Walimatulurus Irine Nadia Marcello

Friday, June 29, 2012



Yeayy. Dapat jemputan dari budak gigi rabbit Irine Nadia Marcello. Siapa tak kenal dia ni, maknanya korang masih baru dalam arena blogging ni. hehe. 

Insya-Allah, dalam beberapa jam lagi, Irine akan bernikah. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Baru 20 tahun, dah kahwin. Ai jelly (jeles) okayyyy. 

Esok pulak akan diadakan majils resepsi di rumah beliau di Masjid Tanah. Insya-Allah, akan datang esok. Hope esok dapat jumpa ramai blogger. Rindu pulak dengan kekawan blogger. Dah macam gathering dah aku tengok. 

To Irine, semoga menjadi isteri yang solehah, baik, ikut perintah suami, jadi mommy yang baik dan comel and blogger yang berjaya. Teruskan berblog okay. Akak doakan dari jauh. Amin. :)


p/s : Bila turn aku? Hanya Allah je yang tahu. 

Jangan ingat muka minah salleh ni flawless sangat

Wednesday, June 27, 2012


Hai korang. Sihat tak? Kalau sihat, Alhamdullilah. Well, kat Seremban sekarang ni tengah hujan lebat gilaa. Tetiap petang macam ni, boleh mengundang kemalasan yang sangat. Last-last, katil lah jadi mangsa. Tidur yang sangat nyenyak. hik. Kalau makan megi time-time sejuk gini, memang ummphh lah! HAHA.

okay. dah kelaut.

Korang kenal Michelle Phan tak? Alah, yang selalu buat make up tutorial tu. Aku suka tengok muka dia. flawless. Takde jerawat langsung. Well, masa aku tengah usha video mekap dia sambil berangan, aku terjumpa satu video mekap ni. Diamond and Heels 114 oleh Cassandra Bankson. Korang tak kenal kan? Aku pun baru nak kenal dengan dia ni. 

So, apa yang menarik tentang dia ni?  Cuba korang tengok muka dia kat bawah ni.




Cantik kan? Bagi aku tulang muka dia agak cantik. Macam terletak lah gitu. Tapi, dalam salah satu video dia, dia telah meREVEALkan wajah dia yang sebenar. Sila lihat gambar di bawah.



Banyak kan acne kat wajah dia kan? Video ni pada tahun 2010. Tak tahu lah pulak kalau wajah dia dah flawless sekarang ni. 

Tapi, aku respect gila kat dia sebab dia berani menunjukkan wajah dia yang sebenar. Dalam video ni, dia tunjukkan macamana nak cover acne kat muka dengan hanya menggunakan foundation. Serius. Dia guna foundation yang sangat banyak. Kalau korang tak percaya, korang tengok sendiri okay.


Kesimpulannya di sini, bersyukur dengan apa yang Allah beri. Itu yang lebih baik. 

^___^


p/s : Nak pergi berangan pakai mekap macam Michelle Phan kejap. kekekeke

Jejaka Idaman 2.0 oleh Lynnzay Affandy

Sunday, June 24, 2012



Siapa Lynnzay Affandy? Seorang penyanyi baru yang semakin meningkat naik! Bermula sebagai penari dan emcee sebelum menyertai group indie bernama Apple Juice. Setelah beberapa lama, Lynnzay mengembangkan sayapnya dan bergerak secara solo dan mengeluarkan single pertama bertajuk, Jejaka Idaman 2.0.


Jejaka Idaman yang dahulu dipofularkan oleh Raja Ema diberi nafas baru sesuai dengan selera anak muda zaman ini. Berduet bersama Juzzthin di mana Juzzthin menyanyikan bahagian rap. Cool!

Aku kenal Lynnzay melalui twitter apabila #TeamJejakaIdaman2.0 mengesyorkan dengar lagu Jejaka Idaman 2.0. So, aku pun dengarlah. Well, seriusly not bad. Rentak dia masih sama cuma diberi nafas baru. Sedap. Digabung dengan rap oleh Juzzthin memberi satu kelainan dalam lagu ni.


Tak percaya? Jom dengar. Then, korang bagi pendapat okay. Anak tempatan kot. Dengar dahulu. Dan beri komen. Boleh kan kekawan? :)


Hope Lynzzay Affandi akan sukses dalam bidang muzik! Insya-Allah, I will support you from the back.

Follow Lynnzay Affandy on Twitter >> Lynnzay Affandy
Like Lynnzay Affandy on Facebook >> Lynnzay Affandy
More about Lynzzay Affandy >> Lynzzay Affandy

^___^

#LeAwesome2012 finally met!

Friday, June 22, 2012


Hai semua! Kembali kita lagi dalam segmen special tentang #TwtUpCampus. Ececehh. 

Korang masih ingat tentang #ProjectAwesome2012? Alah, yang aku duk kecoh-kecoh dalam blog, twitter, facebook tu. Sampai masa pergi GATHERING dulu, aku bawak #ProjectAwesome2012 sekali. hewhewhew. Habis semua orang yang aku kenal and tak kenal suruh buat #ProjectAwesome2012. hehe. Maaf. Anyway, kerjasama korang sangat aku salute! 

Well, basically. Crew untuk #ProjectAwesome2012 atau kami gelar #LeAwesome2012 ada 11 orang. 

@M_jacksparrow (Ketua)
@Ana_Mansor (my kakak)
@syazberry (aku lahh)
@TinkyWinkyDypsy (pemilik blog The Honey Bunch)
@Megat_AD (twitfamous!)
@eyeshakazman (comel gilaaaa)
@mAmirulakmal (dia ni sengal. sangat)
@xallehrazax (si jejaka puitis)
@Pegtzer (gadis jurutera)
@themonat (u're awesome. dari sabah ni!)
@MeeraAddlan (adik yang ohsem)

So, masa #TwtUpCampus, sebahagian #LeAwesome2012 dapat bersua muka! Face to face! Sebelum ini hanya contact melalui twitter and skype! Aku boleh katakan aku bangga dengan #ProjectAwesome2012 di mana project ini berjaya dilakukan hanya melalui twitter sahaja tanpa bersua muka! 

The most successful project in Twitter! 

Kami berjaya mengumpulkan lebih dari 600 gambar untuk di buat collage! Its took a lot of courage and patience to do that actually. Serius. 

Untuk melihat collage tersebut, sila click ini >> #ProjectAwesome2012


From left :
@eyeshakazman, @syazberry, @Ana_Mansor, @M_jacksparrow, @mAmirulakmal, @TinkyWinkyDypsy

Yang lain-lain tu tak dapat hadir. I iz sad. Takpe, banyak twtup lagi lepas ni. Insya-Allah.

Jujur dari hati, sangat terharu dan best dapat bekerjasama dengan korang. Banyak kenangan kita kutip bersama semasa menjalankan #ProjectAwesome2012 kan?
Hope sangat nak bekerjasama lagi dengan korang semua.
*peluk sesorang*

^________^

Segalanya tentang #TwtUpCampus

Tuesday, June 19, 2012


Hai korang! Korang tahu tak betapa aku rindu gilaaa kat korang! Serius! Bukan tipu punyaaa maaaa. Maaflah. Blog aku tak boleh masuk dua minggu ni sebab aku tak bayar domain. haha. domain dah expired. Dah lah dia expired time aku final. Malas lah aku nak membayarnyaa. hhe. Now, domain dah bayar and boleh lah berblog dengan sesuka hatinya selama setahun akan datang! HAHA.

Sepanjang blog aku tak boleh buka, banyak gila benda yang aku miss tentang korang. Takpe, nanti aku berblogwalking sorang-sorang. Tunggu aku ek! 

And jugak, aku banyak gila nak cerita dengan korang. Banyak benda yang fun and exciting terjadi kat aku lately ni (except exam) especially #TwtUpCampus

FYI, #TwtUpCampus telah berjaya dijalankan dengan jayanya pada 26 Mei 2012. Sebelum aku start study week, aku terus turun Key Yell. #TwtUpCampus dilangsungkan di UPM, Serdang. UMP to UPM. Quite a journey to me. :)

Aku bertolak dari UMP hari jumaat and tidur di rumah kakak angkat aku yang aku kenal melalui #ProjectAwesome2012. Dia boleh dikatakan head of this twtup. ;)

Objektif utama #TwtUpCampus adalah untuk mengumpulkan tweeps dari IPTA dan warga #Twitterjaya. Time ni boleh jumpa IRL (in real life) dengan tweeps yang selalu kita tweet. Boleh face to face. Segan tu tak yah cerita lah kan. Tapi, nak tambah kawan and connection, malu tu sila letak tepi. 

Ramai gilaaa yang aku jumpa. Kalau korang #TahiTwitter, kenallah nama-nama ni, macam @FaliqFahmie, @M_jacksparrow, @acapness, @ELMIELMO (tak sempat jumpa) , @sultanmuzaffar (editor gua.my) and ramai lagi tweeps yang aku selalu mention kat twitter aku. 

Rasa best gila, even baru pertama kali jumpa tapi, dah 10 tahun kenal. Boleh cakap non-formal. Kalau korang shy-shy cat, memang susahlah nak survive kat gathering or twtup macam ni. :)

Well, #TwtUpCampus ada banyak aktiviti. Macam batik canting, bengkel fotografi, bengkel Hijab with Style, breaks claps challenge, forum, ada gerai keusahawanan oleh pelajar UPM and mini stage. :)

Jom tengok gambar nak? :P
Scroll down please!




Aku orang pertama yang tanda tangan di kain rentang ni! :P


@Ana_Rasha si gadis eksotik!
Ular tu nama dia hercules. :P


Hai. Nama saya hercules.


Tahan dik. :P



SMART kannnn?


Bengkel Fotografi by Paper Bag Photography

Mr @FaliqFahmie tengah khusyuk nyanyi. Sambil diiringi oleh @M_jacksparrow and @hazardgeek


Penuhnyaaaa!

Sesi forum oleh @M_jacksparrow, @sultanmuzaffar and @FaliqFahmie and dikendalikan oleh @adibkhld

Me with my big sister, @Ana_Mansor



And yang paling penting, sila tengok gambar bawah ni!


Aku berjaya melawan rasa takut aku dengan ular! Serius. Aku cabar diri aku. Padahal, aku geli gila dengan kulit dia. Aku cakap dengan diri aku, kalau aku tak pegang sekarang, sampai bila pun aku tak dapat nak lawan rasa takut aku. and aku BERJAYA. haish. dah lama-lama dah kamcing dah dengan ular ni, si Hercules. Comel youalls. Manja gilaaaaa!

Oh yaa. masa #TwtUpCampus ni jugak aku berjuma dengan crew #ProjectAwesome2012 or kami gelar #LeAwesome2012. Itu untuk next entry okay! 

^___^

Contact Scha Nazri

Name

Email *

Message *

Like us on Facebook