Jangan ingat muka minah salleh ni flawless sangat

Wednesday, June 27, 2012


Hai korang. Sihat tak? Kalau sihat, Alhamdullilah. Well, kat Seremban sekarang ni tengah hujan lebat gilaa. Tetiap petang macam ni, boleh mengundang kemalasan yang sangat. Last-last, katil lah jadi mangsa. Tidur yang sangat nyenyak. hik. Kalau makan megi time-time sejuk gini, memang ummphh lah! HAHA.

okay. dah kelaut.

Korang kenal Michelle Phan tak? Alah, yang selalu buat make up tutorial tu. Aku suka tengok muka dia. flawless. Takde jerawat langsung. Well, masa aku tengah usha video mekap dia sambil berangan, aku terjumpa satu video mekap ni. Diamond and Heels 114 oleh Cassandra Bankson. Korang tak kenal kan? Aku pun baru nak kenal dengan dia ni. 

So, apa yang menarik tentang dia ni?  Cuba korang tengok muka dia kat bawah ni.




Cantik kan? Bagi aku tulang muka dia agak cantik. Macam terletak lah gitu. Tapi, dalam salah satu video dia, dia telah meREVEALkan wajah dia yang sebenar. Sila lihat gambar di bawah.



Banyak kan acne kat wajah dia kan? Video ni pada tahun 2010. Tak tahu lah pulak kalau wajah dia dah flawless sekarang ni. 

Tapi, aku respect gila kat dia sebab dia berani menunjukkan wajah dia yang sebenar. Dalam video ni, dia tunjukkan macamana nak cover acne kat muka dengan hanya menggunakan foundation. Serius. Dia guna foundation yang sangat banyak. Kalau korang tak percaya, korang tengok sendiri okay.


Kesimpulannya di sini, bersyukur dengan apa yang Allah beri. Itu yang lebih baik. 

^___^


p/s : Nak pergi berangan pakai mekap macam Michelle Phan kejap. kekekeke

You Might Also Like

32 DOA SCHA DAPAT ANAK

  1. tulah memang boleh nak pakai mekap tebal2 tapi malas sangat. tu yang berusaha nak dapatkan kulit muke yang flawless tu. hehehe.

    ReplyDelete
  2. k.syaz pandai make up ea? ajar kite ajar kite! hee :P

    ReplyDelete
  3. jenuh la nk make up tebal2 nie.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. takyah kata dia je.. kbnykn retis pun muka cantik licin gebu sbb mekap gak. wakaka :p

    ReplyDelete
  5. terkezut (terkejut) sebentar. haha

    ReplyDelete
  6. soghang pun aku tak kenal. hehe


    tapi kagummmm O.O

    ReplyDelete
  7. Michelle Phan mmg selalu jugak kita tgk :) bestttt

    ReplyDelete
  8. wah. berbeza gila pakai foundation dan tak pakai foundation ._.

    ReplyDelete
  9. oh my english!!! teruknye muke die.....

    ReplyDelete
  10. @.nana. kita reti pakai bedak, celak and lipstick je awak. :(

    ReplyDelete
  11. @Jue Derella jenuh kan? tebal lak tu. adei.

    ReplyDelete
  12. @Fatihah kita lagi terkejut bila dapat tahu mula2. hik

    ReplyDelete
  13. @E'in Homai! Terkejut kann? tsk

    ReplyDelete
  14. haiysh,memang patut syukur dgn apa yang kita punya @@

    ReplyDelete
  15. YM paling suka Michelle Phan, :)sebab die natural...:)

    ReplyDelete
  16. okayy dah tengok video tuu.. err.. serius, bersyukur..syukur, syukur atas kurniaan Ilahi..

    terima kasih atas perkongsian timbul kesedaran dlm diri. Moga Allah kasih :) follow anda.

    ReplyDelete
  17. gosh.....pandainya dia guna mekap utk cover jerawat!

    ReplyDelete
  18. memang lain sgt muka nya..

    *hebatnya kuasa make up , hebat lagi kuasa Illahi :)

    ReplyDelete
  19. muka akan tambah teruk kalau kite letak foundation kot. nanti liang tersumbat, minyak terkumpul, jerawat bertambah. So, tonjolkan diri anda dan terima seadanya... :)

    ReplyDelete
  20. @Adibah Ishak terima kasih. Alhamdullilah. :)

    ReplyDelete
  21. @syAzAnA

    Yup.! hehe. and Thanks sudi singgah and follow. :)

    ReplyDelete
  22. kaann...jelezzzzz kat muka si michelle phan tu. mmg naturally falwless. dia org myanmar kalau aku tak silap.dah ada jenama accessories sendiri dan sekrg ni.

    ReplyDelete
  23. entah. tak kenal pulak lah. hehehee :D

    ReplyDelete
  24. tapi kan, I think dia ni should go for a check up lah. mcm dah teruk sgt skin dia :/

    ReplyDelete

Semoga Scha dapat KAHWIN dengan secepat mungkin. Amin :)

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook