best friend

Prank. Surprise. Dan sewaktu dengannya.

Thursday, October 31, 2013


Assalamualaikum. Haiii.

1.21 am, Thursday. Suppose I already sleep now. But, I'm still excited right now. Because this week only, I've got a chance to prank two of my best friends! Yeayy! Dah final year kan, have to make some funny memories with my friends yaww! Kang kalau tak buat, tak syiok lah senior year gituu!

Okay. The first prank. Victim, Intan Mohd. My very very very best friend! Sayang dia sangat! Tahu tak part apa yang paling dang sekali? Aku boleh pulak tersilap tarikh. Suppose 28 October. Aku pergi sambut 27 Oct. Haha. Sehari awall. Macam ni, malam 26 Oct tu, aku keluar. Alang2 keluar tu, aku memang nak belikan dia hadiah and kek untuk dia. Dah siap beli and balik UMP semula, aku tunggu lah dia balik dari discussion. Penat gilos nak tunggu dia balik. Pukul 1.30 kot dia balik. Semua kekawan aku dah give up dah nak surprise kan dia. Aku je masih semangat. Haha. Then, after dia balikk. Aku terjah je lah bilik dia. Bawak kek semua tu. Just a simple celebration. Aku harap dia suka. Hehe. Esoknya pulak, pakwe dia datang sini pulak nak suprisekan dia. Sweet gitu. Jeles bak hang! Haha.


Next, second victim is Aini Lee! Suka kawan dengan dia. Suka dengan pipi gebu. Suka macam-macam lah. Haha. Part ni best. Sebab prank bebetul dengan tepung plus drama sekali! Okay. Siapa nak baca, baca okay. Panjang sikit kot.

1) Intan suruh aku berlakon kononnya nenek aku sakit kat Seremban. Dan perlu balik Seremban malam ini jugak. Penat betul nak tahan gelak sebab kena buat muka cuak and sedih pada masa yang sama.
2) Aku pujuk Intan hantar aku ke Kuantan.. Tapi.. Intan takut sebab drive malam.. Ajak Aini keluar.. The point is ajak Aini keluar sebab kalau ajak dia pergi makan, konpem dia tak nak sebab dia dah kenyang..
3) Dengan beg ala kadar konon nak rush, aku suruh lah dorang cepat sambil buat muka cuak. Haha. Lepas dah berjaya bawak keluar Aini, kami ke stesen minyak.. Nak isi minyak sebab nk ke Kuantan.. Then, masa kat stesen minyak tu, aku bebuat tertinggal dompet kat bilik..So, terpaksa patah balik ke UMP..
4) Dalam bilik, aku text Nini, suruh diaorang get ready.
5) Dah ambil dompet, kami pun bergerak lah ke Kuantan
6) Tak keluar UMP pun, kereta Intan dah mula buat bunyi. Apa benda ntah yang bergegar. Macam-macam ah. Aku dengan muka cuak and gelabah dah meroyan sebab kereta Intan dah mula nak nampak problem.
7) Kami pun berhenti lah ketepi.
8) Call Nini. Mintak bantuan.
9) Nini and the geng dah sampai, apa lagii. Masa dia tengah leka tu, kami balinglah tepung kat dia, sambil wish HAPPY BIRTHDAY! hahahaa. Menjerit dia time tu. Unexpected kan? Aku nak gelak pun tak keluar dah sebab kelakor sangattt. 

Haha. Drama sangat kan? Aku pun tak sangka Aini boleh percaya bulat-bulat dengan cerita aku ni haa. Boleh jadi pelakon ni. Cewahh

Kesian Aini. Muahahaahaha *evil laugh*

Sayang sangat mereka-mereka ini :)

Antara salah satu prankers!

YeayyDah sekalikan dua event sekaligusPheww. Okay. Dah lepas release tension puas-puas, marilah kita menghadap Plant Design dengan penuh tawaduknya. Cepat-cepat habiskan sebelum Isnin depan sebab nak cuti dengan selesanya. Eh. Tak bolehLepas mid sem break, banyak kerja dan test menunggu. Sabar je lah dik non.

Kepada Intan dan Aini, Happy 22nd birthday. May Allah always bless you in your life and hereafter. Hope this friendship doesn't end after we graduate. Remember our 'angan-angan' taw! Haha

Take care korang. See you in my next post!

*This post ends at 2.21 am*


Butterfly

The Butterfly Project - Beauty Bloggers

Tuesday, October 29, 2013


Assalamualaikum. Hai. 

Sejak dah pandai main-main dengan barang makeup nihati teringin pulak nak review some beauty products. Those yang baru kenal Scha Nazri, aku ialah peminat tegar Michelle Phan. Kalau tak tahu, silalah Google. And Michelle ni bekerja dengan satu syarikat kecantikan, Ipsy

Ipsy ialah sebuah syarikat kecantikan di mana mereka menjual sample beauty products kepada mereka yang gemarkan makeup. Macam setiap bulan akan ada sebuah beg kecantikkan iaitu Glam Bag. Di dalam beg itu terletak macam-macam produk yang sesuai dengan harga yang ditawarkan. Dari hujung rambut ke hujung kaki gitu. So, pengguna boleh mencuba produk-produk baru di pasaran!  Satu bag tu dalam $10. So, dalam RM, lebih kurang RM30++ :)

Ipsy Glam Bag

Aku sebenarnya teringin nak langgan. Tapi kan, dah lah overseas, shipping dia susah sikit. And then, aku tak reti guna PayPal segala kejadah tu. Haha. So, luckily, aku terjumpa satu community digelarThe Butterfly Project - Beauty Bloggers or Butterflies!


Butterflies ialah bagi mereka yang gemarkan produk kecantikkan. Dan sejak aku menjadi Butterflies, aku diperkenalkan kepada Bag Of Love, di mana konsep nya adalah sama seperti Ipsy! Aaaaaa, bestnyaaa! Finally, I can test new products and blog it for you! Monthly subscriptions pun lebih kurang je macam Ipsy. Weehooo!


Macam ni lah rupanya dalam Bag Of Love

The Butterfly Project - Beauty Bloggers telah buat satu giveaway untuk Butterflies. And guess what, I've been selected for Halloween Beauty Bag Review! Yeayyy! Insya-Allah, lepas aku balik rumah nanti, aku akan review beauty bag itu! Tak sabar pulak nak balik rumah Isnin nii :)

Can't wait to know what inside these cool bags! 

And, this is my first attempt to be a beauty blogger (perhaps?) and must not forget the other interesting stuffs that occur in my life. So, to the girls and also boys, don't miss out my reviews. Mana lah tahu berguna jugak untuk korang :)


See you in my next post! 

Black is not sad ...

Sunday, October 27, 2013


Haiiii!

A phrase to think :)

Black is not sad. Bright colors are what depresses me. They’re so… empty. Black is poetic. How do you imagine a poet? In a bright yellow jacket? Probably not.
Source: Tumblr

 What do you think about BLACK?


Perubahan drastik!

Saturday, October 26, 2013



Hai semua.

Bagi mana yang perasan kan, blog aku dah berubah wajah. Dulu dengan tema pink, hitam dan putih, sekarang pula, pink (mesti ada), baby blue dan putih! Kemain kau nak baby blue sangat.



Korang nak tahu aku tempah dengan siapa? Aku tempah dengan Cik Bulat. Cik Bulat @ Ain ni memang banyak ambil tempahan blog. And then, masa dia tengah free nak design blog tu, aku pulak memang tengah nak mula kembali aktif berblog. Haa, nampak tak jodoh kami? Hehe

Harga? Ya Allah. Full template ni dia charge murah sangat. Berbaloi rasa dengan harga macam tu. Full tempate without doodle macam ni, harga dia letak RM20 je. Serius. But, aku akan merindui template lama aku. Dengan template itu lah, aku menapak dalam dunia blog ni yang super duper fun ni! Thank you kak Whitey Mommy!

Okay. Itu je nak update. Phew. Banyak kerja pun sempat lagi nak berblog. Kerja banyak lagi ni haaa. 

Kalau ada sesiapa yang berminat, jangan lupa tempah dengan,


Kejamnya manusia

Thursday, October 24, 2013


Hai.

Aku tersentak sebenarnya atas kejadian yang menimpa seorang pegawai bank Ambank yang ditembak mati oleh pengawal keselamatan bank itu sendiri. Harapkan pagar, pagar makan padi. Ini lah jadinya apabila nafsu syaitan dah menggila dalam otak. 

Tragis betul aku tengok gambar mangsa. Aku dah tak nampak dah wajahnya yang sebenar. Ya Allah. Sungguh tragis. Dah lah pakai PUMP GUN. Mana lah tak terburai isi di dalamnya. 

Mangsa, Norazita bt Abdul Talib meninggalkan suami dan dua orang anaknya yang masih kecil. Aku tak tahu lah macam mana suami dan anak-anaknya menghadapi kematian insan yang tersayang. Tak dapat imagine. 

Bagi aku, gertak sahaja, sudahlah. Tak payah nak tembak sampai macam tu sekali. Kalau buat macam ni, sampai ke kiamat lah kau takkan aman. Aku bersimpati

Ya Allah, jauhkanlah syaitan dari menghasut umat Nabi Muhammad SAW Ya Allah. Sesungguhnya aku takut. Di mana je yang selamat

Mak aku selalu pesan, kalau nak pergi mana-mana, selawat lah ke atas Nabi Muhammad SAW. Insya-Allah, kita akan selamat. Insya-Allah.

Manusia, sampai tahap mana kekejaman mu? 



Kenapa lelaki negeri lain takut nak kahwin dengan perempuan Negeri Sembilan?

Thursday, October 17, 2013


Assalamualaikum. Haaaa. Tajuk macam agak berat kan? Tapi, ini hanya topik biasa-biasa je. Masa aku balik kampung hari tu, wan aku ada sentuh sikit pasal ni..

Yer. Ramai je lelaki yang kahwin dengan orang Negeri Sembilan. Itu pun sebab mereka  paham. Kalau tak paham, awal-awal lagi dah tolak makwe Negeri Sembilan ni haaa. 

Sebenarnya, orang muda jarang khuatir pasal isu ni, tapi, kebanyakan orang tua negeri lain takut sebenarnya nak kasi anak dia kahwin dengan perempuan Negeri Sembilan.

Begini sebenarnya. (Bagi yang tak tahu)

Memang adat pepatih lebihkan anak perempuan. Dan memang kalau pasangan bercerai, sang lelaki akan keluar sehelai sepinggang. Tapi, sehelai sepinggang dari harta PUSAKA nenek moyang keluarga perempuan. 

Kalau dari segi harta sepencarian sepanjang mereka berkahwin, barulah boleh sang lelaki tuntut hak mereka sebab itu harta SEPENCARIAN. Bukan harta PUSAKA.

Pusaka memang anak perempuan yang jaga. Diturunkan juga kepada anak perempuan. Sang suami tak boleh sentuh pun sebenarnya. Sebab harta tu bukan sang suami yang punya. Leulz

So, buangkan anggapan bahawa sekiranya kahwin dengan makwe Negeri Sembilan, kot2 bila bercerai nanti, keluar sehelai sepinggang. Eh, awak. Awak pandang harta ke pandang kasih sayang sebenarnya?

Akhir kata,

Hanya pakwe Negeri Sembilan je paham makwe Negeri Sembilan ni macam mana sebenarnya. 


Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook