Denda zaman sekolah yang pelik

Friday, August 31, 2012



Dulu masa sekolah ke menengah, ini jelah denda zaman sekolah yang aku paling ingat. Eh, excuse me okay. Saya tak nakal. Kekadang je nakal. 

Bila suasana dalam kelas bising gila, ketua kelas/penolong akan denda student yang bising pergi ke depan dan letak dua tangan kat dalam bulatan tu. Kalau stay situ sampai jenuh tangan tu takpelah. Ini tidak. Tak sampai dua minit dah boleh balik ke tempat duduk. 

Dan itu berulang-kali sampailah cikgu datang.
Sungguh tak munasabah betul denda tu.

-________-

p/s : Korang masih ingat lagi denda zaman sekolah?

You Might Also Like

11 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. xpnh kna dnda mcm tu..sy pnh dpt ketua kelas yg skema thap gaban msa form 1...xslap bbrp kali jgakla kitorg satu kelas kna jmur sbb dia report kelas bsing..hohoho

    ReplyDelete
  2. oowh ade ea.. hehe.. comel dendanya. haahaha.

    ReplyDelete
  3. haha. mmg tak tkt la dnda mcm tu
    kite dulu ketua kelas ugut nak ambik nama, then bg kt cikgu
    dan dan jugak ler kite ni behave
    haha

    ReplyDelete
  4. mase form 4 e'in ngan kwn2 kena denda bace yasin dpn dorm bdk lelaki sbb xpegi sembahyang terawih.. hehe

    ReplyDelete
  5. dulu kamceng dgn pengawas so selalu lepas kalau papehal hewhew

    ReplyDelete
  6. hoho....x sangka ada jugak denda cmtu..x penah kena lg n baru taw...


    dulu biasa denda kena berdiri atas kerusi jew..haha

    ReplyDelete
  7. ehhh ada ekkk denda camgitu...baru tau.. hehehe

    ReplyDelete
  8. hehe :D tak pernah plak kena denda mcm 2, huhu :)

    ReplyDelete
  9. a ah..saya pun pernah kena denda macam tu jugak dulu..hehe

    ReplyDelete
  10. wah...tak pernah dgr plak denda mcm tu....boleh praktikkan masa mengajar nanti hehehehe!

    ReplyDelete
  11. lol. dkt skola kite x delah pulak denda jenis mcm tuh ._. tp adelah bbrpe denda2 yg lain yg org kata lazim mcm berdiri atas kerusi ke... kena sebat bontot ke... xD

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook