Jejaka Idaman 2.0 oleh Lynnzay Affandy

Sunday, June 24, 2012



Siapa Lynnzay Affandy? Seorang penyanyi baru yang semakin meningkat naik! Bermula sebagai penari dan emcee sebelum menyertai group indie bernama Apple Juice. Setelah beberapa lama, Lynnzay mengembangkan sayapnya dan bergerak secara solo dan mengeluarkan single pertama bertajuk, Jejaka Idaman 2.0.


Jejaka Idaman yang dahulu dipofularkan oleh Raja Ema diberi nafas baru sesuai dengan selera anak muda zaman ini. Berduet bersama Juzzthin di mana Juzzthin menyanyikan bahagian rap. Cool!

Aku kenal Lynnzay melalui twitter apabila #TeamJejakaIdaman2.0 mengesyorkan dengar lagu Jejaka Idaman 2.0. So, aku pun dengarlah. Well, seriusly not bad. Rentak dia masih sama cuma diberi nafas baru. Sedap. Digabung dengan rap oleh Juzzthin memberi satu kelainan dalam lagu ni.


Tak percaya? Jom dengar. Then, korang bagi pendapat okay. Anak tempatan kot. Dengar dahulu. Dan beri komen. Boleh kan kekawan? :)


Hope Lynzzay Affandi akan sukses dalam bidang muzik! Insya-Allah, I will support you from the back.

Follow Lynnzay Affandy on Twitter >> Lynnzay Affandy
Like Lynnzay Affandy on Facebook >> Lynnzay Affandy
More about Lynzzay Affandy >> Lynzzay Affandy

^___^

You Might Also Like

23 DOA SCHA DAPAT KAHWIN

  1. thanx yunk sudi komen blog kita

    ReplyDelete
  2. besa2 jewk..

    tapi tak suka gaya dia dalam video klip

    agak over..

    ReplyDelete
  3. Video klip dia ini kalau di judge utk orang2 indie mmg terbaik la.tambah aku tau dia buat final edit sendiri.mana ada artis pompuan rajin nak mengedit video sendiri.so,credit utk lynzayy.walaupun saya harap lagi mahal video sbb lagu dah gempak.tapi kudos to ur effort.lagu,mmg takyah cakap la..lap the song,lap her very strong dari awal2 dia dengan senoritas dulu...hidop lynzay!

    ReplyDelete
  4. suka lagu raja ema tu..
    yang lagu baru ni lom dgr lagi.. nak donlod lah jap.. heee~

    ReplyDelete
  5. @Anonymous yeayy. suka anda menyukainyaaa!

    ReplyDelete
  6. @Cik Pulau haaa, dengar duluu. nanti cakap ngn kita okayy. :)

    ReplyDelete
  7. muke mcm michelle melodi..hehe..btw,nice song!

    ReplyDelete
  8. bolehlah untuk didengar. tapi lagi suka yg asal. hehee:D

    ReplyDelete
  9. dah penah dgr dah lagu nie.. best! :)

    ReplyDelete
  10. Woot wooot good effort! :D

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook