy rasa mesti ramai blogger wanita kat luar sana yang boleh belajar something kat sini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. Weee Blogwalking ~
    Jom Singgah Blog saya , Jangan lupa Follow :)
    http://i-irufan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. berguna sebenarnya bagi 'boys'

    sbabnya.. bleh jadi penasihat pada 'girls'.

    :)

    ReplyDelete
  4. Wah, tahniah!
    sy bab beaty2 ni macam slow sikit. Hee

    ReplyDelete
  5. Wah tak sabar nk tnggu review.. kalau berbaloi n kena dgn hrganya boleh la try.. =D

    ReplyDelete
  6. Ok...nak google pasal produk Michelle Phan jap. 1st time dgr.

    Member akk pon ada join The butterfly project ni. Macam best jer. Tak sabar nak tunggu review.

    Salam perkenalan. Thanks sudi follow blog akk.

    ReplyDelete
  7. wah..luckynya..bukan senang nak dapat benda free kan? hihi tahniah2..

    ReplyDelete
  8. salam..
    wahh bestnyer..nak jgk..
    ^,^

    ReplyDelete
  9. addict dengar pasal beauty ni.. cam nk join jugak jer scha.. ngee

    ReplyDelete
  10. salam...cntik beg..bak 1 hihih

    ReplyDelete
  11. @Teena Tna Haha. Jomlah belajar sesama :)

    ReplyDelete
  12. @Lilynn Wifey Sham haaa, jomlah kakk! Kita together-together.

    ReplyDelete
  13. Can't wait for your review! :)

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook